Min rädsla för att använda tamponger fick mig att skämmas | BurnbrightLove.com

Min rädsla för att använda tamponger fick mig att skämmas

Min rädsla för att använda tamponger fick mig att skämmas

Första gången jag fick min tid, jag var 11 år gammal och rasande på naturen. Jag var tänkt att tillbringa en dag med min lillasyster på en vän till familjen pool, men när jag gick in i badrummet för att ändra i min baddräkt, mina planer omedelbart bortskämda av åsynen av blod.

En kombination av förvirring, rädsla och förnekande om vad som händer med min kropp fick mig att brista i gråt och fortsätter att gråta okontrollerat tills min mamma kom hem från jobbet för att trösta mig. När hon förklarade att få min tid var naturligt och att det innebar att jag växte upp, visade hon mig där vi höll menstruationsprodukter i huset och gav mig en kudde att använda. Detta gjorde mig bara gråta hårdare. Jag ville inte att få min tid, jag ville inte växa upp och jag definitivt inte ville få veta att jag inte kunde bada med resten av barnen.

load...

Flash fram några år. Jag är 13 och fastnat sitter med alla de vuxna under ett tält på någons veranda, titta på alla de andra barnen stänk runt glatt i poolen i mitten av sommaren. Naturligtvis var jag dör bada med alla andra, men på denna punkt, jag var redan används för att min tid kommer på de mest obekväma tider - när en av mina vänner hade en pool part eller när min moster försökte planera en dag på stranden. Jag älskade att vara i vattnet, och jag tyckt illa om min kropp fattiga timing för att förstöra ännu en sommardag för mig.

6 skäl att älska din Period (Ja, allvarligt)

Vid tiden natten var över hade jag bestämt att jag var genom att låta min mens hindra mig från att gå i vattnet. Jag skulle prova att använda en tampong.

load...

Jag hade alltid avvisade idén att använda en tampong. Något om knuffa ett främmande föremål uppe bara inte låter trevligt för mig, särskilt efter min högstadiet hälsa ed lärare varnade oss för toxisk chock syndrom och andra potentiella följderna av att en tampong i för länge. Men den här gången var jag redo att ge det en chans.

Jag följde varje instruktion på broschyren i lådan, men oavsett vad jag gjorde, kunde jag känna att det inte var på plats och jag fick utflippad. Jag gick igenom tre eller fyra tamponger, oförmögen att manövrera den till där det behövs för att vara, innan jag slutligen gav upp, knuffade rutan tamponger i långt tillbaka hörn av badrum garderob och svor jag skulle aldrig använda en tampong.

För de närmaste åren, var jag helt nöjda med att använda kuddar. Tvärtemot vad många tror, ​​något som du kan göra när du inte är på din tid, kan du göra iklädd pad. Från fotboll praxis att dansa repetitioner för att spåra möter jag visade tyst fel någon som trodde menstruation och sport inte blanda. För det mesta hade jag ingen verklig motivation att försöka tamponger igen.

Vad är det med menstruation förtryck?

Det gjorde mig att känna självmedveten när andra kvinnor jag talade med skulle bash användningen av kuddar i samtal, felaktigt antar att alla i gruppen var lika mot att använda dem. Jag hörde flickor kommentera hur de förolämpade att de kunde se den lilla konturerna av en annan flicka pad genom hennes byxor. Jag såg kvinnor frågade varandra menstruationsprodukter och sedan vände sig bort disgustedly när någon försökte erbjuda dem en pad, som om det var under dem att använda den. "Vuxna blöjor," avfallsdeponierna av bomull, "Inget bättre än balled upp trasor" - dessa var de fraser som jag hört andra kvinnor använder för att beskriva dynor.

Det tog nästan fyra år innan jag kände sig bekväm försöker använda en tampong igen. Under dessa fyra år, ljög jag till vänner när vi talade om menstruation och produkterna vi använde. Jag skämdes för att erkänna att med hjälp av tamponger freaked mig eftersom det verkade som om det var allas produkt val. Jag ville inte ha att göra med att vara på den mottagande slutet av pad shaming.

load...

Det var inte förrän nyligen, när jag pratade med några av mina college vänner, som jag insåg hur många av dem hade också kändes som de behövde för att ljuga för sina vänner om deras motvilja mot tamponger, vare sig det nu eller i det förflutna. Jag tog en hel del tröst i det faktum att människor inte bara är beredda att tala öppet om perioder, men att de också är villiga att tala öppet om den personliga skam de hade känt när det gäller menstruation.

Jag antar att man kan säga att jag har vuxit ur min motvilja mot tamponger. Nu använder jag dem lika ofta, om inte oftare än jag gör kuddar. När jag ser tillbaka inser jag att jag hade samma logiska farhågor att de flesta människor hade som tonåringar. Vi var rädda att det skulle fastna där uppe, att det skulle skada att sätta in eller ta ut eller att vi skulle göra något fel och lyckas störa hela vårt reproduktiva systemet. Jag erkänner också att samhället rade mig att tänka på ett visst sätt och att skämmas om min tid, särskilt om mitt val av menstruationsprodukter.

Men det är bara det - det är mitt val att bestämma vad du ska göra med min kropp. Det är mitt val att välja vad menstruations produkter jag vill använda, och ingen annans åsikter har någon verksamhet att spela in mitt beslut.

Hur Skottland sätter kvinnors reproduktiva hälsa först

Min kropp. Mina regler. Mitt val.

Period.

Genom Shaye DiPasquale

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vi kan inte fortsätta att ignorera inhemska kvinnors hälsa och mänskliga rättigheter

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?

Post Hälsa

Sätt att slå semester stress som verkligen hjälper

Post Hälsa

Sårallergier är verkliga och kan göra det svårare att bli gravid

Post Hälsa

5 30-minuters träningspass som gör att du känner dig som en underbar kvinna

Post Hälsa

4 länder som har oss slå på betald mammaledighet

Post Hälsa

Hur playboy hjälpte mig att navigera i min queer-identitet

Post Hälsa

Detta är nyckeln till att bli en mer positiv person

Post Hälsa

Tecken på uttorkning du kanske saknar

Post Hälsa

Vilka är hälsofördelarna med epsom salt?

Post Hälsa

Den chockerande inställningen till kön vi borde lära av - ja! - råttor

Post Hälsa

Jag älskar inte min kropp varje dag - det är därför det är okej