Därför är fler kvinnor drabbade av astma än män | BurnbrightLove.com

Därför är fler kvinnor drabbade av astma än män

Därför är fler kvinnor drabbade av astma än män

Liksom andra kroniska sjukdomar, såsom migrainesand artrit, kvinnor har en mycket större chans att utveckla astma än män. I själva verket, kvinnor är dubbelt så likelyto har andningstillstånd, vilket kan göra att andas en kamp. Nu, tack vare ny forskning från Vanderbilt University och Johns Hopkins, vi har en bättre idé varför.

Det visade sig, kan hormoner ligga bakom detta differencein astma diagnoser. Men innan du går skylla kvinnors hormonesfor något annat, vet att östrogen faktiskt inte göra saken värre. Testosteron, visar det sig, har förmågan att reducera lunginflammation.

"När vi började denna studie verkligen trodde vi att äggstockshormoner skulle öka inflammation, mer så än testosteron gör det bättre", senior författare Dawn Newcomb av Vanderbilt University Medical Center, säger i ett uttalande. "Jag blev förvånad över att se att testosteron var viktigare att minska inflammationen."

load...

Surprise - Period Hormoner inte Scramble din hjärna

Så här är affären: Före puberteten, pojkar har astma med en hastighet av ungefär 1,5 gånger högre än flickor. Men sedan efter puberteten, när könshormoner sparka, vänder den trenden, vilket gör kvinnor dubbelt så stor risk att utveckla sjukdomen än män. Men sedan, efter klimakteriet, andelen astma hos kvinnor börja minska.

Naturligtvis finns det många faktorer som spelar in i astma, inklusive en persons miljö, exponering för allergener och upphandlande virusinfektioner, men forskarna nu lägger hormoner till den listan.

För studien Newcomb och hennes medförfattare fokuserade på en viss typ av lungcell som gör proteiner som orsakar inflammation och slem produktion i lungorna, vilket gör det svårare att andas. Efter insamling och analys av blodprover, fann forskarna att personer med astma hade mer av denna typ av lungcell och att astmatiska kvinnor hade mer än astmatiska män.

load...

Duscha innan sängen är rätt sak att göra för din hälsa

Forskarna lagt hormoner som skapats i äggstockarna - som östrogen och progesteron - till dessa lungceller, men inte märker en betydande förändring i proteinet är ansvarig för lunginflammation. Men när de lagt testosteron, resulterade det i minskad produktion av astma framkallande protein.

Även om detta bidrar till att förklara de fluktuerande andelen astma mellan män och kvinnor före, under och efter puberteten, det är bara en av många komponenter som bidrar till astma. Och med tanke på att för många människor, är inte något som vi kontrollerar närvaron av hormoner, är det viktigt att ta hand om oss själva och begränsa exponering för miljöfaktorer som secondhand smokewhenever möjligt.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför bör du tänka två gånger om 23andes nya DNA-test för sjukdomar

Post Hälsa

Min läkare skrev en meditationsapp när jag berättade för henne om min vaginismus

Post Hälsa

Hur man använder en skumrulle i träningen

Post Hälsa

3 vanliga vaginala tillstånd Ingen talar om

Post Hälsa

7 smarta sätt för kvinnor att vara säkra i sommar

Post Hälsa

Goops senaste råd om att ta iod sitter inte bra med faktiska läkare

Post Hälsa

Ska du kissa före kön?

Post Hälsa

Varför jag får mina rör Tied före 30 år

Post Hälsa

Nästan hälften av amerikanska män har genitala HPV-infektioner (gulp)

Post Hälsa

Vad du behöver veta om transvaginala maskimplantat

Post Hälsa

Här är nästa snygga taktik för att minska tillgången till reproduktiv hälsovård

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning