Hur min kropp lurade mig på att jag tänkte att jag gick igenom klimakteriet | BurnbrightLove.com

Hur min kropp lurade mig på att jag tänkte att jag gick igenom klimakteriet

Hur min kropp lurade mig på att jag tänkte att jag gick igenom klimakteriet

Jag hade vakna upp med varma och kalla blinkar veckor det verkade. Ibland kände mitt hjärta som det skulle slå ut mitt bröst, och ibland jag gick runt i en dimma. Jag kände mig som skriker, ”Jag är för ung för detta!” Högst upp i mina lungor. Trots att knappt 40, verkade det som om jag går igenom klimakteriet.

Jag arbetade hårt, så jag antar konsumtion var från att inte få tillräckligt med vila, och för att göra saken värre, jag sov mycket dåligt de flesta nätter. Mina humör var fluktuerande allt oftare. Jag bestämde mig till slut för att gå till doktorn.

Hur en D-vitaminbrist förstörde nästan mitt liv

Efter några laboratorietester, lärde jag att jag hade en vitamin B-12 brist som sannolikt orsakade de flesta av mina problem. Min vitamin D var i det normala intervallet, men knappt. Och det är när min läkare berättade problemet: vitaminbrist härma ofta tidigt klimakteriebesvär.

load...

Innan du hoppar till slutsatsen att du börjar få klimakteriebesvär tidigt som jag gjorde, kanske du vill kontrollera med din läkare. Det visar sig, många kvinnor diagnosen premenopausala symptom verkligen hade vitaminbrist. De primära två vitaminbrist vanligen misstas för klimakteriebesvär är vitamin B-12 och D-vitamin eftersom symtomen från båda dessa vitaminbrist härma ofta de av klimakteriet.

Mandy Wright, en sjuksköterska utövare som specialiserat sig på vitaminbrist, berättar SheKnows att några av de vanligaste symtomen av vitamin B-12 och D brister efterliknar de klimakteriet, inklusive värmevallningar, sömnstörningar och humörsvängningar. När man ser en patient, Wright kontrollerar alltid för vitaminbrist som en del av rutinblodarbete att veta att i hennes erfarenhet, är detta något som många läkare tenderar att förbise. Vänster obehandlad kan dessa enkla vitaminbrist orsaka betydligt allvarligare hälsoproblem. Wright rekommenderar kvinnor ber sin hälsa leverantör för att kontrollera om dessa brister om de upplever något av dessa symptom att minska ytterligare risker för andra hälsofrågor.

load...

Stocking ditt medicinskåp? Här är Prenatal vitaminer Du måste ta

Överlappande symtom

Det finns många överlappande symptom på klimakteriet, D-vitaminbrist och vitamin B-12 brist, säger Wright. I de tidiga stadierna av klimakteriet, eftersom de hormonella nivåerna variera och ändra, kvinnor upplever ofta depression, ångest, kronisk trötthet, hjärnan dimma, minnesförlust, huvudvärk, varma och kalla vallningar, sömnsvårigheter och humörsvängningar. Andra symtom som du kan uppleva är muskelsvaghet, hjärtklappning, andfåddhet och smärta. Dessa är några av de viktigaste symptomen associerade med bothvitamin B-12 och D-vitamin brister.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 är väsentlig för många biologiska funktioner, såsom metabolisk energi, ett fungerande nervsystemet och kognitiv klarhet. Även vår reproduktiva systemet bygger på att utföra på rätt sätt. Människor med vitamin B-12-brist tenderar att ha kronisk trötthet och löper större risk att få en stroke eller hjärtinfarkt. Även om du kan också ta kosttillskott för att öka ditt intag av B-12, några utmärkta mat källor är nötlever, sardiner, tonfisk, lax, ägg och rå ost. Om du behöver komplettera vitamin B-12, kommer du förmodligen att behöva mellan 100 och 400 mikrogram dagligen.

Vitamin D

Enligt Endocrine Society kliniska riktlinjer är D-vitamin viktigt för att ha friska ben, vilket minskar inflammation, modererande immunförsvaret och hjälper till att bekämpa förkylningar och influensa. Det har också visat sig öka ett humör och känsla av välbefinnande.

Tar mikro tillskott under graviditeten kan leda till smartare barn

Om den lämnas obehandlad kan en D-vitaminbrist sätta dig löper större risk att utveckla cancer, fetma, hjärt-kärlsjukdom, depression, diabetes och högt blodtryck. Du kan lägga till lite D-vitamin till din diet genom livsmedel som fisk, äggula, ost, nötlever och mjölk som är berikade. Om du väljer att gå med ett tillägg, Endocrine Society guidelinesrecommend vitamin D3 i stället för bara vanlig vitamin D. Rekommenderat dagligt dosesof vitamin D sträcker sig från 600 IU till 2000 IU, beroende på hälsa och patientens ålder. Naturligtvis är en av de bästa källorna till vitamin D fortfarande solljus. Spendera 15 till 20 minuter tre gånger i veckan i solen är ett bra sätt att få D-vitamin i ditt system.

load...

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad du behöver veta om transvaginala maskimplantat

Post Hälsa

Bara för att Miranda Kerr får Leech ansiktsbehandlingar betyder det inte att du borde också

Post Hälsa

Kopplingen mellan bröstcancerbehandlingar och risk för hjärtsjukdom hos kvinnor

Post Hälsa

Naturliga sätt att må bättre inifrån och ut

Post Hälsa

När rutinlabbarbete är allt annat än rutin

Post Hälsa

Brightsiding är också gasljus

Post Hälsa

Internet går galet över en gammal historia om periodens smärta och hjärtattacker

Post Hälsa

Att blåsa ut ljus på en tårta är lika brutto som du tror det är

Post Hälsa

Mina 35-åriga dambitar är uppenbarligen ansedda som äldre av mina OB-gyn

Post Hälsa

Här är vad som hände efter att han berättade att perioderna var brutna

Post Hälsa

Vad orsakar vaginal svett och lukt under träning och vad kan vi göra åt det?

Post Hälsa

Har kanel några hälsofördelar?