Farsor har också en biologisk klocka | BurnbrightLove.com

Farsor har också en biologisk klocka

Farsor har också en biologisk klocka

Ja, som vi alla har oändligt påmint, har det visat sig att ”äldre” mödrar (minst 35 år) tenderar att genomgå högriskgraviditeter. Detta inkluderar en högre sannolikhet för missfall och intrauterina komplikationer tillsammans med högre halter av barn som föds med Downs syndrom. Men bara för att en äldre pappa inte har någon livmoder betyder inte att han är undan. Vi pratar med dig, George Clooney.

Clooney och hans fru har just meddelat att de ska ha tvillingar. Ta inte detta på fel sätt - vi älskar Kändisbebisar också. Men killen är 55 år gammal - varför inte alla berörda om konsekvenserna för hälsan som följer med sin ålder?

En studie publicerad i JAMA Psychiatryhas shownthat barn med fäder som är äldre än 45 är mer benägna att utveckla allvarliga psykiska eller utvecklingsfrågor som autism, schizofreni och uppmärksamhetsstörningar tillsammans med former av dvärgväxt. Medan bevisen är inte helt avgörande, det är fortfarande stora risker vi bör vara uppmärksamma på och typ av inte.

load...

Som det visar sig, kan dessa sjukdomar komma från mutationer i en fars DNA. Hur detta hända? Här är en snabb biologi crash course:

Kvinnor föds med ett visst antal ägg, och eftersom vi inte förnya dem, detta antal aldrig växer och äggen kan inte ändra genetiskt. Män, å andra sidan, producerar miljontals spermier i en enda dag. Producera nya spermier innebär att kopiera och recopying DNA. Detta är en mänsklig process som sker i praktiken nonstop, så det är inte helt klar varje gång. Fel händer, och detta leder till vissa genetiska mutationer, eller kopiering fel i ett enskilt spermiernas DNA.

Varför Your Man borde ha hans sperma Testad Stat

Och "mutation" låter som en skrämmande ord, men en genetisk mutation betyder inte spermier kommer att ha tre svansar eller göra en grön baby - de flesta mutationer är små och helt ofarliga för oss. Problemet existerar när mutationen sker på ett visst sätt som leder till en allvarlig sjukdom.

load...

Varifrån kommer ålder kommer in i bilden? En äldre man har producerat spermier längre än en yngre man, och så logiskt hans kropp har haft mer tid att samla mutationer. Studien tyder på att i jämförelse med barn till fäder i åldern 20 till 24, barn till äldre fäder är dubbelt så stor risk att utveckla schizofreni, tre gånger så stor risk att födas med autism, och 13 gånger så stor risk att visa tecken på en uppmärksamhet deficient störning.

Innan du panik, vet att detta inte betyder att alla barn som föds av äldre pappor omedelbart skruvas - procentandelar av dessa frågor är fortfarande ganska låg. Men vissa män tar denna information på allvar och proaktivt beslutar att banken sin yngre, mindre muterade spermier.

Förbereder sig för att ha barn år i framtiden vettigt i vissa situationer; kanske du väntar på att bli mer ekonomiskt stabila eller kanske bara mer mogen. Metoder såsom in vitro fertilisering har öppnat dörrarna för nya typer av familjer med olika typer av planer. Men hur långt ska detta gå?

Varför det är OK att vänta med att ha barn

Gör matten här, damer. Vid tiden George Clooney barn är 10, kommer han att vara 65 år gammal. Och han är inte den enda kändis med detta försenade mål av faderskap - det verkar vara en helt normaliserad trend. Mick Jagger hade sin sjunde barn i åldern 73. Steve Martin beslutat att ha en dotter i åldern 67. Så mycket för brudens far, har jag rätt?

OK, det var en billig skott; men alla skämt åt sidan, det är en giltig att överväga. Hur skulle livet på ett helt friskt barn påverkas genom att ha äldre föräldrar? Kommer åldrande föräldrar orkar hålla jämna steg med ett barns livliga schema? Kommer barnet måste leva utan att veta sina morföräldrar och andra avlidna släktingar och titta på sina egna föräldrar hälsa nedgång?

load...

Helt Realistiska kvinnor och deras biologiska klockor

Kanske dessa kändis föräldrar inte behöver hantera stress i pension eller hitta den bästa sjukvård, men för resten av oss, ålder en mans spermier - måste falla i graviditeten samtalet omedelbart - inte bara våra ägg. Män har en biologisk klocka också. Och kanske de bör vara de som får den man är alltför gammal-till-ha-barn talar för en gångs skull.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

7 enkla sätt nutritionists undviker att gå ner i vikt under vintern

Post Hälsa

Möt den första kvinnliga olympiska skidbygeln i historien

Post Hälsa

7 livsmedel som hjälper dig att känna mindre uppblåst

Post Hälsa

Mina barn kan komma i kontakt med min kroniska sjukdom

Post Hälsa

Sexuell hälsa i din 20s, 30s, 40s, 50s och bortom

Post Hälsa

Lip fyllmedel blir vanligare, men inte alla alternativ är säkra

Post Hälsa

Som om fysiska fördelar inte räckte, är yoga också bra för ditt minne

Post Hälsa

Nu är det riktigt bra att ge blod

Post Hälsa

Hur mycket graviditet du får kan påverka din amning

Post Hälsa

Det här är den farligaste delen om att handla

Post Hälsa

En nybörjare guide till solo sexleksaker

Post Hälsa

Vad vi vet just nu om Zika och fosterskador i USA