Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper? | BurnbrightLove.com

Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper?

Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper?

När det gäller att försöka tala mitt andra språk (slovenska, om du är nyfiken) finns det två scenarier som gör det mycket lättare: dricka alkohol och tala med små barn (inte nödvändigtvis samtidigt). Nu, en ny studie som publiceras i Journal of Psychopharmacologyis bekräftar vad jag har alltid misstänkt: En liten mängd alkohol kan hjälpa dig att tala ett främmande språk.

Tyvärr är det inte någon dryck som magiskt lär dig nya ord och korrekt grammatik. Det fungerar i huvudsak genom att sänka dina hämningar. Vid det här laget är vi väl medvetna om att alkoholkonsumtion mässar med våra kognitiva och motoriska funktioner, så använder den logik, kan det vara meningsfullt att dricka skulle minska dig möjlighet att bryta ut att gymnasiet franska eller college mandarin. Men samtidigt vet vi också att för vissa människor, minskar alkohol social ångest och ökar förtroendenivåer, som tekniskt sett kan hjälpa dig tala ditt modersmål också.

load...

Mina Komplicerade känslor på Fellow slovenska-American Melania Trump

Denna forskning utfördes på infödda tysktalande som bor i Nederländerna som studerade vid en holländsk universitet och lära sig att läsa, skriva och tala nederländska. De 50 deltagarna fick var en dryck - vissa, en låg dos av alkohol, medan andra fick en nonalcoholic drink - och hade ett samtal med en infödd holländsk talare, som spelades in och analyserades senare av människor som inte var medvetna om eller inte den icke-modersmål hade druckit alkohol.

Det visade sig att de människor som hade låg dos av alkohol talade betydligt bättre än de med nonalcoholic dryck, speciellt när det gällde uttal.

load...

"Vår studie visar att akut alkoholkonsumtionen kan ha gynnsamma effekter på uttalet av ett främmande språk hos personer som nyligen lärt sig det språket," Dr Inge Kersbergen, från universitetet i Liverpool Institute of Psychology, Hälsa och samhälle, och som var inblandad i studien, sade i ett uttalande. "Detta ger visst stöd för låg tron ​​(bland tvåspråkiga talare) som en låg dos av alkohol kan förbättra sin förmåga att tala ett andra språk."

Arm ditt barn med en andraspråk

Men Dr. Fritz Renner, en av forskarna som genomfört studien vid Maastricht University, påpekade att de positiva effekterna på kunskaper andra språk kom med en låg dos av alkohol och dricka stora mängder kanske inte har samma resultat.

Slutligen Dr. Jessica Werthmann, en annan av forskarna vid Maastricht University, varnade läsning för mycket i dessa resultat förrän mer forskning görs, vilket tyder på att ångest minska effekten av alkohol kan spela en viktig roll i alla observerade språk förbättring.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Kan för mycket socker under graviditeten ge ditt barn allergier eller astma?

Post Hälsa

Bara om du behövde en annan anledning att sluta kroppsskamning

Post Hälsa

Nej, analsex är inte lösningen för detta medicinska problem

Post Hälsa

Handmaids besöker Ohio statehouse för att protestera mot restriktiv aborträkning

Post Hälsa

Ja, jag hade en ätstörning, och nej, jag kommer inte visa dig före och efter foton

Post Hälsa

Nu kan du träna som den ökända RBG

Post Hälsa

Det enkla du kan göra för att sova bättre ikväll

Post Hälsa

Varför fran dreschers cancer misdiagnosis är en del av ett större problem inom medicinen

Post Hälsa

7 yoga poses som hjälper dig Detox & återställs efter en dag med hänge

Post Hälsa

Ny studie visar en kuslig koppling mellan klimatförändringar och diabetes

Post Hälsa

En ny lösning för kemoterapiinducerad nervvärk?

Post Hälsa

Vad kliande bröst betyder verkligen