Fda godkänner hemma bröstcancer screening test - men det finns en fångst | BurnbrightLove.com

Fda godkänner hemma bröstcancer screening test - men det finns en fångst

Fda godkänner hemma bröstcancer screening test - men det finns en fångst

I en tid då de flesta människor i USA kan ha nästan vad som helst som levereras till deras dörr på bara några dagar - eller till och med timmar - det är vettigt att detta spiller över till den medicinska och hälsovårdsbranschen. Från appar och bärbara enheter som spårar allt från antalet steg du tar varje dag för att dina dagar av topp fertilitet, sjukvård - eller åtminstone hälsokontroll - i allt högre grad göras hemma. Idag, Food and Drug Administration drivs denna trend ytterligare genom att godkänna en at-home test för tre bröstcancer genmutationer.

De direkta och konsumenter testutrustning görs av 23andMe - ett företag bättre kända för sina at-home testutrustning för att hjälpa en person att avgöra deras genetiska anor. Även om de redan har annan hälso-risk reportson din genetiska uppgifter - inklusive testning för markörer associerade med tillstånd som celiaki och Parkinsons sjukdom - detta är den första timeany DNA-test bolaget har fått FDA-godkännande för riskcancerscreening.

load...

Här är vad du behöver veta om dessa tester:

Resultaten är inte heltäckande

Det finns mer än 1.000 kända BRCA genmutationer; de 23andMe kit tester för tre av dem. Det potentiella problemet här är att människor kan ta testet och inte har dessa tre genmutationer, men kan ha andra, vilket betyder att de fortfarande är i riskzonen för bröstcancer.

Ovanpå det, FDA stressesthat "är de flesta fall av cancer som inte orsakas av ärftliga genmutationer men tros vara orsakad av en mängd olika faktorer, bland annat rökning, övervikt, hormonanvändning och andra livsstilsfrågor." Med andra ord, dessa testresultat är endast en liten del av en större bild.

Är Christina Applegate Cancer förebyggande kirurgi ett bra alternativ?

load...

Den testar mer än bröstcancer

Genom en själv samlat salivprov, indikerar testrapporten om en kvinna är på en ökad risk att utveckla bröstcancer och äggstockscancer. Det kan också vara användbart för män, testar deras risk att utveckla både bröst- och prostatacancer.

Det är mest användbar för en grupp i synnerhet

De tre genmutationer som ingår i 23andMe testet är de som är vanligast bland människor i Ashkenazi (Eastern European) Jewishdescent. De är dock inte mutationerna vanligast i resten av befolkningen.

De kommer med en hel del varningar

Enligt Donald St. Pierre, tillförordnad chef för kontoret för in vitro-diagnostik och Radiological hälsa i FDA: s Center för apparater och Radiological hälsa, dessa tester är "ett steg framåt i tillgången på DTC genetiska test" - särskilt för dem som kan inte skulle ha tillgång till genetisk screening - men också komma med "en hel del varningar."

Här är vad man ska göra om du har fått diagnosen bröstcancer

”Även om upptäckten av en BRCA mutation på detta test indikerar en ökad risk, endast en liten andel av amerikanerna bär en av dessa tre mutationer och de flesta BRCA mutationer som ökar en persons risk inte upptäcks av detta test ", förklarar han i en uttalande. "testet bör inte användas som ett substitut för att se din läkare för cancer filmvisningar eller rådgivning om genetiska och livsstilsfaktorer som kan öka eller minska cancerrisken.”

De ersätter inte arbeta med en läkare och / eller genetisk rådgivare

Helst även de som tar at-home test som den av 23andMe rådgöra med sin läkare och / eller en genetisk rådgivare om vilka tester skulle vara bäst för dem och hur man hanterar resultaten. Traditionellt tillgängliga screening för BRCA-generna kostar någonstans mellan $ 400 till $ 4000, så den nya $ 199 optionfrom 23andMe gör det mer tillgängligt. Även om det på ytan, är en bra sak, det kan också leda till att personer som får och processtestresultat på egen hand i stället för med en läkare eller sjuksköterska.

load...

FDA stipulatesthat också konsumenter och sjukvårdspersonal "bör inte använda testresultat för att fastställa eventuella behandlingar, bland annat antihormonbehandlingar och profylaktisk avlägsnande av brösten eller äggstockarna." Med kändisar som Angelina Jolieand Christina Applegateopting att genomgå en stor operation för att minska risken för att utveckla olika typer av cancer, har det fört denna åtgärd i förgrunden - även om det inte nödvändigtvis den bästa idén för alla.

Summan av kardemumman är att medan det at-home-test skulle kunna vara en bra cancer screening verktyg, bör alla som använder det vara medveten om sina begränsningar och söka professionell medicinsk behandling och rådgivning vid behov.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Adele delar hennes sju minuters träningspass

Post Hälsa

Vad vi vet just nu om Zika och fosterskador i USA

Post Hälsa

9 handsfree-produkter som hjälper dig att hålla dig hydrerade under lång tid

Post Hälsa

Vad handlar det om anorexi som förvandlar oss till voyeurs?

Post Hälsa

Kan jag bli beroende av min vibrator?

Post Hälsa

Kate Walsh på varför defunding planerad föräldraskap skulle vara katastrofalt

Post Hälsa

Perimenopaus symptom du kanske inte inser att du upplever

Post Hälsa

7 viktiga saker som dina fötter skulle kunna berätta om din hälsa

Post Hälsa

Är sportdrycker ett bra alternativ för sjukdomsrelaterad dehydrering?

Post Hälsa

Jag älskar mina tatueringar, men jag vill inte prata med dig om dem

Post Hälsa

Allt du behöver veta om osteopeni

Post Hälsa

Detta förklarar varför din ångest kan vara värst precis före din tid