Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam | BurnbrightLove.com

Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam

Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam

Så du var orolig du var gravid, och du inte vill vara. Du tog ett test och det var negativt (eller om det var ett falskt positivt) och sedan tog en annan och sedan kanske en annan, och sedan gick till en läkare så att de kunde bekräfta resultatet. Och du inte är gravid. Hurra!

Vad händer nu efter jämvikt har återställts och du inte livrädd längre? Hur kom att graviditet skrämma påverka ditt sexliv? Ditt förhållande? Yourbirth kontroll? Hur du föreställa dig din framtid?

För vissa kvinnor, som har en graviditet skrämma avslöjade smärtsamma sanningar om sina relationer, särskilt att de var med fel person. J tog ett graviditetstest en gång i månaden, eftersom preventivmedel hon var på menade hon inte få henne period.

load...

Du är inte ensam om du väljer att inte ha sex

”Jag tog ett test som sagt positivt - men jag var ganska säker på att det var felaktigt. Jag tog ett annat test, negativ. Ett annat test, negativt ”, sade hon. Sedan gick hon till klass, kom hem och tog ett annat test, som var negativ. När hon berättade sin partner, ”de hade en full-on panikattack. De ville att jag skulle takePlan B, även om det inte var medicinskt rätt drag med tanke på timing. Jag tog ett annat test. Negativ."

J fick sin period två dagar senare och bytte runt hennes preventivmedel, men hennes partner starka reaktion gjorde henne överväga sin relation. ”Jag visste att jag ville barn - Jag var inte säker på när eller hur det kan se ut. Hans fullskalig härdsmälta fick mig att inse att det kanske inte var en match.”J och hennes partner fortsatte deras förhållande, men i slutändan, slutade det.

load...

”Jag tror att det är en av de saker som inte riktigt slår mig som grov förrän långt, långt senare,” sade hon. ”Jag ville inte ett barn vid den punkten; Jag var bokstavligen i min förra klass grad skolan och intervjuer jobb och titta på studielån sparkar i. Jag tror att om det hade även varit sex månader senare, skulle jag ha reagerat annorlunda.”

”Han var som, 'Du tog på morgonen efter-piller, så det är bra. Varför du freaking? Det hjälpte slutligen mig att inse att han sög.”Anne förblir hängiven till NuvaRing 10 år senare.

En graviditet skrämma eller ens tanken på en har potential att förändra din relation med sex. I 20-årsåldern, E upplevt en condombreaking när hon hade sex med henne långsiktig partner. ”Jag har alltid trott jag skulle freak out i en situation som det, men jag var verkligen lugn”, sade hon. Hon gick också och fick Plan B, som fungerade, men händelsen stannade med henne. ”Det tog mig en riktigt lång tid att få bekväm att ha sex igen. Det var svårt att slappna av. Jag höll bara tänka på hur jag kunde ha blivit gravid och hur det skulle kunna hända igen.”

Detta är inte en konstig reaktion. Det är helt normalt. Vi har fått höra hela vår bor det enda sättet att inte bli gravid är att avstå helt och hållet, och oro möjligen vara gravid när du inte vill vara är att beskatta.

Vad är Gaslighting - & Är din partner gör det för dig?

”Den känslomässiga trauman från en graviditet skrämma kan leda till att du inte känner dig till sex om de inte direkt misstänksamma av kön,” Dr Jennifer Caudle berättade Bustlein 2016 för en bit om efterdyningarna av graviditeten skrämmer.

Bara för att din graviditet skrämma visade sig vara just det - ett larm - betyder inte att du inte kan dra nytta av stöd och resurser. Tala med din läkare om du känner ditt preventivmedel inte fungerar för dig, om det inte gör du känna dig trygg eller om du är sexuellt aktiva, men inte använder preventivmedel. Kommunicera med din sexpartner (er) om preventivmedel eftersom det är ett gemensamt ansvar. Det kan vara bra att höra berättelser om andra människor som har haft larmrapporter samt - Scarleteenhas en stor diskussion styrelsen i sin online-forum där människor dela sina erfarenheter med larmrapporter och circumstancesaround dem. En graviditet skrämma kan vara en skrämmande ensam erfarenhet, men försök att komma ihåg att du inte är ensam.

load...

Genom Chanel Dubofsky

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur en vitamin d brist nästan förstörde mitt liv

Post Hälsa

Vilken internationell kvinnodag har att göra med vården

Post Hälsa

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

Post Hälsa

Att vara lovesick är inte bara ett gammalt ordstäv, det är en riktig sak

Post Hälsa

Vi kan inte tro att vi måste säga det här, men sätta inte nötkreatur i din vagina

Post Hälsa

Denna Alabama kongressmedlems absurda anmärkning kommer att göra dig arg som helvete

Post Hälsa

Ätningsstörningsdiagnoser är uppe för kvinnor i 40- och 50-talen

Post Hälsa

Så här hjälper ADHD till att bränna en kreativ brand helt

Post Hälsa

7 sätt senat hälsovård Bill gör ont kvinnor

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?

Post Hälsa

Varför kvinnor hoppa över kritisk hjärtrehabilitering