Hundar kan smälta ditt hjärta, men de gör det också friskare | BurnbrightLove.com

Hundar kan smälta ditt hjärta, men de gör det också friskare

Hundar kan smälta ditt hjärta, men de gör det också friskare

Alla som någonsin har haft eller älskat en hund vet att det kommer med några ganska stora förmåner, inklusive omfamningar, kamratskap och tillgivenhet. Men det visar sig, att ha en hund har också en stor hälsovinst: Det är bra för din (bokstavlig) hjärta.

En ny studie av Swedenused data från 3,4 miljoner människor i deras nationella register i åldrarna 40 och 80 och fann att de som hade en hund hade en lägre risk för död i hjärt-kärlsjukdom än de som var hund-fri.

Studie visar att kvinnor med hundar har Friskare barn

De hjärthälsofördelar med att vara en hund förälder var särskilt uttalad bland människor som lever ensamma (i detta fall, det vill säga utan andra människor), som enligt studiens författare, är en grupp rapporterade tidigare att löpa större risk för hjärt-kärlsjukdom och död än de som bor med andra människor. Specifikt forskning funnit det fanns en minskning med 33 procent av risken för död och en minskning av risken att få en hjärtattack under uppföljningen jämfört med personer som bodde ensam som inte hade en hund med 11 procent.

load...

"Kanske en hund kan stå som en viktig familjemedlem i de enskilda hushållen", säger Mwenya Mubanga, bly junior författare av studien och Ph.D. Student vid institutionen för medicinska vetenskaper och Science for Life Laboratory, Uppsala universitet, i ett uttalande.

Även om dessa storskaliga studier baserade på massiva datamängder som de nationella registren i Sverige är ett intressant och praktiskt sätt att hitta föreningar, inte ge specifika svar om hur att ha en hund förbättrar hjärthälsa.

Har Sova med din hund Hjälp eller skada din sömn kvalitet?

Men forskarna har några teorier. Till att börja med vet vi att ha en hund innebär (ja, kräver) en högre nivå av fysisk aktivitet - i grund och botten fungerar som en furry personlig tränare som säkerställer att du får dina steg i att ta den på promenader och återfyllnad sin mat och vatten skål. Enligt Tove Fall, huvudansvarig för studien och docent i epidemiologi vid institutionen för medicinska vetenskaper och Science for Life Laboratory, Uppsala universitet, finns det andra förklaringar, bland annat att ha en hund normalt innebär ökat välbefinnande och sociala kontakter för ägaren förutom effekterna av hunden på sin bakterie microbiome.

load...

"Det kan också finnas skillnader mellan ägare och icke-ägare redan innan du köper en hund, som kunde ha påverkat våra resultat, såsom dessa människor väljer att få en hund som tenderar att vara mer aktiva och bättre hälsa" Fall till.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Medicare: vad betyder alla delar?

Post Hälsa

Hur vanligt är naturligt förekommande tvillingar, hur som helst?

Post Hälsa

Ny studie konstaterar att rött vin har fördelar utöver ditt hjärta

Post Hälsa

Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper?

Post Hälsa

Vetenskap bekräftar att det bara finns en riktig baksmälla kur

Post Hälsa

Hur lymesjukdom kan påverka din sexuella och reproduktiva hälsa

Post Hälsa

Varför din läkare kanske vill överväga vaginal rengöring före leverans

Post Hälsa

Hur din måltidstid kan påverka ditt hjärta

Post Hälsa

Så här ska du ge din läkare det låga resultatet av vad som händer i din kropp

Post Hälsa

Perimenopaus symptom du kanske inte inser att du upplever

Post Hälsa

3 sätt att börja Bli öppen om dina sexuella önskningar

Post Hälsa

Att prioritera din hälsa och välbefinnande som ensamstående mamma kan hjälpa dina barn