Vad du behöver veta om webmds nya graviditetsapp & forskningsstudie | BurnbrightLove.com

Vad du behöver veta om webmds nya graviditetsapp & forskningsstudie

Vad du behöver veta om webmds nya graviditetsapp & forskningsstudie

I en värld där apps finns för att spåra allt från sömncykler till menstruationscykeln, är det ingen överraskning att de används för att spåra framsteg under en graviditet är särskilt populära.

Medan WebMD har haft en mobil graviditet app för flera år nu, har det nyligen varit updatedto inkluderar en spännande funktion. Användare kan nu välja till en storskalig studie, dela sina data med andra förväntar föräldrar och forskare lika.

Vad den gör

Här fungerar det: När du har hämtat och logga in på appen fungerar det på samma sätt som den tidigare versionen - ge graviditet tips och råd, en vecka-för-vecka uppdelning av graviditetsprocessen och checklistor för att hjälpa dig att förbereda för barnets ankomst. Denna skillnad återfinns längst ner till höger på skärmen. Det finns en meny där det finns ett alternativ som heter ”Forskning”, som ger dig möjlighet att delta i hälsosam graviditet Study.

load...

Förstå inkontinens hos kvinnor

Målet är att registrera mer än 100.000 gravida människor i vad som troligen blir ett flerårigt studie enligt Dr Jennifer Radin, studiens huvudprövare.

Detta är en observationsstudie, vilket innebär att det inte finns någon behandling eller intervention för deltagarna. Det är också helt frivilligt och användare av denna funktion av applikationen kan falla ur studien som helst. Användarna kommer att ställas frågor om deras nuvarande hälsa och sjukdomshistoria när de anmäler sig, och sedan svara följdfrågor under hela graviditeten och upp till fyra veckor efter förlossningen. Den insamlade informationen kommer att avidentifieras och hålls anonym.

load...

Möjliga problem och fördelar

Dr. Celia B. Fisher, chef för Centrum för etik utbildning vid Fordham University rådde användare att gå försiktigt när det gäller deras personuppgifter.

”Även när data avidentifieras, eftersom vi blir mer och mer tekniskt progressiv, kan ingen plats garantera att identiteten hos den gravida kvinnan inte kommer att upptäckt av ny teknisk kunskap,” sade hon till SheKnows.

5 Commons Skin Care Märknings Lies

I utbyte mot att skriva in sin personliga information, kommer användarna att kunna visuellt följa sin viktförändring och blodtryck och jämföra dem med de rekommenderade riktlinjer samt jämföra deras individuella information till andra app användare.

Forskningsprojekt

Det finns flera konkreta idéer i verk för data från studien, Radin berättade SheKnows.The första är att identifiera mer individualiserade viktökning rekommendationer genom crowdsourcing från ett stort och vari befolkningen som använder appen.

Den nuvarande recommendationsthat sätts ut av Institute of Medicine är mycket allmänt för alla gravida kvinnor oavsett faktorer såsom ras, längd och ålder. I själva verket, enligt Radin, endast omkring en tredjedel av kvinnorna även uppfyller dessa rekommendationer, med 48 procent vinner för mycket och 21 procent vinner för lite.

Varför Återställa interna klockan är lättare sagt än gjort

”Vi planerar att ge kvinnor med data och visualiseringar som visar hur deras fysiologiska förändringar, såsom vikt och blodtryck, jämfört med andra kvinnor med liknande egenskaper som själva”, förklarade hon. ”Vi hoppas också att dessa data kan användas för att förutsäga vissa komplikationer, såsom preeklampsi eller graviditetsdiabetes, tidigare.”

Radin noteras att det finns potential för många andra forskningsprojekt som använder information som samlats in från denna app, som kommer att finnas i de identifierade formen för kvalificerade forskare att använda i sina egna projekt.

load...

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Jag kör för att det påminner mig om att jag är förbannad

Post Hälsa

Våra kroppar tar oss själva på internationell surrogat

Post Hälsa

Pornhub lanserar ny sex-ed webbplats

Post Hälsa

Att bli överklagad för att ha vaginismus förändrade min uppfattning om sex

Post Hälsa

En nybörjar guide till meditation

Post Hälsa

Hur man lindrar hemsk periodkramper - Inga piller krävs

Post Hälsa

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Post Hälsa

9 tennisbollsträckor som bekämpar ömma muskler lika bra som en skumrulle

Post Hälsa

Det här är hur lång tid det faktiskt tar att tappa semestervikt

Post Hälsa

Så att upptäcka tecken på hypotermi och behandla det

Post Hälsa

5 sätt att läka efter sexuella övergrepp

Post Hälsa

Att utse RFK Jr. till vaccin säkerhetskommission skulle vara oetiskt och farligt