Hur man klarar av sockerbehov - för riktigt den här gången | BurnbrightLove.com

Hur man klarar av sockerbehov - för riktigt den här gången

Hur man klarar av sockerbehov - för riktigt den här gången

Vi har alla varit där: Det är 03:00 på en torsdag eftermiddag, att drömmar om helgen inskränka på din koncentration, och tanken på en munk verka som den bästa idén att du kommer. Eller efter en särskilt överseende helg av kakor, kakor och desserter, kan du inte låta bli att nå för en annan behandling för att tillfredsställa dina smaklökar. Den enda frågan med sikta på livsmedel som innehåller mycket socker är effekten de har, inte bara på din midja, men på ditt humör, känslomässiga nivåer och allmänna hälsa. I själva verket, dietist Kaleigh McMordieexplains en sockerbegär är faktiskt en signal från din kropp som du behöver energi - och snabbt.

Här scoop på vad som orsakar dessa gotta-ha-det-går hankerings - och hur man tygla dem, särskilt under semesterperioden när sammankomster av socker i överflöd.

Hur är Sugar Hurting dina barn?

Varför du kanske sugen socker

Liksom McMordie säger när du dubbel trycka på de smarriga utseende inlägg från din favorit bageri influencer, det är din kropp önskar för en pick-me-up. Men medan en del-muffin, delvis glass-sandwich skapande ser fantastisk, det är faktiskt inte vad din kropp behöver.

load...

”Du kan få sockersug av flera skäl, oftast på grund av din kropp inte har tillräckligt med bränsle. Detta kan bero på att du inte har ätit på några timmar, eftersom din sista måltid var inte tillräckligt stor, eller om du helt enkelt inte har gett din kropp tillräckligt med näringsämnen för att ge den rätta energi den behöver ”, säger hon. ”Sugar bryts ner till glukos, kroppens föredragna energikälla, mycket snabbt, så när du behöver energi snabbt, är det troligt att längta efter socker.”

Varför människor kämpar med socker cravings

Det finns en anledning till att 3:00 nedgången är så relatable. Som McMordie säger oftare än inte, folk har en konsekvent suget efter socker till specifika, återkommande tider på dagen. ”Det här kan bero på vana - till exempel om någon äter en söt mellanmål på 15:00 varje dag eller äter en chokladkaka efter middagen varje natt medan du tittar på TV. Det kan också bero på att personen är helt enkelt inte bränslepåfyllning sin kropp korrekt ”, förklarar hon. Och den kalla, hårda faktum är mer socker du ger din kropp, desto mer vill du ogärna skapa ett beroende som är svårt att skaka.

load...

Och med firmafester och familjesammankomster centrerade kring mat kan kampen känna sig ännu mer verkligt. ”Under semesterperioden, tenderar vi att äta mer godis och mer fylla livsmedel som inte nödvändigtvis ger oss alla näringsämnen för en varaktig energi. Vi tenderar också att vara mycket livligare, springer runt utan att stanna för att äta. Innan vi vet ordet av har det varit sex timmar sedan vi sist ätit, och våra kroppar behöver energi nu”McMordie förklarar. ”Socker är också mycket mer synliga under semesterperioden, från godis och kakor att semestra kaffedrinkar, så det är lättare att längta.”

Socker är den nya Cigarette

Hur att stävja sockersug

Sätt upp dina hertigar och förbereda din ryggrad, som står fast mot sockersug tar lite övning, särskilt om dina vanor är långt ifrån frisk. Men vi har experternas smarta, användbara och effektiva sätt att dra sig undan från socker och förbättra din livsstil.

Se till att din kropp har tillräckligt med balans bränsle

Ju mer full du känner, desto mindre troligt att du kommer att vara att ge i frestelsen av en Butter eller en choklad croissant. Som McMordie förklarar när du ger din kropp tillräckligt med bränsle i form av långvariga komplexa kolhydrater, protein och nyttiga fetter, desto mindre småätande du kommer att frestas att delta i. Och äta oftare än tre gånger om dagen, hon lägger till. ”Helst vill du äta ungefär var tredje timme eller när du känner bara ett styng av hunger. Du vill undvika att få alltför glupsk.”

