När det gäller födseln, vad är skillnaden mellan en barnmorska och en ob-gyn? | BurnbrightLove.com

När det gäller födseln, vad är skillnaden mellan en barnmorska och en ob-gyn?

När det gäller födseln, vad är skillnaden mellan en barnmorska och en ob-gyn?

Du kanske har hört uttrycket ”barnmorska” redan. Men vad är deras roll i barnsäng, och hur skiljer det sig från en traditionell OB-GYN?

”Barnmorskor har en mer holistisk syn på graviditet, förlossningen jämfört med den traditionella obstetrisk medicinska modellen”, förklarar Risa Klein, en certifierad sjuksköterska barnmorska baserad i New York City. ”Barnmorskor se födelsen som en naturlig, normal process, inte en sjukdom eller en sjukdom. Barnmorskor tror att en [personens] kropp är konstruerad för att föda spärra en sann medicinskt problem för mors eller Baby.”

Vad ingen berättar om att ha en hemförlossning - Men jag kommer

Eftersom arbetet med barnmorskor är starkt feminiserade, liknar andra positioner inom den medicinska industrin, tyvärr, det finns många missuppfattningar om den avgörande jobbet barnmorskor gör. En missuppfattning är att barnmorskorna inte vårdpersonal, när det i själva verket kräver de specifika certifieringar. (Båda barnmorskor intervjuades för den här historien, till exempel, är certifierade.)

load...

Klein betonade också att barnmorskorna ge känslomässigt stöd till sina patienter, såsom att förstå varningssignaler av medicinska graviditet utmaningar och att veta när det är bäst att ringa en ytterligare specialist (som en förlossningsläkare, perinatologist eller annan hälso-leverantör) Om varningsskylten är allvarlig nog. Det är inte för att andra typer av reproduktiv vårdpersonal inte, men det är för att barnmorskor kapslar in en mer naturlig, medveten, maternal fokuserad praktiken.

46 Frågor gravida kvinnor bör ställa under sjukhus Tour

Men inte förväxla barnmorskor med doulas. Enligt Health, medan de två kräver certifieringar doulas stanna vid den gravida personens sida, som erbjuder ickedömande säng råd och coaching, medan barnmorskor utföra mer standardprocedurer. Barnmorskor kan utföra ”gynekologiska tentor ger mödravård, administrera smärtstillande medel, ger arbetsframkallande droger, övervaka fostret med hjälp av elektronisk utrustning, ge en epidural och utföra en klipp och sy tårar.”

load...

Certifierad sjuksköterska barnmorska på Atlanta Född CareKay Johnson berättade HelloFlomidwives arbetar i olika typer av inställningar, medan traditionella OB-GYNs hålla typisk till sjukhusmiljö. Samtidigt, behöver du inte välja mellan antingen leverantör; barnmorska kan enkelt arbeta bredvid en OB-GYN.

”Några har små privata kliniker inom [n] OBs kontor, lite övning i en samtalsgrupp med läkare, med skift med OBS, vissa gör bara bra kvinnor bryr,” Johnson förklaras. ”Barnmorskor leverera i stora och små sjukhus [s], födelse centra och inrikes födda.”

Den SheKnowsGuide till barnafödande

Dessutom Klein betonade barnmorskor har potential att bättre tjäna på landsbygden och fattiga befolkningar eftersom de inte fungerar i traditionella sjukhus och deras tjänster kan fortfarande få ersättning av de flesta stora företag sjukförsäkring. Deras tjänster minimerar behovet av att resa till och stanna länge eller över natten besök i en vårdinrättning.

Av Danielle Corcione

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad är wellnessarkitektur och fungerar det faktiskt?

Post Hälsa

Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa)

Post Hälsa

Vänligen äta inte din placenta

Post Hälsa

Alla gånger var seinfelds elaine Benes en mästare för kvinnors hälsa

Post Hälsa

Innan # metoo var Amy Ziering där ute och gav kvinnor en röst

Post Hälsa

Låt oss prata om qoya, den sensuella och bemyndigande rörelsen för kvinnor

Post Hälsa

Navigera med en sti

Post Hälsa

Hur mycket graviditet du får kan påverka din amning

Post Hälsa

6 matriktlinjer att följa om du har psoriasis

Post Hälsa

5 hackar för att träna i hotellrum

Post Hälsa

Hur lymesjukdom kan påverka din sexuella och reproduktiva hälsa

Post Hälsa

Allt du behöver veta om endometrios