Det här är vad du ska göra om du upplever en opioidöverdos | BurnbrightLove.com

Det här är vad du ska göra om du upplever en opioidöverdos

Det här är vad du ska göra om du upplever en opioidöverdos

Om du har hållit jämna steg med nyheter, har du troligen hört talas om den pågående opioid epidemin i USA. Och om du inte, du bättre lyssna upp.

Opioider är en klass av läkemedel som påverkar hjärnans nöje centrum. De används i form av föreskrivna piller, såsom Vicodin, OxyContin eller Percocet, eller i form av illegala droger, såsom heroin.

Vårt centrala nervsystemet producerar opioider naturligt i form av endorfiner, som vi känner som våra ”må-bra hormoner.” De arbetar för att minska smärta, lindra stress och bromsa vår andning. Däremot vår kropp inte producerar tillräckligt av dessa hormoner för att eliminera kronisk smärta, vilket är anledningen till receptbelagda opiater började vinna popularitet börjar i början av 20-talet.

load...

När det används för en viss tid med ett specifikt syfte, som återhämtning från en operation eller genom cancerbehandlingar, opioider är mycket effektiva. Med detta sagt, med tanke på deras tillgängliga natur, de som söker de euforiska, smärtstillande effekten av opioider kan få farligt hooked. År 2015 var antalet dödsfall kopplade till recept och olagliga opiatöverdoser steg till 33.091.

Jag visste inte att jag var beroende av en opioid Tills jag försökte få bort det

Förra veckan, VD Donald Trump förklarade informellt opioiden krisen en nationell nödsituation. Medan han (förhoppningsvis) designar sin plan för att bekämpa epidemin, kan du göra din del genom att förstå krisen och ge stöd i händelse av en överdos.

load...

Hur en opioid överdos inträffa?

”Enkelt uttryckt, sker en opioid överdos när någon som inte är van att ta opioider - eller inte har använt starka opioider - tar en större dos än kroppen kan hantera”, säger certifierade beroendemedicin läkare Dr. Natan Schleiderof The New York House Call läkare grupp.

Han förklarade att detta sker ofta när individer (antingen avsiktligt eller omedvetet) äter opioider blandas med fentanyl, en syntetisk opioid som är långt starkare än heroin - prova 50 gånger mer potent.

Vilka symptom gör en person upplever en överdos utställning?

Enligt beteende missbruk terapeut Scott Dehorty, LCSW-C i Delphi Behavioral Health, de tre viktigaste symptomen du bör leta efter är knappnåls elever, andningsdepression och sänkt medvetandegrad.

Andra symtom är:

  Illamående eller kräkningar

 • Puls blir snabb och arbetade, sedan stoppa

 • Limp kropp

 • Förändring av hudfärg, särskilt runt läpparna och fingertopparna (blå / lila för rättvisare hudtyper och grå / askgrå på mörkare hudtyper)

 • Kvävning eller snarkning ljud

Det har varit en alarmerande ökning i barn intag Opioider

Vad ska jag göra om jag stöter på någon som överdosering?

Som en svars finns tidskänsliga åtgärder som du behöver för att tryggt göra, speciellt eftersom kommunikation med överdosering individen kommer att vara begränsad - även om de är medvetna och andning.

”Om de är en missbrukare, kan de inte lätt erkänna att de har tagit opioider eftersom de faktiskt mår bra, även om deras liv är i fara” Schleider berättade SheKnows. ”De kanske inte vill eller kan att frivilligt drogen de tog inte heller vet att drogen de tog var spetsad med en starkare opioid än vad de trodde.”

load...

Med detta i åtanke, här är det väsentliga stepsthat någon svars måste ta:

  Visuellt bedöma situationen för eventuella symptom (ovan).

 1. Kontrollera om individen andas. Om de inte andas eller om deras andning är grunt, ring 911 omedelbart. Om du vet CPR, börja att stödja individens andning som du väntar på utryckningspersonal.

 2. Kontrollera om lyhördhet. Ropa personens namn eller ropa något som skulle fånga deras uppmärksamhet (ex: ”Jag kommer att ringa polisen”). Om du inte får något svar, försök att väcka dem genom att orsaka smärta genom att nypa sin hud eller gräva knogarna i sin bröstbenet.

 3. Om individen är fortfarande inte svarar och du är ordentligt utbildade och utrustade, är det dags att använda naloxon, en återupplivning medicinering.

 4. Fortsätta att övervaka situationen tills räddnings anländer på scenen. Samla så mycket information från eller om individen som möjligt som du vänta.

Vänta - hur naloxon fungerar?

Naloxoneworks genom att blockera kroppens opioidreceptorer. Finns i form av både injicerbara vätska och nässpray, gör denna drog någon upplever en överdos att återfå andan. Medan lagar varierar från land till land, kan naloxon ofta ordinerats av läkare, kan vara tillgängliga över disk på ett apotek eller kanske ges ut till samhällsmedlemmar kostnadsfritt.

Om du vill veta hur man korrekt administrera detta läkemedel finns gratis utbildning resourcesavailable för alla potentiella första responders. Det är dock viktigt att inse att akuta läkemedel är endast tillfälliga lösningar.

Upptäcka Min mamma opioidberoende gjorde vår relation Starkare

”I mitten av en överdos, kan livräddande fördelarna med naloxon inte hävdas,” sade Dehorty. ”Det är verkligen kan ge någon tillbaka till livet, men målet är att hålla dem vid liv. Det måste finnas förebyggande, utbildning, behandling och eftervård för att verkligen påverka epidemin vi står inför.”

Med detta sagt, om du eller någon du känner kämpar med en opioid missbruk, finns det en mängd olika behandlings resourcesavailable, inklusive mediciner och beteendeterapi. Vi kan alla spela en roll i att avsluta opioid epidemi.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Att veta tecken på hjärtinfarkt och hjärtstillestånd hos kvinnor kan rädda ett liv

Post Hälsa

Ska jag vara orolig för mitt bröstvårt hår?

Post Hälsa

Konsekvenserna av att diagnostisera Donald Trump med psykiska sjukdomar

Post Hälsa

5 produkter som är dyrare för kvinnor (och hur du kan spara på dem)

Post Hälsa

Ja, reproduktiv tvång är våld i hemmet

Post Hälsa

Vad du borde veta om att reversera en tubal ligation

Post Hälsa

Brutto saker som händer med allas fötter

Post Hälsa

Hur du kommer ihåg den här helgens hangover beror på genetiken

Post Hälsa

Depression är mer sannolikt att orsaka hjärtstopp än högt blodtryck

Post Hälsa

Vad du borde veta om periodundertryckning

Post Hälsa

Hur jag pratade med min nya partner om mitt tidigare sexuella övergrepp

Post Hälsa

Varför Lena Dunham och jag både avslöjar och gömmer vår endometrios