Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa) | BurnbrightLove.com

Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa)

Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa)

Hej! Jag är din vänskapliga förbindelser SheKnowshealth och kön redaktör, Elizabeth Yuko. Tekniskt sett är det Dr. Elizabeth Yuko (om du frågar mina etik studenter eller min mamma) eftersom jag har en Ph.D. I bioetik. Det betyder att jag tittar på svåra etiska frågor och dilemman som rör medicin, forskning och människokroppen. I grund och botten är det alla grejer ingen vill annan att tala om - frågor kring abort, eutanasi, stamcellsforskning, experimentell behandling, människa-gris hybridembryon, fertilitet turism och så vidare.

Helt Realistiska kvinnor och deras biologiska klockor

I verkliga livet, människor vilja fråga tuffa medicinska etikfrågor mig. Ständigt. Tyvärr är mitt jobb som bioetikern inte att fatta beslut för dig, men att beväpna dig med de verktyg och information för att göra dem själv. Medicin är inte one-size-fits-all, så vad som är rätt för en person eller familj kanske inte det bästa alternativet för andra.

load...

En Roundup Av alla sätt din hälsa rättigheter har äventyrat denna vecka

Om du har läst något jag har skrivit för SheKnowssince jag började här i November, kanske du har märkt att jag ständigt mal på om paternalism inom medicinen. Att kondensera alla sjukdomshistoria i en mening: Medicinsk forskning, diagnostik och behandling har främst baserats på vad som fungerar för män, så när symptomen för vissa villkor (såsom hjärtinfarkt) skiljer sig i kvinnor, kan vi missa dem och människor dör. (Håll utkik efter min kommande artikel med rubriken ”Paternalism dödade min farmor - och förmodligen din också.”) Hur som helst, jag väldigt mycket identifiera som en feministisk bioetikern, vilket innebär att jag tittar på frågor från andra än en gammal vit man perspektiv.

load...

Observera jag inte en MD och jag är inte kvalificerad att diagnostisera eller behandla sjukdomar eller skriva recept. Vad jag kan göra är att hjälpa dig genom att göra svåra medicinska beslut, med hänsyn till de olika risker och fördelar för att hjälpa dig göra det mesta val. Jag kan låta dig veta vad den mest up-to-date forskning om ett ämne är, och vid behov be en läkare att väga in.

Fråga gärna saker som hur man besluta om att satsa ditt barns navelsträngsblod eller hur man ska hantera situationer där familjemedlemmar oense om pågående behandling för älskad eller vad man ska tänka på om du funderar på att bli en organdonator.

Skicka frågor till [email protected] jag ska göra mitt bästa för att komma tillbaka till dig i tid. Vi kommer att välja några frågor för publicering (men oroa dig inte, du kan absolut vara anonym eller så kan vi göra upp ett namn på som "etiskt utmanas i Evanston.") Så mycket i världen (eller åtminstone det här landet ) känns utom kontroll just nu, så kan vi lika gärna göra de mest välgrundade beslut möjligt när ges möjlighet.

Konsekvenserna för att diagnostisera Donald Trump med psykiska sjukdomar

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Depression är mer sannolikt att orsaka hjärtstopp än högt blodtryck

Post Hälsa

10 butiker med söta tränings kläder som inte är lululemon

Post Hälsa

Se bort från dessa 8 tecken på att ditt barn kan vara sjuk

Post Hälsa

Varför bröstcancerdöd är nere 42 procent i USA

Post Hälsa

7 sätt senat hälsovård Bill gör ont kvinnor

Post Hälsa

Villkoret som ger en baby under orkaner är ännu svårare

Post Hälsa

Lindsey Graham använde debunked video för att göra ett ärende mot planerat föräldraskap

Post Hälsa

Gör dig redo, för vi kommer att släppa bröstfakta någonsin

Post Hälsa

Nästan 40 procent av tusenåriga kvinnor diskuterar inte detta med sina partner

Post Hälsa

Hur man förstår matetiketter

Post Hälsa

Är sportdrycker ett bra alternativ för sjukdomsrelaterad dehydrering?

Post Hälsa

Orgasmer är mest elusiva för raka kvinnor