Det spelar ingen roll hur länge vi väntar på att tvätta våra sängkläder efter kön? | BurnbrightLove.com

Det spelar ingen roll hur länge vi väntar på att tvätta våra sängkläder efter kön?

Det spelar ingen roll hur länge vi väntar på att tvätta våra sängkläder efter kön?

Du kommer förmodligen tillbringar ungefär en tredjedel av ditt liv under bladen, insvept i en filt, huvud lätt placeras på en kudde, förlorade i en oändlig dröm. Dina närmaste följeslagare är det täcker dig: kläder, sängkläder, strumpor, kuddar (aka sängkläder och tyger).

En typisk vuxen tillbringar 9,587.3 dagar sova över den genomsnittliga livslängden. Det, mina vänner, är en hel del shut-eye. Men medan vi är alla så bekymrade över hur mycket eller hur lite sömn vi får, hur mycket uppmärksamhet vi betalar våra lakan och sängkläder? Enligt en artikel som publicerades i Everyday hälsa, har forskare foundthat sömn spelar en viktig roll i vår kroppens organ, men hur våra blad spela en roll i våra liv?

load...

Jag pratade med några av mina vänner om ämnet. Dana * sade hon rensar sina blad varje par veckor, och på sommaren, hon rensar dem varje vecka, medan Robert * säger att han ärligt talat inte ihåg förra gången han rensade sina blad.

För mig själv, jag ärligt bara glömma och aldrig befinner mig känna smutsiga i sängen, men jag vet att jag behöver antagligen att ändra dem. Bor i staden, är tvätt dyrt, och jag har inte alltid möjlighet att städa mitt blad regelbundet (ursäkter, ursäkter, jag vet). Eftersom jag kämpar med akne, jag försöker ändra mina örngott varannan vecka, som vanligen följer med lakan också.

Greg * säger: ”Jag har inte ändrat min blad sedan jag flyttade in i min lägenhet för några månader sedan.” Titta, Greg några av oss kan vara galen, men vi är inte så galen.

load...

21 tips för att få din bästa sömn någonsin

Microbiologist Philip Tierno från New York University går så långt som att kalla det en ”botanisk park” av bakterier och svamp. Bakterierna lever mellan veck våra blad och kan bidra till att bli sjuk. Bakterierna hitta sedan sin väg in i våra näsor och munnar, där vi reagerar med nysningar och en allergisk reaktion. En studie som publicerades i Journal of Allergy and Clinical Immunologyfound att 90 procent av amerikanska hem som de testade hade ”minst tre detekterbara allergener.”

Madrass Advisor genomfört en studyof 1.000 amerikaner och deras åsikter i deras säng rengör vanor. De flesta människor går 24,5 dagar utan att ändra sina lakan och 25 dagar innan du ändrar sina örngott. Forskarna tror att detta är alldeles för låg och föreslår att du rengöra din sängkläder varje vecka. Studien fann också att de flesta personer tyckte att det brutto om de går upp till 35 dagar utan tvätt av sina sängkläder. Det är ungefär fem veckors unwashed blad.

5 ohälsa vanor och hur man löser dem

Vem städar sina blad mer? Mans identifiera människor går 29,6 dagar utan rengöring sina blad, medan kvinno identifiera människor går 19,4 dagar. Människor i relationer ändra sina blad lite oftare än de som är ensamstående. Gifta par ändra sina lakan var 19,9 dagar, medan ensamstående går i genomsnitt 37 dagar. Du behöver bara för din egen smuts när det är dig och du ensam, eller hur? Studien fann också att människor som sover i naken tvätta lakan ofta. För människor som dregla regelbundet dock vänta de 31,8 dagar att ändra sina örngott.

Hur är det efter coitus? Kvinno identifiera människor vänta 4,3 dagar för att tvätta lakan efter sex, medan mans identifiera människor vänta 11,7 dagar. Ökade detta nummer efter en one-night stand upplevelse för mans identifiera personer och minskade för kvinno identifiera personer. För män, de vänta 18,1 dagar efter en one-night stand och kvinnor vänta 2,2 dagar.

load...

Jag skriver den här artikeln från bekvämligheten av min säng (en perk för att vara frilansjournalist), och jag kan inte låta bli att undra: Ska jag passa en annan tvätt dag i veckan? Mellan av mina skivor är hud, svamp och bakterier. Det är inte en attraktiv och bekväm bilden för att föreställa sig som jag inbäddat mellan mina kuddar och Hjälparen.

Oavsett om din sängkläder tvättas eller inte är upp till dina personliga standarder - ingen dom här - men jag kommer att lämna dig att begrunda detta citat från Tierno, som är säker på att få dig att köpa en ny flaska diskmedel och börja samla din tvätt mynt.

Den enkel sak du kan göra för att sova bättre ikväll

”Om du rörde hund Bajs på gatan, skulle du vilja att tvätta händerna”, säger Tierno. "Tänk på att analogt med dina sängkläder Om du såg vad som fanns där -. Men naturligtvis du inte ser det - efter ett tag, måste man säga till dig själv," Vill jag sova i det?”

* Namnen har ändrats.

Av S. Nicole Lane

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför alla universitet ska lära sig sex ed

Post Hälsa

Nej, väldigt oljebaserade influensabomber är inte influensavörande substitut

Post Hälsa

Hanterar med valentins dag under en grov plåster

Post Hälsa

Hur graviditeten drabbade min psoriasis och vad jag gjorde för att hantera det

Post Hälsa

Syfilis-, gonorré- och klamydia-räntor som är störst rapporterade någonsin

Post Hälsa

Varför soliga dagar faktiskt gör min ångest värre

Post Hälsa

Sluta allt och ladda ner dessa kvinnors hälso podcasts

Post Hälsa

Ja, postmenopausala kvinnor behöver fortfarande besöka OB-GYN

Post Hälsa

Hur min PTSD-diagnos äntligen hjälpte mig att återhämta sig från min våldtäkt

Post Hälsa

Skulle en ny, mindre invasiv behandling för livmoderfibrer kunna påverka fertiliteten?

Post Hälsa

Att bli överklagad för att ha vaginismus förändrade min uppfattning om sex

Post Hälsa

Tyvärr, men att hantera vaginala problem blir inte bättre med åldern