Vad är hormonbehandling och varför ska kvinnor veta om det? | BurnbrightLove.com

Vad är hormonbehandling och varför ska kvinnor veta om det?

Vad är hormonbehandling och varför ska kvinnor veta om det?

Hormonersättningsterapi, eller hormonbehandling, har funnits sedan 1940-talet.

Dess ursprungliga avsikt var att minska symtomen vid klimakteriet hos kvinnor. Men genom 1960-talet, var det också föreskrivs för att trans patienter, såsom trans skådespelerska och modell April Ashley. Fortsätt läsa för att lära sig mer om de grundläggande fördelar, risker och användning av HRT.

9 saker varje klimakteriet kommer definitivt att ha på Hand

Vad är HRT?

Hormonersättningsterapi definieras som ”läkemedel som innehåller kvinnliga hormoner”, såsom östrogen och progesteron (eller progestin, som liknar toprogesterone). HRT kan också inkludera antiandrogener, som kan minska oönskad hårväxt. Men HRT kan också kan också vara läkemedel som innehåller manliga hormoner (som testosteron) för kvinnor mot män övergångar.

load...

Vem använder HRT och varför?

HRT, även känd som bara hormonbehandling, används för att behandla klimakteriet i Cisperson kvinnor och underlätta transpersoner i övergången.

För kvinnor i klimakteriet kan HRT att behandla symtom såsom ”värmevallningar, vaginal torrhet och extrema humörsvängningar,” samt minskning risk för benskörhet och försvagade ben.

För trans kvinnor HRT introducerar kvinnliga hormoner i kroppen och ger kroppen en mer traditionellt feminina utseende. HRT i trans kvinnor candecrease muskelmassa och omfördela fett för att skapa en mjukare, kurvigare figur och minska tillväxten av kropp och ansiktshår.

För trans män, ökad testosteron encouragesmuscle tillväxt breddar axlar ökar ansiktshår, krymper bröst och stoppar menstruation.

load...

För ung för värmevallningar? Det kan vara Perimenopause

Har alla transpersoner och menopausala kvinnor använder HRT?

Nej! HRT är faktiskt rekommenderas endast för att behandla mycket specifika casesof klimakteriet och kan vara farliga om de fattat.

Inte alla transpersoner faktiskt vill övergången; vissa är helt nöjda med sina kroppar som de är och väljer att inte prenumerera på traditionella fysiska normer för kön. Transness är fortfarande helt giltiga utan några fysiska och hormonella förändringar.

Vissa trans människor helt enkelt inte har råd med hormonbehandling eller på annat sätt hindras från att ta det på grund av att minderåriga. Vissa transpersoner inte kan komma ut som trans av rädsla för sin säkerhet, och därmed inte starta en fysisk övergång.

Vilka är riskerna med HRT?

Medan HRT anses säkert i vissa fall, kan det ha några ganska allvarliga biverkningar, liksom de flesta mediciner.

Biverkningar för postmenopausala kvinnor includestroke, hjärt- och kärlsjukdomar, bröstcancer, lungemboli och djup ventrombos (blodpropp i venerna). Biverkningar för trans womenare liknande, med tillägg av ökad risk för leverskada. Ökad testosteron i trans män kan Beas mild som smärre allergiska reaktioner eller lika allvarlig som stroke.

Det är viktigt att komma ihåg att dessa biverkningar kan förebyggas och / eller upprätthålls av en läkare och bör inte vara en deal-breaker.

Dessa två livshändelser kunde förutse tidig menopaus

HRT är inte ett lämpligt alternativ för alla klimakteriet och / eller transpersoner, men det kan definitivt vara till hjälp eller till och med livsförändrande för dem som behöver det. Om du är intresserad av att ta HRT, antingen för att behandla klimakteriet eller övergång, konsultera en läkare eller sjuksköterska. Det kan vara mycket damagingto ta mer HRT än föreskrivna för att påskynda en övergång, och det är en process som måste övervakas noggrant av både patienten och deras läkare. HRT piller är också ibland säljs olagligt på internet för ett billigare pris än de skulle vara på de flesta kontor och kliniker. Detta är en oerhört farlig praxis och bör undvikas till varje pris.

load...

För att ta reda på var du kan säkert skaffa HRT, thisis en stor resurs. Det finns också många personliga bloggar och videor på nätet om verkliga människors erfarenheter med HRT, inklusive resurser hereand här.

Av Ariel Wodarcyk

Relaterade nyheter


Post Hälsa

8 saker som människor med ADHD tänker hemlighet på alla andra

Post Hälsa

Vad din födelsemånad kan berätta om dina hälsorisker

Post Hälsa

När det gäller födseln, vad är skillnaden mellan en barnmorska och en ob-gyn?

Post Hälsa

Hur var min förlossade pappas vårdgivare förändrat vårt förhållande

Post Hälsa

Min rädsla för att använda tamponger fick mig att skämmas

Post Hälsa

Hur man kommer undan utan duscha efter träning

Post Hälsa

Jag är rädd att jag passerade min kroniska sjukdom till mina barn

Post Hälsa

10 sätt att vara en stor trans Ally

Post Hälsa

Min period blodproppar har förvärrats med åldern

Post Hälsa

North Carolina Bill som skulle kunna göra abortpiller ett mindre lönsamt alternativ

Post Hälsa

Vad är inside-out endometrios?

Post Hälsa

Därför är fler kvinnor drabbade av astma än män