Den vanligaste vaginala infektionen är inte vad du tycker | BurnbrightLove.com

Den vanligaste vaginala infektionen är inte vad du tycker

Den vanligaste vaginala infektionen är inte vad du tycker

Okej, låt oss tala. Så vi är alla bekanta med de vanliga below-the-bältet syndarna, nämligen jäst infektioner och urinvägsinfektioner. Men vad händer om din gynekolog säger att du har bakteriell vaginos? Även om det är den mest commonvaginal infektionen hos kvinnor i fertil ålder, det är inte något som kommer upp ofta i samtal.

Vi kan räkna med att de första saker som kommer att tänka på när du tänker på bakteriell vaginos är inte nödvändigtvis trevlig. Och snart är din hjärna troligen surrande med tankar av sexuellt överförbara infektioner, det fruktansvärda bilder som kommer tillsammans med det, medicinering och vissa potentiellt fruktansvärda långsiktiga effekter. Och utan att mycket dialog kring ämnet, har det lämnat term höljt i dunkel.

load...

6 Orsaker till vaginal lukt, eftersom Ja, händer för oss alla Det

Men har ingen rädsla. Vi är här för att avslöja mytologin kring BV genom att du en roundup av de fem saker du bör veta om bakteriell vaginos (före att ha en egen fullskalig missfoster-out).

Orsaker och symptom

Många kvinnor är förvirrad om vad BV faktiskt är, och många leds generalisera det som en annan STI att försöka undvika. Men det är inte fallet.

Enligt Dr Sherry Ross, en OB-GYN och kvinnors hälsa expert på Providence Saint Johns Health Center i Santa Monica, Kalifornien, BV ”orsakas av en överväxt av skadliga bakterier som stör den känsliga pH-balansen i slidan.” Så i princip , det är en ansamling av bakterier som ändrar de optimala driftsförhållanden i slidan.

load...

Symtom på BV inkluderar klåda, sveda, rodnad och svullnad i slidan och en gul / grå / ibland grön tonade urladdning. Det kan också åtföljas av att kliché ”fishy” lukt. Som luktar ofta intensifieras på grund av sperma, så det kan vara därför det verkar lite mer märkbar för dig - eller din partner - efter sex.

Suck, din Vagina Förmodligen Rumble med en av dessa frågor småningom

För vissa kvinnor kan lukten vara ett större bekymmer än andra symtom, eftersom det kan vara en stor källa till obehag eller förlägenhet. Men i samma anda, symptom inte alltid garanteras och en kvinna med BV får inte uppleva någon av dessa saker alls.

Hur det sänds?

Den vanligaste missuppfattningen om BV är att det överförs sexuellt. Men BV är utvecklat av specifika bakterie förhållanden i slidan, inte av upphandlande den från en annan person.

I själva verket kan även kvinnor som inte är sexuellt aktiva få BV. Men även om det inte överförs på detta sätt, det finns en ökning av riskfaktorer när vissa saker inträffar (dvs ha oskyddat sex, nya sexuella partners, douching, etc.).

Dr. Mary Jane Minkin från Yale University förklarar att ”det som är gör är att underlätta för andra skurkarna att orsaka problem -. Dåliga killar som gonorré eller klamydia” BV skapar den perfekta miljön för faktiska könssjukdomar att frodas i, så det gör din vagina mycket mer benägna att allvarliga infektioner.

Andra risker för att hålla ett öga på

Några andra ökade risker som uppstår på grund av BV förutom sårbarhet för sexuellt överförbara sjukdomar inkluderar påverkas graviditetsförhållanden - vilket gör det mer sannolikt för gravida kvinnor att leverera ett barn antingen prematur och / eller med låg födelsevikt.

load...

Det är också viktigt att notera att efter behandling BV, är det möjligt - och normalt - för att det ska återkomma ofta. Dr. Katherine J. Lee, OB-GYN i Saddleback Memorial Medical Center i Laguna Hills, Kalifornien, säger att ”studier har visat att 30 procent av patienterna kan få sina symtom komma tillbaka inom tre månader.”

4 Vanliga orsaker till vaginal klåda och hur man får lättnad

Behandling

Behandling för BV vanligtvis administreras via antibiotika som kallas metronidazol eller klindamycin. Dessa läkemedel kan administreras antingen oralt med tabletter eller vaginalt med krämer. Men det är också möjligt att det kan försvinna helt och hållet på egen hand med tiden. Vissa läkare säger att kvinnor fortfarande kommer att fortsätta att besöka eftersom symtomen förblir besvär eller irriterande.

Alltid besöka din läkare

När du är osäker, aldrig tveka att besöka din läkare med dina frågor och funderingar. Med den enorma mängden av överlappning mellan symtom på sexuellt överförbara sjukdomar och andra bakterier relaterade problem som kan hända i slidan, det finns alltid en hel del förvirring och svårigheter att självdiagnostiserande och räkna ut vad som verkligen händer.

Det bästa sättet att bekämpa det är att göra en tid hos din gynekolog för att få den mest exakta - och tröstande - svar, snarare än omdragning din hjärna på grund av den ack så oändlig kunskap (hosta, hosta) på WebMD.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Kvinna dör från att få en brasiliansk rumpa

Post Hälsa

Den chockerande inställningen till kön vi borde lära av - ja! - råttor

Post Hälsa

7 symtom som kan indikera din period kommer

Post Hälsa

Här är vad som verkligen händer med din kropp när du håller i käften

Post Hälsa

Att bli överklagad för att ha vaginismus förändrade min uppfattning om sex

Post Hälsa

Möt tandläkaren som ger fri vård till veteraner

Post Hälsa

Varför ett falskt alarm mammogram kan vara farligare än du tror

Post Hälsa

11 kändisar som inte är rädda för att prata om sina vaginer och all deras Glory

Post Hälsa

När ska man utföra spindelbitbehandling hemma - och när man ska ringa 911

Post Hälsa

Är mitt kaffe vana kasta bort mina hormoner?

Post Hälsa

Jag bestämde mig för att inte ha barn på grund av min kroniska sjukdom

Post Hälsa

Hur forskningen bakom hormonbehandling kan misslyckas med menopausala kvinnor