Det finns ingen fel sätt att onanera, men det finns tekniker för att göra det ännu bättre | BurnbrightLove.com

Det finns ingen fel sätt att onanera, men det finns tekniker för att göra det ännu bättre

Det finns ingen fel sätt att onanera, men det finns tekniker för att göra det ännu bättre

Samtalet kring kvinnlig onani (annars känd som onani) förändras. Till exempel är sexleksaker görs med damer som tycker om att få bort i åtanke (äntligen!). Men för alla de framsteg som har gjorts, skulle det vara försumligt att inte erkänna den tystnad som fortfarande existerar.

”Man onani är överallt”, säger Tiffany Yelverton, ett kön pedagog, sex coach och grundare av den sexuella wellness företaget locka mig. ”Det finns slang för det, moms vet att deras söner gör det i duschen, fäder berätta för sina söner om det. Men kvinnor får lära sig att sex får konsekvenser, såsom graviditet och skam, inte nöje.”

Som ett resultat, det finns frågor som även de av oss som har anammat onani som en del av vår vardag kan ha. Liksom, är det ett fel sätt att göra det?

load...

6 Onani Positioner att visa dig inte behöver en partner att ha en bra tid

Den goda nyheten är att medan det är svårt att deprogram oss ur tänkande som vi inte förtjänar glädje, svaret på frågan ”kan jag göra det fel?” Är ett rungande ”nej”.

” 'Rätt' sätt att onanera är allt känns bra för dig”, säger Jill Whitney, ett äktenskap och familj terapeut i Connecticut. ”Det kan förändras från dag till dag, och det är bra. Vi har alla olika sinnesstämningar och olika typer av beröring må bättre vid olika tidpunkter.”Det kan tyckas varje kvinna du känner har en bästa vän i sin vibrator, men om du föredrar att använda handen eller en dildo eller din hjärna, bra!

load...

Det finns några saker att tänka på, men nästa gång du har en viss kvalitet sexig tid med dig själv. Dessa fyra saker är inte om onanerar "korrekt", utan snarare hur man kan känna sig ännu bättre om egenkärlek.

Håll det rent

”Din hud, speciellt dina känsliga lady delar kan absorbera gifter”, säger Maureen Pollack, en intimitet coach och uppfinnaren av WaterSlyde.

Innan du börjar, se till att allt du kommer att använda - dina händer, dina sexleksaker, oavsett - är rena, och om du ska kön leksak väg, följ instruktionerna för hur att sanera din favorit verktyg.

QUIZ: Vilken typ av Masturbator är du?

Kopiera inte vad du ser i porr (om du inte är i den)

Experter som Dr. Jess O'Reilly, sexolog på Astroglide (ja, det Astroglide) är eftertryckligt om kvinnor lära sig vad som fungerar för dem, inte vad vi sagt är tänkt att slå oss på.

”Det finns ingen universell sex utbildningssystem som fokuserar på njutning; Således vi ibland efterlikna vad vi ser i porr, som tenderar att vara mer manscentrerad och mindre fokuserade på kvinnlig njutning ”, säger O'Reilly.

”Jag har arbetat med kvinnor som har försökt onanerar med bara sätta baserade tekniker (de driva en leksak eller ett finger in och ut och in och ut... Som de sett i porr) till ingen nytta; Många klagar över att de inte tycks kunna nå orgasm med hjälp av dessa tekniker, så de behöver en påminnelse om att det finns många andra vägar till orgasm (t.ex. Gnugga, slipning, vibrerande, humping, fantisera, pulserande - för att nämna några). Det är inte så att de gör det 'fel', utan helt enkelt att de måste experimentera för att ta reda på vad som fungerar speciellt för dem ", tillägger hon.

load...

Du behöver inte ha en orgasm

Medan en orgasm kan vara slutet omgång onani för många, men det behöver inte vara (kom ihåg, du behöver inte göra något när onanerar men njuta).

”Den här gången är ett ögonblick bara för dig att vara fri och uppleva angenäm känsla men du tycker passar”, säger Dr Nikki Goldstein, en relation expert och sexolog. ”Det finns inget rätt eller fel att detta och det har inte ens att sluta i en orgasm som anses vara färdig eller onani. Själv pleasuring handlar om att uppleva glädje av din egen hand oavsett hur, när eller om den stora O är där eller inte.”

Med andra ord, inte stressa ut tro att man måste komma eller funderar göra dig att må bra var ett slöseri med tid. Bara ha kul, inga förbehåll.

Ta din onani skicklighetsnivå upp ett hack i kväll

Sluta tänka att onani är bara desperata ensamstående

Gör vad som krävs för att vräka denna uppfattning från ditt sinne omedelbart. Onani är för alla, oavsett om du är i ett förhållande, och idén att människor som har sex i samband med ett partnerskap är något bättre än du är bara kommer att göra dig att må dåligt om onani, som är så inte punkten.

”Många gånger när vi talar om sexualitet, gör vi det i relations termer - som någon sexliv med sin partner - men varje individ har sin egen sexualitet som tillhör dem”, säger Shula Melamed, en relation och wellness coachbased i NYC. ”En annan person inte har nyckeln till alla våra njutning. Naturligtvis samarbetar sex är ett fantastiskt sätt att utforska sin sexualitet, men många människor i relation fortfarande onanera. Jag tror att detta stigma drabbar kvinnor mer än män eftersom kvinnor har traditionellt avskräckt från att utforska sin sexualitet.”

Låt inte stigma eller skam ta bort din förmåga att få glädje av din egen kropp. Du förtjänar det.

Genom Chanel Dubofsky

Relaterade nyheter


Post Hälsa

4 platser för att hitta andra barnfria kvinnor

Post Hälsa

Dricker alkohol verkligen dina utländska språkkunskaper?

Post Hälsa

Yolanda Hadid avslöjar hennes kamp med Lyme-sjukdomen gjorde henne överväga självmord

Post Hälsa

Varför time travel -behandling kan vara nyckeln till behandling av demens

Post Hälsa

Vilken internationell kvinnodag har att göra med vården

Post Hälsa

Oklahoma lawmaker: kvinnor är värdar och behöver tillstånd för abort

Post Hälsa

Sex efter bröstcancer: Hur kirurgi påverkar intimitet

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

Post Hälsa

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk

Post Hälsa

Perimenopaus symptom du kanske inte inser att du upplever

Post Hälsa

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Post Hälsa

Fantastiska kvinnors hälsoorganisationer för att stödja internationell kvinnodag