Sex efter bröstcancer: Hur kirurgi påverkar intimitet | BurnbrightLove.com

Sex efter bröstcancer: Hur kirurgi påverkar intimitet

Sex efter bröstcancer: Hur kirurgi påverkar intimitet

Det finns många faktorer att tänka på när det handlar bröstcancer, inklusive att besluta om en behandling och potentiell kirurgi och återuppbyggnad. Nu visar en ny studie att den typ av operation som används för att behandla bröstcancer har också en effekt på personens post-op sexliv.

Bröstcancer vid 32 sätta mig i kontroll av min kropp

Forskning just publicerats i Annals of Surgical Oncologyaimed att undersöka de långsiktiga konsekvenserna av kirurgi för att behandla bröstcancer, med fokus på påverkan på utseende och sexualitet. I studien ingick lantmäteri kvinnor som opererats för invasiv bröstcancer eller duktal cancer - inklusive lumpectomy, mastektomi ensam och mastektomi med återuppbyggnaden - om deras tillfredsställelse med utseendet på sina bröst, deras komfort med en partner ser bröstet utan kläder och hur viktiga de känner att deras bröst är intimitet och kön, både före och efter operationen.

load...

Childhood Cancer behandlingar kan faktiskt påverka en överlevande framtid sexliv

Dr Jennifer S. Gass, chef för kirurgi vid Women & spädbarn Hospital och chefen för forskargruppen bakom studien notedin ett pressmeddelande att i en tid när fler bröstcancerpatienter tidigt skede väljer en mastektomi, det hade inte varit tidigare forskning adressebröstspecifika sensualitet - med andra ord, bröstet roll under sexuell intimitet.

Det visade sig att de flesta av de kvinnor som deltar i studien såg sina bröst som en viktig del av deras sexliv före operationen, men efter sin operation rapportera detta har varit betydligt minskat, oavsett vilken typ av operation som de hade. Men av de tre typerna beaktats i denna forskning, kvinnor som hade lumpectomies rapporterade bästa post-op utfall.

load...

Varför förlora håret under Chemo kan snart vara ett minne blott

Denna forskning är viktig eftersom medan rosa bröstcancer ”medvetenhet” är putsade överallt, livskvaliteten för dem som har behandlats för tillståndet sällan diskuteras - särskilt när det gäller deras sexliv. Bröst är tänkt att vara ”sexig” - och tänker på dem efter en större operation inte riktigt passar detta lagförslag, så som så många aspekter av kvinnors sexuella tillfredsställelse, det är bara sopas under mattan.

"Det finns ingen tvekan om att total överlevnad är vår nummer ett prioritet, men säkerställa en god livskvalitet för cancer överlevande är också viktigt, och som innehåller en 'bröst inclusive' perspektiv sexualitet i överlevnad", säger Gass.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Jag är eländig i min kropp, så jag har tyngdförlustsoperation

Post Hälsa

Varför torkar du dig själv fel

Post Hälsa

Vetenskap bekräftar att det bara finns en riktig baksmälla kur

Post Hälsa

Kan inte få en orgasm? här är vad du behöver veta om anorgasmi

Post Hälsa

Hur man lindrar hemsk periodkramper - Inga piller krävs

Post Hälsa

7 enkla sätt att hålla din vagina hälsosam i alla åldrar

Post Hälsa

Handmaids besöker Ohio statehouse för att protestera mot restriktiv aborträkning

Post Hälsa

Mina komplicerade känslor på andra slovenska-amerikanska Melania Trump

Post Hälsa

Vad är mina IUD-alternativ?

Post Hälsa

Livmoderhalscancerdödligheten är mycket högre hos svarta kvinnor

Post Hälsa

Kopplingen mellan bröstcancerbehandlingar och risk för hjärtsjukdom hos kvinnor

Post Hälsa

Innan # metoo var Amy Ziering där ute och gav kvinnor en röst