Jag lär mig äntligen att älska min stora vackra mage | BurnbrightLove.com

Jag lär mig äntligen att älska min stora vackra mage

Jag lär mig äntligen att älska min stora vackra mage

Jag har något att erkänna. Vid vikt Jag är för närvarande på, sitter magen fett på min urinblåsa, och det lätt blir inflammerad. Detta började hända när jag var 24, efter min första vuxna viktökning, och jag gick till en urolog som diagnostiserade mig med något som betonas blåsa.

Jag är en vandrare, bergsklättrare, paddlare - och jag är fet

Särskilt när jag äter för mycket eller under sömn, visar hårt och uppsvälld min mage. Ofta kommer jag känner att jag har konstant urinvägsinfektioner när jag inte gör det. Jag känner behov av att kissa vart femte, tio eller tjugo minuter. Jag lagra ända upp gas lättare. Det är lätt att känna brutto.

På en bra dag kan jag suga min mage i eller till och med bära jeans utan smärta. Jag har gett upp nästan alla strumpbyxor, slang, eller byxor inte gjorda av elastiska material. Förr i tiden, när jag har gått ner i vikt, har detta problem försvunnit. Men jag har inte kunnat gå ner i vikt jag fick för tre år sedan när jag sökte till grad skolan, och jag har tillåtit mig själv att fortsätta känslan som ett misslyckande.

load...

Så när min mage ropar att det är ont, känner jag mig skyldig. Och älska min kropp har kändes som att älska mina missgärningar. Jag trodde jag skulle vara dumt att älska min mage. Jag skulle vara som en bortskämd förälder ignorerar dåligt beteende.

Jag såg min växande mage, lite mjukare varje år som bevis på min brist på självkontroll och min förkärlek för overindulgence. Dess massa består av varje café scone jag inte tycker mycket men beordrade av gammal vana. Eller den fjärde, femte bitar av pizza konsumeras även om jag visste att de skulle göra mig sjuk. Min ”vad fan ögonblick” my jag är för trött för att bry sig stunder, men då gör jag vård och omsorg och vård. För så länge, har min mage representerat års val jag har inte helägda. Och jag har undrat, hur kan jag älskar hur min kropp ser ut när jag inte gillar hur det känns?

load...

Hur gör jag älskar mig tillräckligt för att ändra i stället byta till älska mig själv? Jag tänkte att om jag verkligen älskade mig, skulle jag lära mig att ändra mina beteenden, inte bara mitt perspektiv. Men det är problematiskt när förändringen är ett krav för kärlek.

Månader sedan trodde jag att jag hade gett upp. Jag hade kämpat samma kamp för länge. Jag bestämde jag kommer aldrig att vara den typ av person att välja äpplet eller muttrarna över muffins, och min kropp kommer alltid att se ut som en muffin-lover kropp, och acceptera det kändes som att ge efter för självförakt.

Sexarbete var första gången mitt fett kropp kändes kraftfull

Men jag visste att jag var bättre än så. Om jag inte kan lära sig att älska mig själv, kan jag inte uppmuntra andra att älska themselves.So jag valde att inte ge upp.

Något oväntat ändras när jag började tänka upp bättre frågor som börjar med: Vems logik jag använder? Jag har varit rädd för att älska min kropp skulle hålla mig från positiv förändring, men notfully älska min kropp var att få mig någonstans heller. Vad skulle hända i stället om jag tillät mig själv att helt enkelt bara älskar min kropp, speciellt min mage?

Och varför var jag så rädd för att vara fel? Jag hade aldrig betrodda min egen uppfattning om min kropp, eftersom det motverkar så många skönhetsstandarder och eftersom jag har varit rädd om jag anamma fullt vara vacker och någon jag önskar annan åsikt, så jag kommer att känna så mycket mer avvisas. Vad skulle hända om, för första gången, jag gav mig möjlighet att välja min egen uppfattning om skönhet?

load...

En natt, i sängen, tog jag av min tröja och tog en ordentlig titt på min mage, redo att älska det, men jag tyckte inte om vad jag såg. År av rädsla och dom är svåra att ta bort.

Men inte heller jag ger upp.

Ett par dagar sedan, gick jag in i badrummet i en behå och trosor och såg mig själv i spegeln. Och för första gången började att hitta fullheten av min mage tilltalande. Jag kan inte säga exakt vad som hände förutom att sakta jag har gett mig tillåtelse.

Mina val i livet, även om de ibland leder till smärta, också leda till rikedom. Min kropp är en rik kropp. Min kropp är mitt bevis på en livade liv, timmar tillbringas på coffee gör en av de saker jag älskar mest: att skriva, men det är också ett bevis på vandring och min kärlek av smör pecan glass; den underbara kombinationen av en mörk biograf, popcorn och Reese pjäser; half-assed yoga, och långa promenader på stranden. Jag älskar mitt liv. Så jag har bestämt att jag kommer att älska det organ som låter mig leda den.

Jag kommer att älska hur min kropp ser ut beror på att när andra gillar det också, låter min egenkärlek deras vara en gåva och inte en skyldighet.

Jag har bestämt att jag kommer att älska mig i smärta och njutning, eftersom skuld och skam inte leder till förändring jag vill. Om jag gå ner i vikt för att må bättre, jag ska vara glad. Men jag kommer att älska min kropp oavsett.

Låt oss skilja fakta från fiktion i kriget mot fett och socker

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Sex efter bröstcancer: Hur kirurgi påverkar intimitet

Post Hälsa

5 produkter som är dyrare för kvinnor (och hur du kan spara på dem)

Post Hälsa

Bekämpa influensan med dessa 7 yoga poses

Post Hälsa

Dina känslor kan verkligen påverka dina tarmar

Post Hälsa

5 fler sätt att vara bättre trans ally

Post Hälsa

Hur första periodpaket byter konversation kring menstruation

Post Hälsa

Activism trötthet och den mentala efterlevnaden av alla dessa marscher

Post Hälsa

Nej, fröken, hälsovård är inte ett privilegium

Post Hälsa

Hur en vitamin d brist nästan förstörde mitt liv

Post Hälsa

Gör dig redo, för vi kommer att släppa bröstfakta någonsin

Post Hälsa

4 vanliga orsaker till vaginal klåda och hur man får lättnad

Post Hälsa

Att fira någon annans självmord är helt enkelt fel - oavsett vad de gjorde