Skulle en ny, mindre invasiv behandling för livmoderfibrer kunna påverka fertiliteten? | BurnbrightLove.com

Skulle en ny, mindre invasiv behandling för livmoderfibrer kunna påverka fertiliteten?

Skulle en ny, mindre invasiv behandling för livmoderfibrer kunna påverka fertiliteten?

Myom - godartade tumörer som växer på livmoderväggen - är en av de vanligaste orsakerna till infertilitet och graviditetskomplikationer.

Standardbehandling är att ha de fibroids avlägsnas från livmoderväggen genom en operation som kallas en myomectomy, som innebär att skära genom huden på nedre delen av magen för att komma till livmodern. Denna invasiv förfarande är inte alltid effektiv och kan komma med en rad komplikationer, inklusive förlust driven blod, uppbyggnad av ärrvävnad och i vissa fall, ytterligare komplikationer till förlossningen. Sällan, kirurger måste utföra en hysterektomi, borttagande av hela eller delar av livmodern, eftersom blödningen är okontrollerbar eller andra avvikelser förekommer.

Funderar på att skaffa myom bort? Det finns en mindre invasiv Option

Men i en nyligen studyconducted vid det nya universitetet i Lissabon, visar forskning att en minimalt invasiv procedur som kallas uterinfibroid embolisering kan tillåta personer med myom att ha en mer normal graviditet.

Uterinfibroid embolisering innebär att förstöra myom genom att blockera artärer som försörjer dem med blod. Förfarandet använder en form av realtids röntgen kallas fluoroskopi för att styra leveransen av emboliska medel till livmodern och fibroids.

load...

Viktminskning Kan hjälpa Postmenopausal kvinnor minska risken för livmodercancer

”Läkaren passerar en kateter, eller mycket litet rör, genom ett litet snitt i ljumsken i blodtillförseln till fibroid”, säger Dr Wulf H. Utian, en oberoende konsult i kvinnors hälsa i ett inlägg på friska kvinnor. ”Då läkaren injicerar små plast eller gelatin svamppartiklar, om storleken på ett sandkorn, genom katetern in i artären. Partiklarna stoppa blodflödet till fibroid och med tiden krymper fibroid.”

Men vissa läkare har undvikit tyder detta alternativ för att kvinnor som vill bli gravida som förfarandet skulle kunna begränsa blodflödet till slemhinnan i livmodern och äggstockarna.

load...

”Livmoder embolisering förfarande är en kontroversiell fråga, eftersom det fortfarande ses som en risk för fertilitet”, säger huvudförfattare till studien João Martins Pisco i en intervju med Reuters. ”Med denna studie kunde vi bekräfta att kvinnor som inte kunde tänka på grund av myom, en gång utsätts för embolisering, kan ha en normal graviditet med en levande nyfödda.”

8 saker varje kvinna bör veta om livmodercancer

I nästan sex år, forskare följde 359 kvinnor efter de genomgick en uterinfibroid embolisering. Fyrtiotvå procent av deltagarna blev gravid åtminstone en gång under dessa sex år, och 131 kvinnor hade en kollektiv totalt 150 levande födda. Vid slutet av studien, 79 procent av kvinnorna hade erfarna förbättringar fibroid relaterade symptom, inklusive bäckensmärta och tryck, onormal menstruationsblödning och urinvägsproblem. I 28 fall deltagarna behövs ytterligare embolisering förfaranden eftersom muskelknutor inte till fullo behandlas under den inledande förfarandet.

Genom Shaye DiPasquale

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur graviditeten drabbade min psoriasis och vad jag gjorde för att hantera det

Post Hälsa

7 solskyddsmytor du behöver sluta tro på nu

Post Hälsa

En godkänd lista över saker som kan gå in i din vagina

Post Hälsa

7 enkla livsstilsförändringar kvinnor och män kan göra för att hjälpa till att bli snabbare

Post Hälsa

Depression är mer sannolikt att orsaka hjärtstopp än högt blodtryck

Post Hälsa

Kan inte få en orgasm? här är vad du behöver veta om anorgasmi

Post Hälsa

Varför kanske du vill överväga den senaste fitness trenden, plogging

Post Hälsa

Vad som helst raisman vill att du ska veta om perioder och tala ut mot missbruk

Post Hälsa

Vad man ska veta innan man begår en hälsoplan

Post Hälsa

9 saker ska varje menopausal kvinna definitivt ha till hands

Post Hälsa

Nej, planerat föräldraskap använder fortfarande inte federala medel för aborter

Post Hälsa

Möt produktens förändringsperiod sex för alltid