De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning | BurnbrightLove.com

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

Det finns andra än graviditet och förlossning väldigt få upplevelser som tar en kvinnas kropp till det yttersta. Ofta nya mammor lära sig mycket om underverk vad deras kroppar klarar av under dessa intensiva fysiska upplevelser.

Efter förlossningen, kan det vara riktigt svårt att komma tillbaka till träning, även om du är mentalt redo att få fysiska igen. När du vårdar en nyfödd kan hitta tid för motion vara en utmaning, och vissa dagar du bara kan känna alltför trött för en full träning.

Hur de kan utöva efter förlossningen med babywearing hem träning

Du är trött, så varför bry sig?

load...

Om du befinner dig ifrågasätta orsakerna whyexercise är bra för dig - särskilt som du kämpar för att få ett par timmars oavbruten sömn eller uppbåda energi att lämna huset - ta del av dessa tvingande skäl till varför träning efter barnet är bra för dig:

  • Stärker och toner magmusklerna
  • Ökar energi
  • Kan förhindra postpartum depression och ångest
  • Lindrar stress
  • Främjar bättre sömn
  • Hjälper till att förbättra humöret och emotionella hälsa

Grunderna i postpartum träning

Enligt den amerikanska kongressen of obstetriker och gynekologer, om du hade en okomplicerad vaginal förlossning, är det i allmänhet säkert att börja utöva några dagar efter förlossningen eller så snart du känner dig redo.

load...

Det första man måste ta hänsyn till när lätta tillbaka i en träningsrutin är att vara realistisk och patient och alltid tar sig tid att lyssna på din kropp.

Om du hade en C-sektion, omfattande vaginal reparation eller ett komplicerat födelse, ”för att återgå utöva” datum är inte lika tydlig, och du måste först prata med din vårdgivare om dina individuella behov.

Oavsett din födelse metod är det viktigt att börja långsamt med låg effekt aerob aktivitet, såsom promenader. Som ni få styrka och uthållighet kan du öka den tid du tränar eller antal dagar, samt lägga till mer ansträngande aktivitet.

Det är allmänt rekommenderas att du får minst 150 minuter av måttlig intensitet aerob aktivitet varje vecka. Och om det antalet verkar skrämmande, kom bara ihåg att när du dela upp den i 30-minuters pass på 5 dagar i veckan, eller i mindre 10-minuters sessioner under varje dag, blir det mer hanterbart.

Och när du känner dig bekväm med aerob aktivitet, prova att lägga två pass / vecka muskelstyrka aktiviteter, såsom tyngdlyftning, kroppsvikt träning, vattengymnastik och andra måttlig intensitet boot camp-stil klasser.

Postpartum fitness tips att studsa tillbaka efter baby

Särskilda överväganden

BäckenbottenPOS=TRUNC

Om din bäckenbotten är svag, kan sätta press intraabdominellt (som crunches, Pilates eller allmän ab arbete) sätta för mycket press på bäckenbotten och hämmar healing. Två positiva övningar för kvinnor att införliva postpartum att hjälpa till med att stärka bäckenbotten och magmusklerna är bäcken tiltand Kegelexercises.

Hormone: relaxin

Många kvinnor rapporterar känner instabil på sina fötter på grund av hormonet relaxin, som kan stanna i kroppen upp till sex månader efter förlossningen. Detta hormon är ansvarig för att mjuka ledband och leder under graviditet och förlossning och därmed kan göra kvinnor tveksam till att prova kraftig motion. Om du fortfarande känner av effekterna av relaxin postpartum, försök att undvika övningar som tenderar att utmana din balans, såsom löpning, hopp rep, boot camp-stil klasser eller någon övning som gör att du känner vinglig.

load...

C-sektionen

Om du hade en C-sektion, tänk på att det utöver återhämta sig från de drastiska kroppsliga förändringar till följd av graviditeten, är du också återhämta sig från en stor bukoperation. En C-sektionen snitt tar flera veckor att läka, och det kan vara en tid efter att innan du känner för att träna.

Trots att läkare kan klara dig för post-C-sektionen träning så snart som sex veckor efter operationen, vara medveten om att detta innebär ljus, mjuk träning. Övningar fördelaktigt vid denna tid includewalking, core och bäckenövningar golv restaurering och kroppsvikt.

Det är klokt att hålla sig borta från aktiviteter som att springa, hoppa, tung styrketräning, crunches, benlyft och andra traditionella magövningar.

Diastas recti

Under graviditeten, sträcker den växande livmodern musklerna i buken. Detta kan orsaka de två stora parallella band av muskler som möts i mitten av buken för att separera - ett tillstånd som kallas diastas recti eller diastas recti abdominis.

Denna separation minskar vanligen inom några månader efter födseln, men för vissa kvinnor kan det pågå mycket längre.

Diastas recti kan också försvaga magmusklerna, orsakar smärta i nedre ryggen och gör det svårt att lyfta föremål eller göra andra rutinmässiga dagliga aktiviteter.

Undvika exercisesuch som crunches, sit-ups, armhävningar och främre plankor, liksom simning och vissa yogaställningar (gör något på händer och knän) bidrar till att eliminera göra denna separation värre.

Läkare hänvisar ofta kvinnor som arbetar med detta tillstånd till en sjukgymnast som specialiserat sig på postpartum motion för att komma fram till en individuell träningsplan.

Nya mammor, är det dags att tona din dam delar

Ibland, även efter att du är medicinskt klartecken att motion, kommer du att känna obehag när du tränar. Om besvär kvarstår eller förvärras, eller om du känner någon smärta vid operationsstället, är det bäst att stoppa vad du gör och kontakta din läkare.

Oberoende av läget av träning du väljer, bör det få dig att känna dig trygg, stabil och energi under och efter träningspasset.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur jag delar mina nakna bilder med främlingar hjälpte mig att känna mig bemyndigad

Post Hälsa

Att flytta till en ny plats kan förändra din personlighet

Post Hälsa

Mina 35-åriga dambitar är uppenbarligen ansedda som äldre av mina OB-gyn

Post Hälsa

Depression är mer sannolikt att orsaka hjärtstopp än högt blodtryck

Post Hälsa

Varför time travel -behandling kan vara nyckeln till behandling av demens

Post Hälsa

Är mitt kaffe vana kasta bort mina hormoner?

Post Hälsa

Vad jag lärde mig av att ha sex med en kvinna för första gången

Post Hälsa

Din kropp har en inbyggd toalettskala som känner av viktökning

Post Hälsa

Jag är inte lycklig att vara tunn - jag är kroniskt sjuk

Post Hälsa

Handmaids besöker Ohio statehouse för att protestera mot restriktiv aborträkning

Post Hälsa

Sexuell hälsa i din 20s, 30s, 40s, 50s och bortom

Post Hälsa

Jag älskar mina tatueringar, men jag vill inte prata med dig om dem