Kan du verkligen bli beroende av läppbalsam? | BurnbrightLove.com

Kan du verkligen bli beroende av läppbalsam?

Kan du verkligen bli beroende av läppbalsam?

Jag började använda Lip Smacker läppbalsam när jag var i andra klass. Det var den enda makeup jag fick bära, och jag har alltid haft en stash i mitt nattduksbord låda och bar ett runt med mig i bakfickan mina Jordache jeans.

Nu, som en 42-årig kvinna, jag måste fortfarande tillämpa läppbalsam på den vanliga. Och medan min val av varumärke har förändrats, jag måste erkänna, jag kan inte gå någonstans utan den.

Jag inte bara gäller ett par gånger om dagen heller. I panik om jag inte har en inom räckhåll hela tiden. Jag håller i min bil, fyra i min plånbok, en i badrummet och en av min säng. En vän en gång sa att jag tillämpa det några gånger i timmen. Det var då jag insåg att jag hade uppenbarligen ett beroende till att göra mina läppar glans.

load...

Lip fyllmedel blir allt vanligare, men inte alla alternativ är Safe

Utan den, mina läppar känns stram och torr. Jag älskar hur det ser ut, ja, men mer än så, jag älskar hur det känns när jag kan glida mina läppar över varandra.

Jag är inte ensam i mitt missbruk heller. Mina vänner och jag har diskuterat hur utan det känner vi förlorade. Vi måste tillämpa när vi äter eller dricker något. Efter ett långt samtal är ett måste, och det är en av de första sakerna vi gör på morgonen.

Men har jag verkligen ett beroende? Är det bara i mitt huvud? Enligt RealSelfcontributor Dr. Michele Green, det finns ingredienser i många läppbalsam eller läppglans som orsakar våra läppar för att ha en reaktion. Så egentligen, behöver du inte mer av produkten, du faktiskt behöver mindre eftersom "irriterande ingrediensen orsakar inflammation och du behöver mer hydrering", säger Green.

load...

10 skäl Kissing är faktiskt bra för dig

Så naturligtvis vi tror att vi behöver bara mer läppbalsam för att lugna våra läppar - ibland mine nästan bränna - så vi fortsätter att tillämpa för att få en viss lättnad. Men vad som verkligen händer är våra läppar inte göra sin egen smörjning längre. De har slutat eftersom vi hålla tillämpar hårda, irriterande ingredienser istället för att låta dem smörja naturligt. Vi har använt så mycket läppbalsam vi är beroende av feelingof fukt får vi från det. Men i verkligheten är det mest salvor och glosor inte ger oss någon verklig fukt alls.

För att undvika detta, säger Grön vara på jakt efter ingredienser inklusive "doft, eller mentol, eller salicylsyra."

Efter kontroll av ingredienserna i min favoritmärke såg jag att det har två av de tre.

Liksom många andra kvinnor, jag vill inte ge upp mina glansiga läppar. Jag älskar hur det känns och ser ut och grönt säger att du inte behöver. Det finns märken där ute som fungerar bra med våra läppar naturliga smörjning, såsom Aquaphor, Burts Bees, Nivea och en del av EOS linjen. Hon rekommenderar starkt Apa Lush Lip Balm ($ 35 vid Apa) och säger: "Det är är lite mer dyr men fantastiska!"

Allt du behöver veta för att väder din torra läppar

Tillsammans med förändrade varumärken, säger Grön du måste sluta använda läppbalsam för en stund för att ge dina läppar en chans att läka. Detta kommer också att hjälpa dig att avgöra vilka ingredienser är irriterande dina läppar så att du kan undvika dem.

Nästa steg är att långsamt införa dina läppar till en mer mild läppbalsam och använda den med måtta, säger hon. Det är tryggt att veta med några tweaks, du kan fortfarande njuta av din glansiga läppar, och de kommer att vara friskare också.

load...

Relaterade nyheter


Post Hälsa

9 handsfree-produkter som hjälper dig att hålla dig hydrerade under lång tid

Post Hälsa

8 saker du borde noga veta om din vagina

Post Hälsa

Baby Född efter att ha fryst som ett embryo i 24 år

Post Hälsa

Allmän sjukhus finola hughes vill att du ska veta om denna sällsynta blodcancer

Post Hälsa

Ja, jag hade en ätstörning, och nej, jag kommer inte visa dig före och efter foton

Post Hälsa

Varför frekvenser av fostrets alkoholspektrum är högre än vi trodde

Post Hälsa

Måste ha bärbara tekniska produkter för gravida människor

Post Hälsa

En 10 minuters yoga paus som du helt kan göra på kontoret

Post Hälsa

7 riskfaktorer för hjärtsjukdomar och hur man skyddar dig mot dem

Post Hälsa

Den här appen hjälper dig att behärska att gå ner på din partner - en slicka åt gången

Post Hälsa

Det finns ett nytt spelalternativ för behandling av inkontinens hos kvinnor

Post Hälsa

Glöd-i-mörk svartljus yoga är löjligt kul