Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus | BurnbrightLove.com

Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus

Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus

Som någon med ett ångestsyndrom, jag är trött på människor rekommendera yoga och meditation för att behandla en verklig, allvarligt medicinskt problem. Så unga som 3 år gammal, jag minns min mor ryckte mina fingrar ur min mun så jag skulle sluta knapra mina naglar. Under årens lopp har jag utvecklat andra vanor plocka på den torra huden på mitt nagelband, ansikte och fötter när jag känner mig nervös.

Dermatillomania, även känd som dermatillomani är en psykisk hälsa sjukdom som kännetecknas av kroppen fokuserade repetitivt beteende av överdriven hud plockning, liknande den hår-dra störning, trichotillomania. Hud-picking störningar officiellt erkända av läkarkåren.

Dessutom visar hud-picking att min ångest går utöver symptom av rampfeber, enstaka nagelbitande, nervositet och mild social medvetenhet. Under årens lopp har min ångest också kopplats till en tarmsjukdom, panikattacker, social isolering, hyperaktivitet, ätstörningar och sömnlöshet bland andra medicinska problem.

load...

3 Vanliga Vaginal Villkor ingen talar om

Naturligtvis är min ångest verklig, men ibland är det svårt för mig att tro att min ångest förekommer alls trots symptomen jag uthärda.

För att komma till rätta med min ångest, har jag sökt professionell hjälp från terapeuter. Likaså har jag haft några stora terapeuter som har hjälpt mig att hitta hälsosamma sätt att hantera tidigare trauma.

Men när det gäller att diskutera min ångest och andra psykiska problem, mycket sällan har jag sådana positiva interaktioner med vårdpersonal utanför psykoterapi.

Förra året gick jag till gynekolog. Jag upplevde symtom på vad jag trodde var (och fortfarande tycker är) vaginism. Vid den tiden hade jag svårt att ha sex med min partner samt infoga tamponger och menskoppar. Efter både vaginalt och buken ultraljud, doktorn bekräftade att jag inte har ett allvarligt tillstånd, såsom en cysta på äggstockarna.

load...

8 meditationer som kommer att koppla dig i 10 minuter eller mindre

Ultraljuds Resultaten var tröst, men läkarens slutsats var det inte. Hon bortse min medicinska problem, insisterar jag registrera dig för yoga klasser och ladda ner en billig meditation app på min telefon. Hon berättade också att äta hälsosamt, sova åtta timmar per natt och motionera regelbundet.

Mitt hjärta sjönk. Åh, om det bara vore så enkelt, tänkte jag. Detta var inte första gången en läkare ogiltigförklarade och avvisade min mentala hälsa. När jag ser läkare för tarm frågor är min colon irritabile ofta misstolkas som stress.

Det är därför jag inte ofta avslöjar mycket av min ångest, trauma och andra historia med läkare. Dessutom vill jag inte återuppleva, spy och svara på frågor om mina psykiska problem på grund av rädsla för att bli utlöst. När allt kommer omkring, jag är inte där för att behandlas för minnet, men i stället, min kropp.

Naturligtvis kan medvetna metoder som yogaand meditation hjälpa människor att hantera psykiska problem. Jag är inte avfärda de hälsosamma vanor som de kan vara. När allt kommer omkring är alla olika, ingen enskild behandling kommer att fungera för alla.

5 framsteg inom kvinnors hälsa teknik vi är glada om

Men enligt min mening, en läkare bör inte behandla allvarliga psykiska problem med mindfulness. Jag tror att det är farligt att använda meditation för att behandla en allvarlig, kvardröjande psykiska problem. Tyvärr har detta inte kommer att vara sista gången jag måste säga detta, men yoga och meditation kommer aldrig att bota min ångest.

Av Danielle Corcione

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad kliande bröst betyder verkligen

Post Hälsa

De bästa månatliga wellnessabonnemangen gör att du mår bra

Post Hälsa

Varför time travel -behandling kan vara nyckeln till behandling av demens

Post Hälsa

Bästa överlevnads tips från vildmarken från ett barn inomhus

Post Hälsa

Trött eller Dizzy under din period? du kanske har HMB

Post Hälsa

Joan Lund vill att du ska vara din egen vårdgivare

Post Hälsa

Är fototerapi för psoriasis säker? vi bad dermatologiproffs att väga in

Post Hälsa

Vilken internationell kvinnodag har att göra med vården

Post Hälsa

Varför bröstcancerdöd är nere 42 procent i USA

Post Hälsa

Vad är en makrodiet?

Post Hälsa

Varför bör du tänka två gånger om 23andes nya DNA-test för sjukdomar

Post Hälsa

Så här visade dessa kvinnor att de var redo att bli gravid