Kopplingen mellan bröstcancerbehandlingar och risk för hjärtsjukdom hos kvinnor | BurnbrightLove.com

Kopplingen mellan bröstcancerbehandlingar och risk för hjärtsjukdom hos kvinnor

Kopplingen mellan bröstcancerbehandlingar och risk för hjärtsjukdom hos kvinnor

Bröstcancer och hjärta diseaseare två av de största hälsoproblem för kvinnor, men att behandla ett tillstånd kan ha en direkt inverkan på utvecklingen av andra. Enligt en ny uttalande från American Heart Association, kan vissa behandlingar för bröstcancer ökar patientens risk för hjärtsjukdom. Som ett resultat av detta uppmuntrar organisationen att väga riskerna och fördelarna med olika bröstcancerbehandlingar innan beslut fattas om ett agerande.

Bröstcancersurvivors, särskilt kvinnor över 65 år, är mer benägna att dö av hjärt-kärlsjukdom än bröstcancer, AHA påpekar att betona vikten av ett effektivt sätt att ta hjärtsjukdomsriskfaktorer hänsyn vid behandling av bröstcancer.

Att veta tecken på en hjärtinfarkt och hjärtstillestånd hos kvinnor kan spara ett liv

”Varje patient som kommer att genomgå bröstcancerbehandling, oavsett om de har hjärtsjukdom i början eller inte, bör vara medvetna om de potentiella effekterna av behandlingarna på sitt hjärta”, säger Dr Laxmi Mehta, ordförande för skrivgrupp för de nya vetenskapliga uttalande. ”Detta bör inte hindra eller skrämma patienter från genomgår bröstcancerbehandling, men bör göra det möjligt för dem att fatta välgrundade beslut med sin läkare om den bästa cancerbehandling för dem.”

load...

Till exempel kan vissa riktade bröstcancerbehandlingar skada hjärtmuskeln. Och medan det i vissa fall är denna skada tillfälligt, för andra kan det vara permanent. Som ett resultat av personer som får dessa riktade behandlingar måste övervakas noggrant för symtom på hjärtsvikt och sjukdomar både under och efter sin cancerbehandling. Om sjukvårdspersonal och patienter är mer medvetna om detta sammanhang kan de vara på jakt efter tecken på att vissa cancerterapier kan ha en oönskad bieffekt och kan ändra sin kur.

Ja, Unga kvinnor kan ha hjärtinfarkter Too

Strålning - En annan vanlig behandling bröstcancer - kan orsaka kranskärlssjukdom eller blockeringar. Andra bröstcancer behandlingar, såsom antracykliner, kan orsaka onormal hjärtrytm, vilket kan vara helt ofarlig för vissa patienter, men leda till livshotande hjärtrytmer i andra. Slutligen kan behandlingar som antimetaboliter meddelar spasm av hjärtartärer, vilket kan innebära bröstsmärta symptom, men kan leda till en hjärtattack.

load...

Lyckligtvis finns det några lovande nyheter också. Till exempel, säger AHA att några mindre studier tyder på att administrera några vanliga cytostatika på nya sätt - som, gör det sakta snarare än alla på en gång - faktiskt kan minska patientens risk för hjärtsjukdom.

Vad ska man göra

Livsstilsförändringar som bidrar till att förhindra eller minska risken för hjärtsjukdomar är ännu viktigare för personer som behandlas för bröstcancer. AHA har skapat en lista över olika sätt att förbättra din hälsa beteende kallas livets enkla 7, som redogörs specifika sätt att ta hand om ditt hjärta, bland annat att vara fysiskt aktiv; uppnå och bibehålla en hälsosam kroppsvikt; äta en hälsosam diet; undvika tobak; och bibehålla hälsosamma nivåer av blodtryck, kolesterol och blodsocker.

”Lyckligtvis, med framsteg inom bröstcancerbehandling, har det funnits ett växande antal överlevande. Men under och efter behandlingen av bröstcancer, med optimal kontroll för hjärtsjukdom riskfaktorer är viktigt, eftersom äldre bröstcancersurvivors är mer benägna att dö av hjärtsjukdomar än bröstcancer,”Mehta sade i uttalandet. ”Och det är därför livets enkla 7 är viktigt för alla patienter med och utan bröstcancer.”

Heart Attack symptom hos kvinnor är inte vad du förväntar dig

Enligt AHA, finns uppskattningsvis 47,8 miljoner kvinnor i USA som lever med hjärt- och kärlsjukdomar och cirka 3 miljoner överlevt bröstcancer, men många människor fortfarande betraktar bröstcancer som det främsta hotet mot kvinnors hälsa. Organisationen vill att människor ska veta att det är viktigt att erkänna dessa villkor för att maximera chanserna att överleva.

load...

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Ska jag vara orolig för mitt bröstvårt hår?

Post Hälsa

6 hudförhållanden som ser ut som akne men det är inte

Post Hälsa

Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa)

Post Hälsa

Vad orsakar vaginal svett och lukt under träning och vad kan vi göra åt det?

Post Hälsa

Vad är normalt - och inte normalt - under en massage?

Post Hälsa

Ska du kissa före kön?

Post Hälsa

Varför peer-press är ett så effektivt fitnessverktyg

Post Hälsa

Är min period normal? använd det här diagrammet för att ta reda på det

Post Hälsa

Så här såg dessa kvinnor ett negativt graviditetstest

Post Hälsa

När jag insåg att jag blev utsatt för sexuella övergrepp som barn, var det allt förnuftigt

Post Hälsa

Här är en snabb guide till förståelse av preventivmedel och dina alternativ

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning