Jag är rädd att jag passerade min kroniska sjukdom till mina barn | BurnbrightLove.com

Jag är rädd att jag passerade min kroniska sjukdom till mina barn

Jag är rädd att jag passerade min kroniska sjukdom till mina barn

Igår tillbringade jag hela dagen i en storstad sjukhus är den första patienten det någonsin att få en ny behandling för Crohns sjukdom. Jag träffade min läkare, undertecknat ett medgivande undantag som säger att jag inte skulle stämma sjukhuset om jag reagerade dåligt på behandlingen och gick sedan till infusions lab, där en timme, en IV av den nya medicinen droppade långsamt genom en ven in mitt system.

För dem som inte känner till sjukdomen, Crohns sjukdom en autoimmun sjukdom som angriper mag-tarmkanalen som helst från munnen hela vägen ner genom att tjocktarmen (i mitt fall, jag har det i halsen, magen och båda mina stora och små tarmar ). Det orsakar också utslag, artrit, feber, trötthet, illamående, aptitlöshet, anemi, svaghet, smärta och ögonproblem.

Brittisk man avslöjar den hårda verkligheten av att leva med Crohns sjukdom

load...

Under två månader, ska jag börja injicera medicin i min lår eller mage var åttonde vecka för att försöka tvinga min immunförsvar till att stoppa sin attack på sig själv. Som min läkare sa när jag undertecknade formuläret, måste jag göra det eftersom även om chanserna är små att jag ska bli bättre, om jag inte gör det, kommer jag säkert inte bli bättre på allt. Vid denna punkt, det finns inget annat alternativ för mig.

Det är vad mitt liv har blivit under de senaste 16 åren, då efter ett år av otrolig smärta hade obehag och utmattning höll mig i sängen, ofta inte kan ta hand om min dåvarande 3 och 6 år gamla döttrar, jag var definitivt diagnosen Crohns sjukdom. Jag vet att det körs i min familj, och just nu är min största oro om jag kommer att klara denna fasansfulla sjukdom ner till mina döttrar, som är 22 och 18 - på väg mot vuxenlivet, i forskarskolan och college respektive - på väg att ställa in ner karriärer, rötter och planer för sina egna familjer. Vad har jag gjort för dem?

load...

Mödrar känner ofta skuld - men när har det blivit ohälsosamt?

Jag gick igenom fertilitetsbehandling för att få mina flickor. De var hårdnackad, svårvunna graviditeter. De är och alltid kommer att vara, spädbarn jag växte inuti min kropp, de små flickorna jag gav upp en karriär för och glatt dök i skolan frivillighet för - de unga kvinnorna jag shepherded genom tonåren under några mycket mörka tider, bara för att dyka upp vackra , lyckliga fjärilar på den andra sidan. Jag har gett dem, bokstavligen, alla de bästa delarna av mig.

Men jag kan ha gett dem det värsta av mig också. Min gastroenterolog sa att deras chanser att få denna sjukdom är 10 gånger högre än den genomsnittliga personen. Tio gånger högre, jag musa till mig i en slinga i mitt huvud. Tio gånger.

Så mycket som möjligt, jag försöker att inte gå dit. Jag tillåter inte mig att tänka på hur det skulle vara om jag gjorde faktiskt detta till dem. Jag försöker att inte tänka på min syskonbarn heller nu 16 och 14 - ljusa, glada, aktiva tonåringar. De är i riskzonen för. Jag försöker att inte bli triggad när min dotter ont i magen eller hon har feber eller hon utmattad. Jag försöker att inte oroa sig för hur blek hon kan se när jag ser henne på middag en kväll.

Mamma står inför genetisk duplicering i sig själv, barnen

Liksom de flesta föräldrar vill jag att mina barn ska ha vad jag aldrig haft. För mig är det en avancerad examen, en spännande karriär, mer pengar, förmågan att ge sina barn och sig själva allt de kan önska. Jag vill att mina döttrar att vara nöjd så mycket av tiden som möjligt att vara lycklig så ofta som de kan vara. Att skratta; att vara förälskad. Jag vill att de ska uppnå allt de vill - som eftersom de är ljusa och hårt arbetande, innebär att de sannolikt kommer att - om bara denna sjukdom håller sig borta från dem.

load...

Mina döttrar är på prime ålder för diagnosen Crohns. Om jag kan få dem genom deras mitten av 30-talet utan att krossa nyheterna kan vi vara ute i skogen. Om magont inte materialiseras i dagar av mind-krossning smärta, om illamående är från en 12-timmars bugg, om febern är från en influensa som går runt - vi ska vara OK. Eftersom de inte kan inte vara OK. Allt i mig, alla de goda delarna jag sätter in dem, beror på det.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Jag älskar inte min kropp varje dag - det är därför det är okej

Post Hälsa

En trampolin träning är ett fantastiskt lågt slag sätt att bränna kalorier

Post Hälsa

Mina barn kan komma i kontakt med min kroniska sjukdom

Post Hälsa

Är hälsofördelarna med gummy vitaminer värda sockret?

Post Hälsa

Varför bröstcancerdöd är nere 42 procent i USA

Post Hälsa

Hur forskningen bakom hormonbehandling kan misslyckas med menopausala kvinnor

Post Hälsa

Heta bad kan gynna din kropp som träning gör

Post Hälsa

7 enkla sätt att hålla din vagina hälsosam i alla åldrar

Post Hälsa

Varför Lena Dunham och jag både avslöjar och gömmer vår endometrios

Post Hälsa

Brooke Burkes fyra-minuters känsla-brinner Ab brinner träning

Post Hälsa

Tyvärr, men att hantera vaginala problem blir inte bättre med åldern

Post Hälsa

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos