Nu är det riktigt bra att ge blod | BurnbrightLove.com

Nu är det riktigt bra att ge blod

Nu är det riktigt bra att ge blod

Kom ihåg för några månader sedan efter mass skottlossning i Texas och Las Vegas när linjer för att donera blod lindad runt blocket? Det var en sådan entusiasm för att ge blod till dem som drabbats av tragedier som Röda Korset var tvungen att gå så långt som att begära att människor överväga att donera vid ett senare dateinstead. Tja, det är senare nu, och efter en otroligt kall och snörik inledning 2018, organisationen saysit är upplever en brist på blod.

Även om alla blodgrupper är för närvarande i en bristvara, behovet av trombocyter och typ O-negativa och B-negativ bloddonationer är särskilt angeläget.

Las Vegas Blood behöver Met nu, så planerade möten under de kommande veckorna

Den senaste tidens vinterväder och temperaturer under nollpunkten innebar att mer än 150 blod enheter fick ställas in, vilket leder till mer än 5.500 blod och blodplättar donationer gå obetalda. Ovanpå det, är blodgivning normalt inte på toppen av människors prioriteringslista under de hektiska semester, och det har varit en särskilt aktiv förkylning och influensa säsong - som alla har bidragit till att det finns mer än 28.000 färre donationer än vad som var behövs i november och december i enlighet med Röda Korset.

load...

”Förra veckans massiva vinterstorm hade en betydande inverkan på vår blodförsörjning med blod enheter inställda från South Carolina till Maine,” Chris Hrouda, ordförande i Röda Kors Blod Services, sade i ett uttalande. ”Röda Korset gör allt vi kan för att säkerställa blodprodukter finns tillgängliga för sjukhuspatienter under dessa svåra vintermånaderna, men vi behöver hjälp från våra vanliga donatorer - liksom de som är villiga att donera för första gången - för att ge snart som möjligt."

Att handskas med skuld och rädsla som kommer efter en stor tragedi

Och om du behöver en annan anledning, är januari National Blood Donor månaden, som hölls vid denna tid på året för att sammanfalla med den traditionella nedgången i donationer.

load...

Om du är berättigad att donera blod, frågar Röda Korset att du schemalägger en blod eller blodplättar donation i dag med hjälp av Röda Korsets blodgivare App, besöker redcrossblood.orgor ringa 1-800-Redcross (1-800-733-2767). Donatorer kan hjälpa ännu fler människor genom att bjuda in en familjemedlem, vän eller kollega att donera också.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Nästan hälften av amerikanska män har genitala HPV-infektioner (gulp)

Post Hälsa

Detta piller kan ha samma fördelar som motion

Post Hälsa

Spekulumet får en välbehövlig omdesign

Post Hälsa

Att sluta träna var det hälsosammaste beslut jag någonsin gjorde

Post Hälsa

Trumpadministration gör det mycket lättare för arbetsgivare att förneka preskontroll

Post Hälsa

Betydelsen av att rengöra dina sexleksaker och hur man gör det

Post Hälsa

En boudoir photoshoot hjälpte mig att omfamna min kropp efter kroppen

Post Hälsa

Varför bära billiga solglasögon kan faktiskt vara farligt

Post Hälsa

Hur man berättar om du har förkylning eller en fullblåst fall av influensan

Post Hälsa

Det finns ingen magisk position eller mat som hjälper till att bli en pojke eller en flicka

Post Hälsa

8 saker som gick igenom mitt huvud när jag fick min ADHD diagnos

Post Hälsa

Hur man kommer undan utan duscha efter träning