Min kön ed ignorerades LGBTQ-personer - så jag tog saker i mina egna händer | BurnbrightLove.com

Min kön ed ignorerades LGBTQ-personer - så jag tog saker i mina egna händer

Min kön ed ignorerades LGBTQ-personer - så jag tog saker i mina egna händer

Jag växte upp i Ohio, en av de stater som fokuserade på en abstinens endast sexualundervisning. Jag tror inte orden homosexuell eller lesbisk, än mindre bisexuella eller transpersoner fick någonsin ens nämns i hälsa klass, även om de var möjligen viskade.

Jag vet att jag inte var den enda killen i min skola som var nyfiken på livet utanför mycket heteronormativa bubblan vi placerades i. När vi studerade sexualundervisning i hälsa klass, det enda som sticker ut i mitt minne var dussintals bilderna vi var tvungna att titta på i könsorganen med sexuellt överförbara infektioner och det faktum att vi fick ställa frågor, men bara några var lämpligt nog att få ett svar. Hela saken var mycket påminner om Mean Girls.

load...

Även om jag är säker på att jag hade någon misstanke jag kan vara en lesbisk i high school, särskilt med tanke på hur hårt jag arbetat för att få folk att tänka att jag inte var en lesbisk, min sexualundervisning lämnade mig förvränga när jag gjorde upptäcka min sexualitet. Jag visste en del myter Jag hade hört talas om lesbiska, såsom cis lesbiska kunde inte sprida könssjukdomar till sina partners, inte göra något meningsfullt. Men jag vet inte riktigt mycket annat heller, som jag fann vara mycket vanligt för lesbiska och bisexuella kvinnor.

Varför du behöver prata med din lesbisk dotter om oskyddat sex

Anna, en bisexuell kvinna i mitten av 20-talet, sade hon aldrig visste att vara bisexuell var en sexuell läggning tills hon gick på college. ”Jag trodde faktiskt att" bi flickor innebar flickorna på fester som gjorda för killar uppmärksamhet. Jag visste inte att det var möjligt att gilla pojkar och flickor. När jag fick reda på att vara bi, gjorde mitt liv så mycket mer meningsfullt för mig.”

load...

”Inte ens får mig började när jag försökte sova med en tjej för första gången,” M., 26, sa när jag pratade med dem. De identifierar som gender lesbisk och var lika förlorade som både Anna och jag kände när vi kom ut. ”Det finns så mycket ute med cis män sova med cis kvinnor, men nästan ingenting om queer människor... Jag har inte lära sig något i skolan om queer människor och hur de har sex. Jag önskar jag hade."

Centers for Disease Control uppskattar att endast cirka 19 procent av amerikansk high schoolsteach sexualundervisning som är inklusive deras lesbisk, homosexuella, bisexuella och trans studenter, med endast 5 procent presentera HBTQ människor på ett positivt sätt. Åtta stater direkta förbjuder skolor att undervisa något HBTQ-relaterade inom hälso- klass och tre stater som gör diskutera sexuell läggning och könsrepresentation kräver att HBTQ folk porträtteras negativt.

Tre av 4 cis kvinnor kommer att få den mänskliga papillomavirusin sin livstid, men om en lesbisk eller bisexuell kvinna inte inser könssjukdomar kan överföras genom en partner av samma kön, de sätter inte bara sig själva utan också nuvarande eller framtida partners i riskzonen för det också. Obehandlad, HPV har potential att orsaka genitala vårtor eller ens cancer. Andra sexuellt överförbara sjukdomar kan lämna ett bestående inverkan på en människas liv också. Till exempel, att få klamydia eller gonorrheaincreases din chans att få inflammatoriska sjukdomar och kan orsaka infertilitet.

De cringeworthy vägar föräldrar har förklarat fåglarna och bina

Det är uppenbart att USA är fortfarande inte sina lesbiska och bisexuella flickor. När sexualundervisning presenteras i en traditionell, hetero sätt är det sätter utsatta befolkningsgrupper på ännu mer risk. Den nuvarande politiska klimatet främjar inte mycket hopp om en mer inkluderande sexualundervisning hela landet, men det betyder inte att folk inte gör någonting.

load...

Organisationer som GLSENhave arbetat med att byta klassrum över hela USA. En av deras främsta mål är att förmå lärare att ”utveckla och genomföra HBTQ fattande sex läroplaner”, och de uppmuntrar elever, föräldrar och samhällsmedlemmar att engagera också. IMPACT HBT Health and Development Prognorthwestern University är en annan organisation som gör framsteg i att föra sexualundervisning till HBTQ studenter genom forskning och samhällsengagemang till HBTQ människor som bor i Chicago.

Människor är också att utnyttja andra meansto få utbildning till lesbiska och bisexuella flickor. Allison månen släppt en bok i 2015 med titeln Girl Sex 101that omfattar allt från samtycke och kommunikation till könssjukdomar till sexleksaker. Det är också den mest omfattande sex ed bok jag någonsin sett och går utöver bara cis kvinnor som gillar kvinnor att inkludera trans och inter kvinnor och många olika sätt kvinnor kan ha sex med varandra.

Dölja min sexualitet kändes som rätt sak att göra i South - tills det inte

Sexualundervisning för lesbiska och bisexuella kvinnor är långt ifrån där det måste vara i det här landet. Tack och lov är det inte en bortglömd fråga, och många människor arbetar hårt för att ge elever och även vuxna med de resurser de behöver.

M. Sa att om lärare fortsätter att misslyckas HBTQ studenter, sedan ”det är upp till oss att lära [dem].” De är helt rätt.

Genom Kelley O'Brien

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför kom jag in i det här rummet?

Post Hälsa

Activism trötthet och den mentala efterlevnaden av alla dessa marscher

Post Hälsa

Förstå den senaste studien om sambandet mellan depression och p-piller

Post Hälsa

Chill out på 5 minuter med dessa meditationstekniker

Post Hälsa

Lady Gaga tas till sjukhuset i svår smärta

Post Hälsa

Hur mycket menstruationsblödning är för mycket?

Post Hälsa

Sarahahs psykiska hälsoeffekt

Post Hälsa

Varför ett flygbolag ber att väga passagerare innan de går ombord

Post Hälsa

Ska du överväga att skratta gas för att lindra arbetsproblem?

Post Hälsa

6 hälso & fitness tips från olympiska idrottare

Post Hälsa

De oväntade hälsoeffekterna av rebound sex

Post Hälsa

Dessa hushållsprodukter kan orsaka fosterskador