När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk | BurnbrightLove.com

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk

Det är ett gemensamt ut om du inte är på humör för mellan-the-arken åtgärder. "Inte i kväll. Jag har huvudvärk," är en ganska effektiv stämning-killer. Men vad händer om det inte är en ursäkt, men ett allvarligt hälsoproblem?

För en av 100 personer, coital Cephalalgia - även känd som primär sex huvudvärk eller huvudvärk i samband med sexuell aktivitet - gör sex smärtsamt. Enligt Patient, det aretwo typer av primära sexuella huvudvärk: tidig coital Cephalalgia och orgasmic coital cefalalgi.

7 visar att lärde mig vad jag ska förvänta sig av kön som en kvinna

Tidig coital cefalalgi är typiskt en tråkig, cramping smärta uppträder före orgasm och intensifiera som sexuell upphetsning ökar. Det tros att relatera till en överdriven kontraktion i huvud och hals muskler före orgasm. Orgasmic coital Cephalalgia är vanligare och allvarligare, även om det inte lika länge (ca 15 minuter i genomsnitt). Det inträffar under orgasm och presenterar sig som en plötslig, extrem dunkande huvudvärk.

load...

Dessutom kan en sekundär sex huvudvärk kallas sent coital Cephalalgia ske efter sex, vilket extrema obehag när man står, och kan bara minskas när den sjuke ligger ner. Denna typ av huvudvärk i samband med sexuell aktivitet kan pågå i flera timmar eller dagar i extrema fall.

Vem som helst kan uppleva huvudvärk i samband med sexuell aktivitet, men att vara benägna att migrän ökar risken för att få en, och män är tre till fyra gånger större risk att drabbas än kvinnor, möjligen på grund män kan anstränga sig mer under sex.

Det sista vi vill ha från sex är en huvudvärk, eller hur? Så vad som orsakar coital cefalalgi, och hur allvarligt är det? Steg framåt neuroforskare i sexualitet, Nicole Prause (som också används för att arbeta i en specialitet huvudvärk klinik, så vi kan inte tänka mig någon bättre kvalificerad att ge råd om denna fråga.)

load...

"Huvudvärk efter samlag, onani eller orgasm är mycket sällsynt och tenderar att vara snabb insättande effekt och kort varaktighet, vilket gör arbetet med att precisera en enda orsak mycket svårt," Prause berättade SheKnows. "Det är mest sannolikt relaterade till enkel ansträngning, precis som från träning i de flesta fall. Så vitt vi vet finns det inget speciellt med sex som främjar huvudvärk."

"Smart Condom" mäter hastighet och hastigheten för stötar, Antal förbränning

Medan någon snabb debut huvudet smärta kan innebära ett mer allvarligt tillstånd, om en huvudvärk upplevs regelbundet under sex, är det till exempel en blödning osannolikt att vara livshotande. Det betyder inte att det inte är ett hot mot ditt sexliv, men det finns sätt att lindra huvudet smärta efter sex, onani eller orgasm.

"Du kan behandla profylaktiskt [ta smärtstillande medel före start sexuell aktivitet], men om huvudvärken är ovanliga och inte alltför svår, att vänta medicinera tills första smärta är en trolig en bättre strategi för att undvika rebound huvudvärk i framtiden", rådde Prause. "Dessutom, betrakta positioner under samlag. Posture kan säkerligen bidra till huvudvärk. För en hona-med-manlig partner, försöka gränsöverskridande honom över en stol utan armstöd för att undvika att flytta från att lägga till sittande ställning snabbt."

Den goda nyheten är att experimentera med olika samlagsställningar och vanor kan vara nyckeln till att räkna ut hur man kan stoppa primära sex huvudvärk.

"Det kan vara att vara sexuellt vid en annan tidpunkt på dagen, med olika positioner eller testa din huvudvärk benägenhet med motion på samma tid på dagen att när du har sex kan identifiera vilken aspekt utlöser din huvudvärk", säger Prause. "Detta kan tillåta dig att ändra kön för att minska risken att du kommer att sluta med en huvudvärk, till exempel genom att ha sex före middagen i stället för efter!"

load...

Som med alla hälsofrågor, boka tid hos din läkare om du har frågor om primär sex huvudvärk.

Ja, Unga kvinnor kan ha hjärtinfarkter Too

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Trött eller Dizzy under din period? du kanske har HMB

Post Hälsa

Hur ta hand om dig själv under semestern

Post Hälsa

Den här appen hjälper dig att behärska att gå ner på din partner - en slicka åt gången

Post Hälsa

När rutinlabbarbete är allt annat än rutin

Post Hälsa

Det här är de mest spännande platserna i ditt hus

Post Hälsa

Lena Dunham hade en total hysterektomi för att behandla endometrios

Post Hälsa

Vad förändrats om träning efter att jag födde

Post Hälsa

Erin Andrews skrämmande diagnos: Vad du behöver veta om livmoderhalscancer

Post Hälsa

Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam

Post Hälsa

Varför får vi den klumpen i halsen när vi är ledsna?

Post Hälsa

Varför prins Harry öppnar sig om sin mentala hälsa kamp är så viktig

Post Hälsa

3 viktiga tips för att gå till en sexbutik för första gången