Min period blodproppar har förvärrats med åldern | BurnbrightLove.com

Min period blodproppar har förvärrats med åldern

Min period blodproppar har förvärrats med åldern

Medan många saker förbättras med ålder - som sex, alkohol och Jennifer Aniston - det finns åtminstone en sak som inte gör det, och för mig är det min tid blodproppar. Och jag vet att jag inte är ensam i undra varför mina perioder verkar ha blivit värre med tiden, inklusive den vackra fasansfulla tillsättning av tunga blodkoagulering på den andra eller tredje dagen av min tid.

Även kraftig blödning under menstruationis ett problem de flesta kvinnor har varit tvungna att hantera någon gång, koagulering är a-talat mindre om symptom som kan vara mycket smärtsamt. Ursäkta TMI, men föreställa sig en tung urladdning, men i stället för den annars så krämig eller genomskinliga konsistens, består den av mörkrött blod. Naturligtvis, det främmande, geléliknande syn kan vara ångestframkallande.

load...

Oregelbundna menstruationer Explained: 8 stora anledningar Din Periodens Gone MIA

Självklart är det alltid bäst att konsultera en läkare för att se till att det finns inget mer allvarligt händer med din kropp, men vad händer om din perioder har bara blivit värre med åldern, som min verkar ha?

Dr. Jessica Shepherd en OB-GYN i KnowYourBirthControl.com, förklarar: ”Heavy blödning är ett vanligt problem för kvinnor. Medan du bör alltid tala med din läkare om hur man ska hantera, det finns födelsekontroll alternativ där ute som används för att förhindra graviditet att för vissa kvinnor, även kan leda till korta, lättare perioder.”

Personligen har jag kämpat för att hitta ett hormonellt preventivmedel som fungerar för mig och inte skapar biverkningar som depression och en förlust av libido, men tanken på potentiellt kortare och lättare perioder är lockande.

load...

Mina perioder har alltid varit något oregelbunden, och min cykel går ofta längre än genomsnittet, med 34-plus dagar inte är ovanligt för mig. Men nu när jag är i min 30-talet, att få min tid är en mindre vanlig affär. Även om jag inte upplever tunga koagulering varje månad, är tyngre, mer obekväma varannan eller tre perioder och involverar blodproppar. Som jag är lite ur form just nu, är oegentligheter och svårighetsgraden otvivelaktigt delvis på grund av brist på motion i mitt liv (jag gav upp på en hel del när min mor dog förra året, och jag långsamt klösa tillbaka visst sken av själv).

Jag Obekväm talar om min mensvärk med min läkare

Enligt Shepherd, ”The risken för blodproppar med användningen av hormonella preventivmedel är relativt låg och minskar med varaktigheten av användning och minskande östrogendosen. Som sagt, jag rekommenderar också att kvinnor inte röker, eftersom rökning ökar risken för kardiovaskulära biverkningar.”

Även hormonella preventivmedel är ett sätt att dämpa perioder som presenterar tunga blodpropp, det är inte nödvändigtvis rätt metod för alla.

”Hormonella preventivmedel controluse inte nödvändigtvis behövs för långvarig användning; dock ofta till hjälp minskningen av blödning, och studier har visat att det kan förbättra kvinnors livskvalitet och arbete dubbel plikt genom att tillhandahålla preventivmedel,”Shepherd förklarar.

Om du och din läkare tror att det kan hjälpa och du upplever kraftig blodkoagulering på en regelbunden basis, då preventivmedel kan vara vägen framåt.

Experter på kvinnors hälsa explainwhy blodproppar inte hända under varje period. De skriver: ”antikoagulantia släpptes av kroppen under menstruationen parera period proppar. Men ibland, särskilt om du har en tung flöde, inte alla dina livmodervävnad kan brytas ned, vilket leder till blodproppar formning och släpps under menstruationen.”

load...

I princip kan bara ha en tung flöde leda till att kroppen producerar perioden blodproppar, så åsynen av dem bör inte vara så alarmerande.

Även om jag kan aldrig vänja sig vid att se stora blodproppar under min tid, är det bra att veta vad man ska hålla utkik efter. Som RubyCup säger, ”Blodproppar i din period är i allmänhet ljusa eller mörkare rött och kan ibland göra din menstruation verkar tät och tjock.”

Och kvinnors Healthconcurs, säger, ”Dessa blodproppar är vanligtvis röd eller mörk färg och visas under de tyngsta dagarna i en kvinnas period.”

Här är hur (och varför) Din menstruation är att göra din IBS symptomen värre

Ju äldre jag blir, desto mer jag lär mig om min kropp. Blodpropp är en nyare tillägg till symptomen jag upplever under menstruationen, men det är skönt att veta att många människor upplever dem på regelbunden basis.

Av Amy Mackelden

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad Rob Kardashian gjorde för att bla Chyna är inte bara hämnd porr - det är missbruk

Post Hälsa

Varför torkar du dig själv fel

Post Hälsa

6 träningspassar som hjälper dig att sova bättre

Post Hälsa

Behöver du DHA i ett prenatalt vitamin?

Post Hälsa

Ja, postmenopausala kvinnor behöver fortfarande besöka OB-GYN

Post Hälsa

Moms förklara vad obamacare betyder för dem

Post Hälsa

Telltale skillnaderna mellan matförgiftning och influensa

Post Hälsa

Att veta tecken på hjärtinfarkt och hjärtstillestånd hos kvinnor kan rädda ett liv

Post Hälsa

Ja, din period kan påverka sti (& vice versa)

Post Hälsa

Vad är gigi hadids sköldkörtelstörning, hashimotosjukdom?

Post Hälsa

Så visste jag att jag hade bröstcancer

Post Hälsa

Bakom ökningen av alkoholism hos kvinnor