Hjälp: Jag kan inte sluta gråta för ingen uppenbar anledning | BurnbrightLove.com

Hjälp: Jag kan inte sluta gråta för ingen uppenbar anledning

Hjälp: Jag kan inte sluta gråta för ingen uppenbar anledning

Vi har alla haft dessa dagar (eller veckor) när det minsta utlöser en flod av tårar, och du kan inte sluta gråta utan anledning alls. (Nej? Just me?) När detta händer, jag försöker ta hänsyn till faktorer som min menstruationscykeln och om jag har gått igenom en period av särskilt dålig ångest eller depression. Ibland alla tecken pekar i dessa riktningar, men andra gånger, jag är på en total förlust om varför jag snyftande på bussen.

För att försöka lista ut orsaken till oförklarliga tårar, frågade jag några medicinska och psykiska experter om vad som kan ligga bakom denna ovanliga visning av känslor.

Sömnbrist

Detta är logiskt när man tänker på det med tanke på hur benägna småbarn som hoppar över sina nationella handlingsplaner är de totala härdsmältor. Men det är en faktor som vi åldras också enligt Chris Brantner, certifierad sömn science coach på SleepZoo.

load...

”Sömnbrist kan uppstå när brist på sömn, både kvalitet och / eller kvantitet, är illa nog att försämra grundläggande funktioner”, säger han SheKnows. ”Nu är det viktigt att notera att vissa av oss att växa så vana vid att bli sömnbrist att vi undgå att märka tecken och symtom.”

Den goda nyheten är att det finns en enkel lösning för detta: att få mer sömn. Men som Brantner påpekar, det är lättare sagt än gjort. Han föreslår att en att göra listbefore läggdags, mörkläggning ljuset och skapa en ny sänggåendet avkoppling ritual, som kan innehålla allt från ett varmt bad till yoga till en bra bok.

Den enkel sak du kan göra för att sova bättre ikväll

load...

Kronisk smärta

Samtidigt gråter ofta utan en trigger är vanligtvis förknippas med psykologiska problem, kan det finnas fysiska orsaker samt - specifikt kronisk smärta. Enligt Dr. Mashfika N. Alam, en allmänläkare kan kroniska inflammatoriska tillstånd som reumatoid artrit, osteoartrit eller fysikalisk svaghet från en försvagande sjukdom som cancer betyda kronisk smärta och tårar.

Mina barn kan Kontrakt My kronisk sjukdom

”I vissa människor är låg när det gäller uthållighet smärttröskeln” Alam berättar SheKnows. ”Dessa människor är mer benägna att drabbas av kronisk smärta eller obehag, vilket leder till täta gråt.”

Trapped känslor

Gråter ofta med någon verklig anledning kan vara ett tecken på en person lider av ”fångade känslor” - olösta känslor från tidigare negativa och traumatiska händelser, enligt holistisk läkare Dr. Bradley Nelson. Denna känslomässiga bagage kan få oss att göra felaktiga antaganden och reagerar känslomässigt och bidrar till ångest, depression och de flesta former av sjukdomen, tillägger han.

Dina känslor kan faktiskt påverka tarmarna

"Ibland, av skäl som vi ännu inte förstår, känslor inte processen helt”, säger han. ”I dessa fall, istället för att bara uppleva känslor och sedan gå vidare, energi känslor på något sätt blir 'fångad' i den fysiska kropp. Så istället för att flytta bortom din arg ögonblick eller en tillfällig dust med sorg eller depression, kan denna negativa känslomässig energi kvar i kroppen, vilket kan orsaka betydande fysisk och emotionell stress.”

Ett tecken på något annat

Enligt Dr Fran Walfish - Beverly Hills familj och relationer psykoterapeut, författare till The Self-Aware förälder, regelbunden expert barnpsykolog på The Doctorson CBS och CoStar på Sex Boxon Vi TV - oförklarlig gråt kan vara en markör för borderline personlighetsstörning, vilket kan innebära plötsliga humörsvängningar.

load...

”De flesta människor tror att det innebär att gå från lugn till en plötslig utbrott av arga ilska. Det är inte alltid fallet,”Walfish förklarar. ”Det finns vissa människor som uppdelning i tårar plötsligt. De flesta människor tror att det kommer ut ur medkänsla och empati. Men när du ser ett mönster av regelbunden kollapsa i gråt och du kommer upp torr inte känner förstått eller genuint anpassade till, kan du satsa crier har en bit av sin personlighet som är egennyttiga och självupptagen.”

Walfish liknar dessa tårar ”känslomässiga onani”, som de gråter för sig själva och njuta av känslor som de är verkligen omtänksamma människor ”när i själva verket är det inte för den andra personen, utan för sig själva.” Hon säger att även om de kan förefalla att ta terapi eller vägledning ombord, människor med detta tillstånd hamnar vanligtvis upp ignorera det.

Det finns alltid en anledning till gråt

Det visar sig, jag kan ha pågått om allt detta fel, eftersom enligt Carol Lourie, en naturläkare, akupunktör och funktionsmedicin expert, det finns alwaysa anledning en person gråter.

”Du kanske inte kan se det, men det betyder inte minskar giltigheten av kvinnans interna erfarenhet”, säger hon SheKnows, påminna mig att gråta är inte en ”dålig sak”, så det är inte nödvändigtvis något som måste stoppas.

Likaså GinaMarie Guarino, en licensierad mental hälsa rådgivare, säger att även om det inte verkar vara en uppenbar orsak till gråt, det finns alltid en djupare orsak bakom tårarna.

”Att gråta är inte något som händer när vi är ledsna”, säger hon SheKnows. ”Syftet med gråt är att frigöra energi av något slag. När en person gråter och vet inte varför, ofta har det att göra med ångest av något slag.”

I sådana situationer rekommenderar Guarino fråga dig själv vad som tynger dig, vad du undvika och vad du har problem med att komma till rätta med.

Lourie föreslår att erkänna att du är upprörd, som kommer från en plats för själv medkänsla och inte dom - något jag kommer att tänka på nästa gång vattenverk start på min kväll pendla.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Min ätstörning förstörde jul i 10 år

Post Hälsa

10 hoppa rep övningar eftersom cardio som är kul fortfarande räknas

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

Post Hälsa

Dessa organisationer hjälper människor att bekosta kostnaden för IVF

Post Hälsa

Kvinnor kan kanske beställa abortpiller via telefon snarare än förväntat

Post Hälsa

De största hälsotrenderna för 2018 enligt toppläkarna

Post Hälsa

Ingen ska skämma kvinnor för att ha plastikkirurgi - inklusive presidenten

Post Hälsa

Vi kan vara ett steg närmare ett gonorrévaccin

Post Hälsa

3 sätt att börja Bli öppen om dina sexuella önskningar

Post Hälsa

Hur man berättar om du har förkylning eller en fullblåst fall av influensan

Post Hälsa

Är doftljus som gör ditt hem giftigt?

Post Hälsa

En titt på den första menstruationsproduktannonsen för att visa blod som faktiskt är rött