Min vän tog MDMA och bekände hemskt våldsamma brott mot mig | BurnbrightLove.com

Min vän tog MDMA och bekände hemskt våldsamma brott mot mig

Min vän tog MDMA och bekände hemskt våldsamma brott mot mig

Den tredje och sista försök av en studie för att avgöra om MDMA, extas aktiva ingrediensen, säkert och effektivt kan behandla PTSD har just fått FDA-godkännande. Om det är framgångsrikt, kan medicinsk användning av drogen bli lagligt inom de närmaste fem åren.

Vissa kan tolka läkemedlets framgång i de första två trialsand andra studiesas ett argument mot att begränsa rekreation. Men det är fortfarande bär många risker, som jag lärde mig när jag tog MDMA med en vän och försökte vara hennes informella terapeut.

Min vän är en missbrukare, och jag bara titta på henne blekna bort

För några veckor sedan, en vän och jag dela en extas piller på en bar. Det var min första gången tar det utanför en klubb eller konsert. Knowing MDMA hade använts för terapi, ville vi ha en uppriktig konversation om våra liv och komma fram till insikter vi kan inte annars. Men hon hade mer bagage än jag insåg - och tappade en bomb som permanent skulle ändra mig. (Trigger varning: fysiskt våld, även om jag inte kommer att beskriva detaljerna.)

load...

Under en mörk tid i hennes liv när hon konfrontera barndom sexuella övergrepp, berättade hon för mig, ett husdjur av hennes blev "utlopp för sin ilska." Jag skulle ha normalt stoppade henne rätt där och berättade för henne att jag inte kunde stå för att höra om något liknande. Men drogen tog alla mina väggar ner, och jag lät henne gå vidare. Jag hörde i detalj allt hon gjorde, och det var ännu mer skrämmande än jag förväntat.

I hyper empatisk tillstånd att ecstasy inducerar upplevde jag allt det rätt tillsammans med henne - inte bara våldshandlingar hon begått, men också oöverträffad smärta som kan leda någon att göra det.

Det tog inte sjunka in förrän vi hade gått tillbaka till sin lägenhet som jag inte kunde sluta sin berättelse från att spela genom mitt huvud. Varje objekt i rummet på något sätt påminde mig om det. Jag kunde inte vara ensam med henne eller sova över med henne som planerat. Jag sa att jag var tvungen att lämna, gick ut med ingen aning om vart jag var på väg och textas två vänner, "Kan jag har en cuddle please."

load...

PTSD erkänd som arbetsrelaterad sjukdom för första gången

Vid 01:00, träffade de mig på sitt kontor, den närmaste privata plats som vi kunde hitta, och höll mig som jag skakade.

De sov på var sin sida om mig, strök mitt hår för att lugna ner mig och medföljande mig till badrummet eftersom jag var rädd att vara ensam. Nästa dag, jag satt på soffan gråter för timmar. Jag sov bredvid vänner i flera dagar, rädd för vad jag skulle se när jag blundade. Jag lutad baristas extra, gav pengar till en hemlös person på tåget och gosade varje djur jag kunde för att mildra skuld som inte borde ha tillhört mig.

En vecka senare, jag bröt gråtande på en bar eftersom historien dök in i mitt huvud igen. "Shedid att inte dig", en vän försökte övertyga mig som jag snyftade och rosslade och kippade efter luft i badrummet.

"Youhaven't gjort något sånt, eller hur?" Jag frågade.

Att känna en person i mitt liv var oväntat kan missbruk hade kastat mig in i en panik av undrar vem var.

Ytterligare två veckor efter det done I till North Shore Animal League i ett desperat försök att göra något gott komma ur denna.

Så småningom har jag återfått mitt förstånd och återvände till en normal men förändrade liv. Men jag lättare skrämd och rädd för mörkret, och jag kan fortfarande inte få hennes ord ur mitt huvud. Det är som om minnet är min nu.

Min PTSD kommer från en annan typ av krig

Vissa föremål och ord utlöser berättelsen och satte mig i ett tillstånd av panik. Bland dem är hennes ansikte och namn. Jag backade ut av en händelse eftersom jag visste att hon skulle vara där, och mitt hjärta hoppar över ett slag när jag bläddra igenom mina texter och se gamla från henne.

load...

Det är logiskt för mig att MDMA kan hjälpa PTSD patienter. I själva verket kan det ha bidragit till min tidigare vän avlasta sin trauma - på mig.

Men människor bör inte ta detta, som jag gjorde, som ett skäl att genomföra informella terapisessioner av sina egna. Tvärtom samma egenskaper som gör läkemedlet användbart i en terapeut kontor gör det farligt utanför en.

Det gör du så snabbt att lita på att du lämna ut information mot din bättre vetande. Och det känns så ansluten till andra som du inte kan skilja sina tankar eller erfarenheter från din egen. När en person desperat att avslöja de mörkaste djupet av sina sinnen och den andres ivriga att hoppa in i den djupa änden, blir det en skrämmande kombination.

Jag hoppas att ingen annan har att lära sig att den hårda vägen.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur jag delar mina nakna bilder med främlingar hjälpte mig att känna mig bemyndigad

Post Hälsa

Hur lymesjukdom kan påverka din sexuella och reproduktiva hälsa

Post Hälsa

Vad är munchausen genom proxy?

Post Hälsa

4 mammaledningsbesvär Ingen berättar om (även om någon borde)

Post Hälsa

Jag slutade försöka behandla min vaginismus och fick istället en förpackningspenis

Post Hälsa

Bakom ökningen av alkoholism hos kvinnor

Post Hälsa

Kan jag bli beroende av seltzer?

Post Hälsa

Kan ditt p-piller hjälpa dig att bekämpa järnbrist?

Post Hälsa

8 hudvård vanor du bör börja använda i 20s och 30s

Post Hälsa

Joan Lund vill att du ska vara din egen vårdgivare

Post Hälsa

Förstå vad herpes är (och hur man slutar stigma)

Post Hälsa

Hur man får ett högklassigt immunsystem kan påverka risken för förlossning