Vad gör du om du har överskattat | BurnbrightLove.com

Vad gör du om du har överskattat

Vad gör du om du har överskattat

Semestern är bäst, eller hur? Vänner, familj, värme, glädje - och naturligtvis, mat. Den sista delen, men kan vara lite av ett problem, speciellt när du överdriva dina måltider och avsluta med ett fall av blobbar att du har overeaten.

Medan vi alla vet måtta är nyckeln till lycka och komfort (såvitt våra magar går), kan det vara alltför lätt att tappa besinningen och vara en stor frossare på en semester Shindig. Medan du bör undvika att äta för mycket i första hand, ja, vi ibland glömmer denna uppfattning. Här är vad du ska göra om det händer dig.

Vad händer när du äter för mycket?

Du vet hur ätande känns, eller hur? Du känner uppsvälld och obekväm och du tillbringa resten av dagen i hopp om din matsmältning kunskaper är upp för uppgiften framåt. Vi talade med Dr Susan Besser, en husläkare med Mercy Personal Physiciansin Baltimore, Maryland, som också är en diplomate av den amerikanska Board of Obesity Medicine. Vi ville ta reda på exakt vad som händer i magen när vi fyllda oss för full av skinka och dessert.

load...

Dessa är de tidiga tecken på matsmältningsproblem hos kvinnor

"På en rent mekanisk nivå, är magen utspänd (svullna) när du äter för mycket", sade hon. "Det finns ett begränsat antal rum där, och det gillar inte sträcks utöver sin normala kapacitet."

Naturligtvis försöker magen att rätta till problemet genom att flytta mat tillsammans ASAP, vilket kan resultera i ytterligare obehag. I vissa människor (särskilt de med reflux frågor), kan magen försöka driva dess innehåll tillbaka upp i matstrupen, som kan känna hemskt. Din mage kan också försöka driva ut åt andra hållet... Ut bakvägen, och snabbt, vilket kan leda till diarré och kramper.

En guide till de bästa Pooping Position

load...

Vad är det första försvarslinjen för att äta för mycket?

Vad du än gör, säger Besser, inte ligga ner platt på ryggen. Det kan ytterligare förvärra eventuella reflux problem som du kan ha, så i stället överväga en vilstol om du är för eländigt att flytta. Rask motion är också ett no-no.

"Motion signalerar kroppen att fokusera på musklerna och inte på tarmen, så att tarmaktiviteten kommer att sakta ner, lämnar alla att mat som sitter i det orsakar kramper", förklarar hon.

Vad du kan göra är dock ta en lugn promenad. Överdriv inte, naturligtvis, men rör sig kan öka din ämnesomsättning lite och kan hjälpa dig att smälta gigantisk måltid, som är det yttersta målet efter att du har ätit för mycket.

Vad ska man äta eller dricka efter att äta för mycket?

Det kan vara självklart, men för kärleken till allt heliga, inte fortsätter att stoppa mat i gap samma dag du har overeaten. "I grund och botten bara äta lätt resten av dagen -. Om alls Du kommer att behöva dricka vatten senare på dagen, så att du inte blir uttorkad," Besser konstaterar. "Men förmodligen kan du hoppa över att äta för resten av dagen."

Med andra ord är vatten drottning och maten är för fåglarna. Du vill att din mage att arbeta med matsmältningen, och du inte vill att det ska vara tvungen att ta itu med ytterligare förolämpning i form av mat.

Din Field Guide till konstiga ljud din kropp Gör

Du kommer förmodligen att må bättre nästa dag, men försök att lära lektionen och undvika att äta för mycket två dagar i rad. Du behöver inte undvika att äta något specifikt - om du inte är orolig att det kommer att få dig att känna hemskt. Håll också återfuktande, eftersom vatten är livet.

load...

Kan du ta medicin för att äta för mycket?

Med ett ord, nej, inte riktigt. Besser säger några receptfria läkemedel, såsom antacida eller anti-gas läkemedel kan hjälpa, men ibland allt du kan göra är att vänta ut det. Tyvärr är en quick fix inte i korten för dem som har överdrivna sin semester konsumtion. "Det är verkligen inte någon stor medicin för att motverka de overeating blues", säger hon.

Naturligtvis inte äta för mycket i första hand är den ultimata botemedlet mot dessa gastric elände. "Du kan fortfarande njuta av dina favoriter", Besser förklarar. "Bara förstå det mesta du äter för begäret, inte näring Craving lättnad kräver bara några tuggor -. Ät långsamt och njuta"

Men om du har dunkade tillbaka massor av cheesecake och ostliknande potatis, bara tänka på din obehag är tillfällig. Håll dricksvatten och löfte att aldrig göra det igen.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

En nybörjare guide till solo sexleksaker

Post Hälsa

Yolanda Hadid avslöjar hennes kamp med Lyme-sjukdomen gjorde henne överväga självmord

Post Hälsa

Den överraskande kopplingen mellan mat, perioder och IBS

Post Hälsa

Hur obamacare och medicaid räddar mitt liv varje dag

Post Hälsa

Allt du behöver veta om vaginal och vulvar akne

Post Hälsa

Hur man stöder någon med bröstcancer

Post Hälsa

Mammas oanvändbara hjärntumör avlägsnades, nu är hon cancerfri

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?

Post Hälsa

Den nedslående orsaken till att hjärnträningsprogram kanske inte fungerar

Post Hälsa

Hur jag har lärt mig att klara de värsta delarna av min endometrios

Post Hälsa

5 sätt som tekniken förändrar din kropp

Post Hälsa

8 stabilitet boll övningar som inte crunches