Infertilitetsmyter som måste gå undan just nu | BurnbrightLove.com

Infertilitetsmyter som måste gå undan just nu

Infertilitetsmyter som måste gå undan just nu

Tills nyligen, infertilitet var ganska hysch-hysch - inte något du diskuterat med andra än din läkare människor. Men nu när så många människor kommer ut ur infertilitet garderoben och det är en frekvent diskussionsämne (vilket är en mycket bra sak!), Betyder det också att en del felaktiga uppgifter som finns där ute i omlopp.

Som National Infertilitet Awareness Week kommer till ett slut, här är en inblick i fyra vanliga infertilitet myter och vad du verkligen behöver veta om sjukdomen.

Myt: ”Försöker” att tänka sätt perfekt timing samlag med ägglossning

När det gäller infertilitet, det finns ingen one-size-fits-all lösning, och det inkluderar perfekt timing.

”Många kvinnor använder basal kroppstemperatur kartläggning, ägglossningstest eller telefon program för att schemalägga samlag,” Dr Thomas Molinaro, en reproduktiv endokrinolog vid Reproductive Medicine Associates of New Jersey berättade SheKnows. ”Däremot kan spermier överleva i de kvinnliga reproduktionsorganen i flera dagar.”

load...

Det visade sig, din bästa chans att bli gravid sätt har sex två dagar före ägglossning. Detta beror på att ägget överlever för mindre än en dag, så väntar på att ha sex kan vara ett stort misstag, eftersom födelsetalen sjunka avsevärt även en dag efter ägglossning.

Försöker bli gravid? Det viktiga Testa din gynekolog Är inte berätta om

”Med tanke på att tidpunkten inte behöver vara perfekt, många par som har oskyddade samlag försöker bli gravid längre än de inser!” Molinaro förklaras.

Myt: Patienter med återkommande missfall inte har infertilitet

Det finns en skillnad mellan att kunna föreställa sig och faktiskt att föda ett barn.

load...

”Även om de får gravid, det faktum att de inte uppnår en levande födsel gör återkommande missfall en form av infertilitet som kan vara förödande och isolera”, säger Molinaro. ”Dessa patienter kan drabbas av många orsaker till infertilitet, såsom livmoder defekter, hög ålder och minskad ägg kvalitet. Att se en fertilitet specialist kan ge inblick i några av dessa områden.”

Myt: Infertilitet behandling organ med tvillingar eller trillingar

Goda nyheter: fertilitetsbehandlingar utvecklas hela tiden, och det betyder att bli gravid med fler än ett barn inte är en självklarhet.

Naturligtvis kan vissa människor absolut vill bli gravid med tvillingar eller trillingar - och det är fortfarande ett alternativ. Men andra kan ha avskräckt av berättelser om fertilitetsbehandlingar som ledde till att vara gravid med multiplar, inklusive komplikationer för mamman och spädbarn och eventuell för tidig förlossning.

”Det finns högre för flerbörd med fertilitetsbehandlingar som använder hormoner för att orsaka en kvinna att ägglossning flera ägg”, Molinaro förklaras. ”Men moderna infertilitet metoder betona låga doser av dessa läkemedel eller använda in vitro fertilisering med enda embryoöverföring för att minimera dessa risker.”

Hur "Rainbow Mamas" hjälper till att sprida Välbehövlig Missfall medvetenhet

Avancerade IVF metoder, som RMANJ där Molinaro praxis använder omfattande kromosom screeningtechniques att identifiera friska embryon före överföringen. Byta ett genetiskt skärmad embryo i taget kan leda till höga svarsfrekvensen utan komplikationer av tvillingar eller trillingar, konstaterade han.

Myt: Infertilitet är en kvinnlig problem

Kvinnor kan vara de som blir gravida, bär och leverans barnet, men det betyder inte att de är ensam ansvarig för eventuella fertilitetsproblem.

load...

Min manliga partner kommer inte att gå till en spermaanalys - Vad händer nu?

”Många män tror inte att infertilitet är deras problem”, säger Molinaro. ”Men man faktor som är ansvarig för cirka 20 procent av infertilitet och kan bidra till 30 att 40 procent av infertilitet fall där det finns också kvinnliga faktorer.”

Eftersom det är så vanligt, rekommenderar Molinaro att män har en spermaanalys tidigt i fertilitetsbehandling processen.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Sarah Hyland svarar på oro över viktminskning

Post Hälsa

Vi är ett steg närmare att få p-piller utan recept

Post Hälsa

Boxning klasser lärde mig så mycket mer än en riktig jab

Post Hälsa

7 kvinnor blir verkliga om de roliga delarna av vardagen med ADHD

Post Hälsa

Den överraskande rollpinneljuice kan spela i träningspass

Post Hälsa

Förstå vad herpes är (och hur man slutar stigma)

Post Hälsa

5 frågor att fråga om bröst och äggstockscancer under din årliga kontroll

Post Hälsa

Vad vi kan lära oss av medelstora kvinnor om att kämpa för reproduktiv vård

Post Hälsa

Vad du borde veta om sex under ätstörning

Post Hälsa

Varför dessa kvinnor väljer en manlig OB-GYN

Post Hälsa

Allt du behöver veta om endometrios

Post Hälsa

Varför ett flygbolag ber att väga passagerare innan de går ombord