Kan för mycket socker under graviditeten ge ditt barn allergier eller astma? | BurnbrightLove.com

Kan för mycket socker under graviditeten ge ditt barn allergier eller astma?

Kan för mycket socker under graviditeten ge ditt barn allergier eller astma?

En färsk rapport hävdar att sockerintag under graviditeten är kopplat till barn senare har allergier och allergisk astma. Betyder det att socker orsakar astma och allergier hos barn?

Forskare från Queen Mary University of London tittade på omkring 9000 mödrar och deras barn för att bättre förstå om det finns ett samband mellan moderns sockerintag under graviditeten och allergier och astma. (Tidigare forskning hävdade att det finns ett samband mellan konsumtion av hög socker drycker och astma hos barn.) Deras studywas nyligen publicerats i European Respiratory Journal.

De utvärderade moderns intag av fria sockerarter under deras tredje trimestern och sedan genomfört allergi och astma tester på barnen när de var 7 år gammal. Fria sockerarter är monosackarider och disackarider som tillsätts livsmedel av konsumenten, mat beredare eller tillverkare, liksom de förekommer naturligt i livsmedel såsom frukt eller honung.

Tar mikro tillskott under graviditeten kan leda till smartare barn

load...

Även den totala kopplingen mellan fri sockerintag och astma var svag, fann studien att det fanns starka band med allergi och allergisk astma - vilket innebär att barnet fick diagnosen astma och hade positiva hud allergitester.

Forskarna jämförde 20 procent av mödrar som hade högsta sockerintag med dem som hade lägst sockerintag och hittade en 38 procent ökad risk för allergi hos avkomman (73 procent för allergi mot två eller flera allergener) och 101 procent för allergisk astma. Laget kunde inte hitta en länk mellan mödrars sockerintag och eksem eller hösnuva.

”Sugar intaget i tidig barndom var inte förknippad med ökad risk för dessa resultat”, konstaterade Dr Annabelle Bédard, en av forskarna.

load...

Har sockerintag under graviditeten orsaka allergier och astma hos barn?

Teamet tror att länken kan bero på de höga fruktos nivåerna i socker, vilket kan orsaka en postnatal allergiska immunsvar och leda till allergisk inflammation i barnens utveckling lungorna.

Även Dr. Seif Shaheen, blyforskaren, sade studien pekar inte på högt intag av socker som orsak till allergi och astma, gjorde laget notera en länk som bör utredas vidare. Det måste göras på ett annat provtagning av mödrar och barn. Denna studie var observations; en randomiserad kontrollerad studie skulle krävas för att säga socker orsakar allergier och astma hos barn.

Den avgörande vitamin rekommenderas nu under graviditeten

Vad kvinnor behöver veta

Så bör du vara super-försiktig om sockerintag under graviditeten? Ja, men inte för att det orsakar allergier och astma - det är inte bekräftat ännu. Men det finns gott om andra förmåner att titta på din sockerkonsumtion samtidigt väntar.

”Även om vi inte vet säkert vad den här studien innebär allergi och astma risk, vet vi att en hög socker diet är kopplad till kardiometabola riskerna”, säger Sharon Palmer, en Kalifornien-baserade dietist nutritionist och författare av växt drivna for Life. Att äta för mycket socker kan innebära att kvinnor inte äter andra hälsosamma livsmedel; det ger dem också överskottsenergi, vilket kan leda till skadlig viktökning.

Emerging bevis tyder på att tarmfloran påverkar immunsvaret och potentiella allergiska reaktioner. De tarmfloran måste livnära sig på fiberrik vegetabiliska livsmedel, konstaterade Palmer.

Dr. Sheena Cruickshank, professor i biologi medicin och hälsa vid University of Manchester, var överens om att forskning visar att microbiome förändras i personer med allergier - och som kan påverkas av deras leverans, typ av mjölk utfodras och diet som barnet växer. ”Framtida studier bör se att ta hänsyn till dessa variabler så att vi kan förstå den fulla sambandet mellan moderns kost under graviditet och allergisk sjukdom hos avkomman”, sade hon.

load...

Palmer bröt vad sockerarter kvinnor bör vara uppmärksamma på.

”Vi ska inte oroa sig naturligt socker i kosten - vi bör begränsa tillsatt socker till högst 10 procent av kalorier - det är en rekommendation för alla, inklusive gravida kvinnor”, ​​sade hon.

Palmer sa att hon tycker att det är för tidigt att veta säkert att socker är den skyldige när det gäller allergier i utvecklings barnet.

Gravida kvinnor bör undvika halsbränna medicin?

”Men andra kostfaktorer setts föra över till fostret, så det kan vara så att vi finner att effekterna av hög socker kost kan föra över också. Vi vet inte tillräckligt om detta just nu ”, tillade hon.

Av Kristen Fischer

Relaterade nyheter


Post Hälsa

5 produkter som är dyrare för kvinnor (och hur du kan spara på dem)

Post Hälsa

Bara nypa är mer än ett mode uttalande

Post Hälsa

Livmoderhalscancerdödligheten är mycket högre hos svarta kvinnor

Post Hälsa

Villkoret som ger en baby under orkaner är ännu svårare

Post Hälsa

Detta är den bästa tiden på dagen att äta om du vill gå ner i vikt

Post Hälsa

Allmän sjukhus finola hughes vill att du ska veta om denna sällsynta blodcancer

Post Hälsa

Nästan hälften av amerikanska män har genitala HPV-infektioner (gulp)

Post Hälsa

Varför dessa kvinnor väljer en manlig OB-GYN

Post Hälsa

Navigera med en sti

Post Hälsa

Hur playboy hjälpte mig att navigera i min queer-identitet

Post Hälsa

Varför faller allergier alltid på dig

Post Hälsa

Vad du borde veta om periodundertryckning