Prova en naturligt söt mellanmål istället

Du vet redan hur det Starbucks springa gör att du känner: Just nu är det tårta pop exakt vad du behöver för att få igenom en tuff samtal med en klient. Men i en timme? Du kommer att känna ännu mer utmattad än du gjorde innan du loggade in i konferensledningen. Det är därför McMordie säger mycket uppmärksamma på hur socker gör att du känner kommer att hjälpa dig att göra smartare val som fortfarande antända ditt socker tand.

load...

”Prova något naturligt söt, som frukt parat med ett fett eller protein, såsom en handfull eller nötter, lite ost eller yoghurt. Fibern från frukten i kombination med protein eller fett ger dig en långsam, stadig tillförsel av energi och hålla dig från att bottna ut senare ”, tillägger hon.

Har öknen ibland, men verkligen njuta av det

Registrerade nutritionist och dietist Keith Ayoob säger samtidigt som det kan tyckas kontraproduktivt, faktiskt tillåter dig själv avlat Du kan inte stoppa forsande över är OK så länge det är gjort mindfully och sällan. ”Det är mycket bättre att bygga i en söt behandla än att besluta att gå cold turkey, hamna bingeing på vägen, då känsla som du misslyckades”, säger han.

För att göra detta, McMordie säger att plocka upp din all-time favorit goodie som alltid träffar plats. Sedan ungefär som att främja en ny relation med en partner, ta din tid. ”Lägg märke till lukten, konsistens och smak. Ta små tuggor och sätta din gaffel ned mellan tuggorna att märka hur du känner och om du är nöjd. Njuter av din godis uppmärksamt kommer att hjälpa dig att njuta av din behandla mer fullständigt och hjälpa dig att vara nöjd med mindre. Så småningom kanske du upptäcker att du inte vill att unken kakan eftersom du vet att det inte smakar mycket bra och du har en riktigt bra bit choklad väntar hemma för dig ”, förklarar hon.

7 subtila tecken Du är beroende av socker

Ät frukost varje dag

Ja, även i en kapplöpning. Ja, inte ens om du brukar göra vill ha det. Som Ayoob säger kan allt detta alltför viktig måltid göra stor skillnad i ditt val av mat hela dagen, särskilt när det finns de viktigaste aktörerna av näringsämnen.

”Din frukost hade bättre har mer protein än spannmål och mjölk. Det är en början, inte ett slut. Lägg minst 5 uns av fettfri grekisk yoghurt eller en hård kokt ägg eller en bit av gårdagens kyckling. Chansen finns att du får tillräckligt med protein, men ni får det tillräckligt tidigt? Förmodligen inte, och detta är en set-up för cravings senare under dagen. När du är riktigt hungrig, kommer du inte äta hälsosamt. Det är så enkelt som det blir ”, säger han.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vad är pudendal neuralgi, och varför kan det leda till bäckensmärta?

Post Hälsa

Här är Goops senaste Detox-förslag

Post Hälsa

Denna produkt kommer att revolutionera hur vi tar graviditetstester

Post Hälsa

Vad jag lärde mig från min cervicala dysplasdiagnos

Post Hälsa

Vad du behöver veta om transvaginala maskimplantat

Post Hälsa

Amning efter en c-sektion kan hjälpa till att lindra smärta

Post Hälsa

Hur man lindrar hemsk periodkramper - Inga piller krävs

Post Hälsa

Varför fran dreschers cancer misdiagnosis är en del av ett större problem inom medicinen

Post Hälsa

Mina komplicerade känslor på andra slovenska-amerikanska Melania Trump

Post Hälsa

Skrämmad att ha sex efter en graviditet skrämma? du är inte ensam

Post Hälsa

5 läkare möten du borde göra denna månad

Post Hälsa

8 meditationer som kommer att slappna av dig om 10 minuter eller mindre