Detta är den mest näringsrika typen av växtbaserad mjölk enligt en ny studie | BurnbrightLove.com

Detta är den mest näringsrika typen av växtbaserad mjölk enligt en ny studie

Detta är den mest näringsrika typen av växtbaserad mjölk enligt en ny studie

När det gäller mjölk, är vi inte längre begränsade till vad som kommer från kor. Där det en gång var en eller två alternativ för dem som inte kunde behandla mejeri, de flesta stormarknader har nu en expansiv mjölk sektion, med växtbaserade alternativ outnumbering komjölk. Men ur ett näringsperspektiv, är vilken typ bäst för dig?

En ny studie från McGill Universityfound att även komjölk är fortfarande högst i näringsämnen, kommer sojamjölk i en nära andra. Forskningen tog hänsyn till de fyra mest vanliga konsumeras typer av mjölkdrycker från vegetabiliska källor runt om i världen - mandelmjölk, sojamjölk, rismjölk och kokosmjölk - och jämförde deras näringsvärden mot de traditionella komjölk.

Den antiinflammatoriska diet: Varför ska du prova det och hur man startar det

load...

Men vad denna studie didn'tmeasure är andra faktorer, såsom miljöpåverkan växande plantorna som krävs för att tillverka dessa mjölk eller andra biverkningar de kan ha på din kropp. Fokus för denna forskning var strikt på närings komponenter i mjölken. Så betyder det sojamjölk är det mest hälsosamma växtbaserad mjölk och bästa valet för alla? Definitivt inte - igen, detta är bara att titta på näringsvärde.

Och även om sojamjölk visade sig vara de mest näringsrika forskare pekade också på bekymrad över förekomsten av anti näringsämnen - ämnen som minskar näringsintag och matsmältning. Rice mjölk, medan söt smak och ett alternativ för dem med mejeriprodukter och soja allergier, har relativt lågt näringsvärde och höga nivåer av kolhydrater.

load...

Även mandelmjölk har en hög halt av enkelomättade fettsyror som anses hjälp i viktkontroll och hjälper till minskning av det onda kolesterolet, de som enbart förlita sig på denna mjölk alternativ också behöva söka kompletterande närings komponenter från andra källor.

Kokosmjölk har få kalorier, men även lite protein. Och när man dricker det kan bidra till att minska det onda kolesterolet, lagra den i två månader eller mer leder till en minskning av näringsvärde.

Dessa livsmedel kan hjälpa till att minska biverkningarna av bröstcancerbehandling

Forskarna Notera att mer arbete måste göras både förstå näringsprofil av växtbaserade mjölk och deras bearbetningsmetoder, men åtminstone ha viss information kost är ett steg i rätt riktning, så att konsumenterna kan göra mer medvetna val i mataffären.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Kvinnliga läkare räddar fler liv än manliga motsvarigheter, men betalas fortfarande mindre

Post Hälsa

4 hälsofördelar med att vara naken (seriöst)

Post Hälsa

Som om fysiska fördelar inte räckte, är yoga också bra för ditt minne

Post Hälsa

Varför fotcellulitis är mer än bara en vanlig hudinfektion

Post Hälsa

Varför känns det så bra när någon spelar med ditt hår?

Post Hälsa

Äktenskaps jämställdhetslagar förknippade med minskning av LGBTQ-teenmordsmord

Post Hälsa

Vad är munchausen genom proxy?

Post Hälsa

Allmän sjukhus finola hughes vill att du ska veta om denna sällsynta blodcancer

Post Hälsa

Varför bröstcancerdöd är nere 42 procent i USA

Post Hälsa

Kolmonoxidförgiftning är en tyst mördare - ignorera inte dessa symtom

Post Hälsa

Vad du behöver veta idag om fredagens sjukvårdslagfel

Post Hälsa

Hur hittar nya mammor tid att träna? Tips: De använder sin bebis som en vikt