Vad du behöver veta om toxic shock syndrom (och hur man förhindrar det) | BurnbrightLove.com

Vad du behöver veta om toxic shock syndrom (och hur man förhindrar det)

Vad du behöver veta om toxic shock syndrom (och hur man förhindrar det)

Om du någonsin har tagit sig tid att noggrant läsa igenom baksidan av en tampong låda, hittar du ett meddelande som lyder ”Varning för toxisk chock syndrom.” Du kanske tänker: ”Vad sjutton är toxisk chock syndrom och göra jag måste fråga för min hälsa?”Innan du börjar till panik, vi har svaren.

Vad är toxisk chock syndrom?

Enligt Mayo Clinic, är toxiskt chocksyndrom ett sällsynt tillstånd som orsakas av dödliga gifter som följer av staphylococcus aureus bakterier. Med andra ord, är toxisk chock syndrom en ansamling av farliga bakterier, som kommer att ha en mycket negativ inverkan på hälsan.

Häpnadsväckande Rise i barn som föds med syfilis

På grund av de igensatta bakterier, är det möjligt att få toxisk chock syndrom från att lämna in en tampong i mer än åtta timmar. Eftersom tillståndet har förknippats med användningen av superabsorberande tamponger har tillverkare dragit vissa tamponger från marknaden, tack vare som statistiken kvinnor får toxisk chock syndrom har dramatiskt minskat.

load...

Menstruerande kvinnor är inte de enda personer som kan drabbas av toxisk chock syndrom. Riskfaktorer för syndromet inkluderar även personer som har haft de senaste hudinfektioner eller operationer, enligt Merck Manual.

Symtom och behandling

Symptom på toxiskt chocksyndrom innefattar feber, lågt blodtryck, huvudvärk, förvirring, diarré, illamående, kräkningar, hudutslag och kramper, enligt Health. Eftersom dessa symtom är gemensamma med andra sjukdomar och hälsofaktorer, besök din läkare för att vara säker på att du har rätt diagnos.

Toxiskt chocksyndrom bör tas på allvar, eftersom det betraktas som en medicinsk nödsituation. Besök din läkare omedelbart om du tror att det är möjligt att du kan ha toxisk chock syndrom. Din läkare kommer sannolikt att förskriva antibiotika som hjälper till att bekämpa bakterierna. Det är möjligt att du kommer att behöva stanna under sjukhusets vård för ett par dagar.

load...

39 och gravid. Med koloncancer

Andra behandlingar kan innefatta att behandla den underliggande orsaken till sjukdomen. Till exempel, om toxiskt chocksyndrom orsakades av en bakterie uppbyggd från en över absorberad tampong, kommer din läkare behöva ta bort tampongen. Om syndromet orsakades av kirurgiska sår, kan din läkare dränera alla vätskor för att rensa infektion.

Hur kan man förhindra det

Det rekommenderas inte att bära tamponger om du har en historia av toxisk chock syndrom eftersom sjukdomen kan återkomma.

För att förhindra toxisk chock syndrom, är det tillrådligt att undvika att bära tamponger. Men om du föredrar att bära tamponger, se till att byta tampong ofta (var fyra till åtta timmar) och bära en låg uppsugningsförmåga tampong.

I andra fall av toxisk chock syndrom, vara noga med att tvätta händerna ofta för att ta bort bakterier. Håll nedskärningar, inklusive kirurgiska sår, ren genom att ändra bandage ofta.

5 sätt att hålla din vagina friska

Denna artikel är inte avsedd att skrämma tampong användare; tamponger är bra! Men det är viktigt att vara medveten om sjukdomen och dess orsaker så att du har möjlighet att minska risken för att få det i framtiden.

Genom Katlyn Tolly

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Det enkla du kan göra för att sova bättre ikväll

Post Hälsa

Brooke Burkes fyra-minuters känsla-brinner Ab brinner träning

Post Hälsa

Den stigma kring IBS gör det svårt för kvinnor att behandlas

Post Hälsa

Vaginal progesteron minskar risken för förlossning?

Post Hälsa

Vad du borde veta om att reversera en tubal ligation

Post Hälsa

Din prosecco vana kan förstöra dina tänder

Post Hälsa

Ett graviditetstest är inte en acceptabel del av en arbetsintervju

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?

Post Hälsa

Hur min mammas missfall innehade ledtrådar om min egen infertilitet

Post Hälsa

En påminnelse om att könsidentitet och sexualitet inte är samma sak

Post Hälsa

8 saker som man svär kommer att driva din ämnesomsättning genom taket

Post Hälsa

Lena Dunham hade en total hysterektomi för att behandla endometrios