Vad din födelsemånad kan berätta om dina hälsorisker | BurnbrightLove.com

Vad din födelsemånad kan berätta om dina hälsorisker

Vad din födelsemånad kan berätta om dina hälsorisker

Ja, vi vet att alla inte tror samråd med stjärnor och astrologi kan ge dig insikt i din egen hälsoproblem - men även om du är en stor skeptiker, hör oss. Det finns faktiskt en del seriös forskning som backar upp tron ​​att den månad du är född i har inflytande över vad hälsofrågor du kommer (eller inte) ansikte i din livstid.

Forskare vid Columbia University genomfört en studie 2015 som används statistisk analys för att undersöka de medicinska register över 1,7 miljoner patienter för att avgöra om födelsemånad hade någon inverkan på långväga hälsa. Studien, som omfattade register över personer som är födda mellan 1900 och 2000 som var patienter vid New York Presbyterian Hospital / CUMC mellan 1985 och 2013, fann ett samband mellan födelsemånad och 55 olika medicinska tillstånd.

load...

”Vår individuella personliga risk för sjukdom beror på ett antal faktorer, inklusive våra genetik och vår livsstil, men det beror också på miljön vi föds in i och de åtgärder som våra föräldrar (t.ex. Hur mycket solljus gjorde vår mor får under graviditeten ). Jag tror att den viktigaste fynd från denna studie är att födelsemånad och säsongs vid födseln är viktigt att förstå sjukdomen mottaglighet och risk ”, säger Mary Regina Boland, Columbia studiens huvudförfattare.

En liknande studie publicerad i tidskriften Allergycorrelated födelsesäsong med sannolikheten att drabbas av allergier. Forskarna noterade att säsongen födelse kan ha en bred påverkan på en persons liv, även påverka höjd och förväntad livslängd.

load...

Sheryl Crow är intressant teori om varför hennes cancer var i hennes vänstra bröst

Nu får inte arg på dina föräldrar för att ha dig vid fel tidpunkt på året; de inte undergång dig till en hemsk sjukdom eller en tidig grav. I helheten, den kunskap som samlats in från dessa studier ger forskarna med information som de kan använda för att reda ut orsakerna till sjukdomar, så att de kan söka efter behandlingar och botemedel. På individnivå, i vetskap om att din födelsemånad kan predisponera dig till ett visst villkor skulle kunna uppmuntra hälsosammare levnadsvanor.

Columbia forskare tillsammans med forskare vid andra institutioner, arbetar för närvarande med att förstå exakt vad som driver sambanden mellan födelsemånad och sjukdom.

”Det är viktigt att notera att olika sjukdomar skulle ha olika exponeringar. Många saker variera beroende på årstid, inklusive solljus, pollen, föroreningar och även motion mönster som kan påverka prenatal eller perinatal utveckling på olika sätt ”, säger Boland.

Här är en titt på hur förekomsten av olika hälsofrågor bryts ned av födelsemånad.

Januari: Hypertension

I USA är hjärtsjukdom den ledande dödsorsaken för både män och kvinnor, hävdar 610.000 liv varje år. Columbia Studien fann att personer födda i den första tredjedelen av året var mer benägna att hjärtproblem, med nio olika typer av hjärtsjukdomar kopplade till födelsemånad. De med januari födelsedagar hade en högre relativ förekomst av hypertension eller högt blodtryck.

Februari: Minskad risk för sjukdom

Om du är född i februari, grattis är i ordning. Columbia Forskarna fann att februari födelsedagar var förknippade med lägre total risk för sjukdom.

Mars: prostatacancer, förmaksflimmer, kronisk hjärtsvikt

Ingen kille ser fram emot den årliga prostata examen, men män med mars födelsedagar bör vara extra noga med att få denna utnämning i kalendern. Män med mars födelsedagar hade en högre relativ förekomst av prostatacancer i Columbia studien, förutom hjärtsjukdomar.

load...

Låt oss väga för- och nackdelarna med den gamla praxis Öronljus

April: Angina

April födelsedagar är förknippade med en högre relativ förekomst av angina eller bröstsmärtor som uppstår när hjärtat inte får tillräckligt med syrerikt blod. Angina är ett symptom snarare än en sjukdom, och det pekar vanligen hjärtsjukdom, enligt American Heart Association.

Maj: Lägre risk för akut övre luftvägsinfektion

Liksom februari barn, födda maj är vinnare av en biologisk lotteri, av slag. De är inte på ökad total sjukdomsrisk, och de är mindre benägna att luftvägsinfektioner.

Juni: Hjärtsjukdom

Preinfarction syndrom är vanligare hos personer med juni födelsedagar. Den är märkt med bröstsmärtor, och det ofta föregår en hjärtattack.

Juli och augusti

Personer födda i juli och augusti har ingen ökad eller minskad risk.

September: Allergi relaterade sjukdomar

Om du är benägna att de kliande ögon, rinnande näsa och väsande som vanligen förknippas med allergier, kan du kanske att skylla ditt fall födelsedag.

Oktober: Total hälsorisk

Om maj barn är vinnarna i den biologiska lotteri, oktober barn är förlorarna. Personer födda i denna månad bär den största totala hälsorisk.

November: ADHD och luftvägssjukdomar

Attention Deficit Hyperactivity Disorder, eller ADHD, är en psykisk störning i samband med svårighet att uppmärksamma, dålig självkontroll och hyperaktivitet. Personer med november födelse bär den största risken för detta tillstånd.

December: Blåmärken

Bulor och blåmärken är en oundviklig del av livet, men konstigt nog, Columbia fann forskarna att personer födda i december var mer benägna att den typ av allvarliga blåmärken som kan leda till en resa till sjukhuset.

Zodiac Netflix Guide: Vad du bör titta baserat på astrologiska tecken

Innan du går, ta en titt bildspel nedan.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hacks för att hjälpa dig att komma igenom helvetet som är perimenopause

Post Hälsa

Varför torkar du dig själv fel

Post Hälsa

En 10-minuters träning som du absolut har tid till

Post Hälsa

Är min period normal? använd det här diagrammet för att ta reda på det

Post Hälsa

Hur är det att få din tid i rullstol

Post Hälsa

Melissa floder på hur du kan stödja ögonhälsa under Oscarerna

Post Hälsa

Vad du behöver veta idag om fredagens sjukvårdslagfel

Post Hälsa

Twitter kommer ihåg Carrie Fisher bidrag till kampen mot psykisk sjukdom stigma

Post Hälsa

5 hälsa myter om te vi behöver sluta tro

Post Hälsa

Selena Gomez avslöjar att hon hade en njurtransplantation

Post Hälsa

Transrättigheter är mänskliga rättigheter och medborgerliga rättigheter, och ja - det inkluderar badrumsanvändning

Post Hälsa

Lena Dunham diskuterar kronisk smärta och (förhoppningsvis) slutet av endometrios