Hur man kommer undan utan duscha efter träning | BurnbrightLove.com

Hur man kommer undan utan duscha efter träning

Hur man kommer undan utan duscha efter träning

I en perfekt värld skulle vi alla squeeze i ett träningspass på lunch så vi kunde sova i och har mer fri tid på kvällarna - men driver genom en löpande sesh och lämnar tid att duscha innan de återvänder till arbetet bara inte verkar genomförbart. För att inte nämna det faktum att gym omklädningsrum är oftast grov AF.

Men vad händer om vi skulle berätta kunde sova i, komma i form middagstid, och har fortfarande tid att vara social efter jobbet? Japp, är allt du behöver göra hoppa över den post-gym dusch.

Innan du säger, "Ewww" Det visar sig att det finns ingen anledning att galen om du inte kan komma till duscha direkt. Lämnar lite efter träning svett på huden inte kommer att äventyra din hälsa (hur det påverkar ditt arbete relationer är en annan historia).

load...

"Om du är svettig efter träningen, men inte har tid för en dusch, slappna av," Robert Silvermansays. "Som en sport nutritionist, jag arbetar med hög nivå idrottare hela tiden, och jag vet att svettas är mycket osannolikt att göra någon skada din hälsa eller din hud. Min större oro är uttorkning, så se till att dricka tillräckligt med vätska för att ersätta vad du har svettats ut."

Inom några timmar av din träning, kommer bakterier börja arbeta på svett i armhålorna och andra platser och bryta proteinet i det i syror, säger Silverman. Som de gör, kommer du att börja ge bort den obehagliga omklädningsrummet lukt. Så om du inte har möjlighet att duscha inom några timmar efter träningen och är orolig för att lukta vacker, är det viktigt att du ta itu med de områden i kroppen.

load...

"Du kan undvika kroppslukt efter träning bara genom att använda en våtservett eller ens en fuktig pappershandduk på dina armhålor och andra områden för att ta bort svett," Silverman säger. "Raka armhålorna minskar risken för kroppslukt där. Bära lösa, naturmaterial som låter huden andas också hjälper."

Flip-flops i gymmet dusch är ett måste: Här är anledningen

Eva Glasrud, en psykolog och tränare på The Happy Talent, håller med om att det finns några gånger när duscha direkt efter ett träningspass är en nödvändighet. Såvida du brottas eller rullar runt på mattor som är kända för att ha svamp, ringorm eller staph, säger Glasrud ​​finns det ingen anledning haveto dusch immediatelyafter ett träningspass.

”När du duschar, i princip ingenting händer” Glasrud ​​säger. ”Du tvätta bort svett och smuts, men antalet bakterier på huden egentligen inte förändras. Därför känner du ren, men biologiskt, du är samma.

"Kom ihåg att våra kroppar utvecklats i en värld utan omedelbar sanitizer" Glasrud ​​fortsätter. "De är väl rustade för att hantera en bit av smuts eller svett på huden Vad jag brukar göra är stänk lite vatten på mitt ansikte för att få saltet av och dusch när det är mest praktiskt -. Ikväll, i morgon när och aldrig glömma.. Att tvätta händerna. Oavsett om du använder vikter eller maskiner eller inomhus klätterväggar, har en hel del människor har att röra den utrustning du använder."

10 Smarta produkter Alla behöver för gymmet

Inget av detta är att säga att det är bättre att vänta i timmar tills du duschar. Om möjligheten att rengöra svett från huden presenterar sig själv, David E. Bank, grundare av Centrum för Dermatology, Make laserkirurgi är på sidan av tvätt så att dina porer inte blir igensatta med smuts och olja.

load...

"Det finns ingen exakt tid som det tar för svett för att blockera porerna", säger Bank. "Ju tidigare du kan duscha, desto bättre duscha efter träning, speciellt om du svettas överdrivet, bör vara så avgörande för din rutin som din träning av flera skäl Den första är din hygien.. Ingen vill att lukta dig eller din träning på dig! även om svett byggs upp på huden, det kommer att täppa till porerna, inte låta huden andas. Och om du har en klippa eller hud nötning, kan svett fastna där och kan orsaka en infektion."

Så som helst, använd ditt bästa omdöme. Springa ärenden. Plocka upp barnen. Gå och handla. Gör vad du behöver efter ett träningspass, och inte känner att du behöver för att dra en superman förändring. Men hålla våtservetter och ansikte våtservetter till hands, och bara inte vänta 24 timmar innan du slutligen bada. Det kommer att bli bra.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk

Post Hälsa

Jag försökte skogsbada, och det är inte vad du förväntar dig

Post Hälsa

10 riktiga skäl att kyssa är faktiskt bra för dig

Post Hälsa

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos

Post Hälsa

Varför vi marscherar - kvinnor delar sina största hälsoproblem

Post Hälsa

Vad orsakar grå hår och vad händer när jag plockar dem?

Post Hälsa

Vad du borde veta om periodundertryckning

Post Hälsa

3 tips för att hålla dig avtagna och friska under semesterperioden

Post Hälsa

Så här påverkar gråas anatomi vår syn på vården

Post Hälsa

Hur man berättar om du har förkylning eller en fullblåst fall av influensan

Post Hälsa

En titt på kvinnors hjärthälsa på 15-årsdagen av den nationella slitage röda dagen

Post Hälsa

Glöd-i-mörk svartljus yoga är löjligt kul