Bakom Storbritanniens nya & förbättrade endometrios riktlinjer | BurnbrightLove.com

Bakom Storbritanniens nya & förbättrade endometrios riktlinjer

Bakom Storbritanniens nya & förbättrade endometrios riktlinjer

Under årtionden har smärta som kvinnorna har upplevt från sina perioder diskonterats och bortse från. Men till slut, ser det ut som läkarna börjar ta detta på allvar - i Storbritannien åtminstone.

Nya National Health Service riktlinjer i Storbritannien nu mana vårdpersonal att ta del av människor som vittnar om intensiv period smärta, eftersom det kan vara ett tecken på endometrios. Dessa riktlinjer har noterat att människor vänta i genomsnitt sju och ett halvt år för en diagnos. Fram till dess är mest tvingas lida i tysthet, att förlita sig på smärtstillande som ibuprofen och paracetamol för liten lättnad, men lämnar källan till problemet obehandlade.

load...

Maskeringen av smärta med läkemedel kan också göra det svårare för läkare att varna människor med livmödrar som endometrios potentiellt kan påverka fertiliteten om den lämnas obehandlad under en längre tid.

Enligt The Telegraph, All Preliminär Group om kvinnors hälsa rapporterade att ”40 procent av mer än 2600 kvinnor som gav bevis för det rapporterade att de hade sett en läkare 10 gånger innan diagnosen.”

Vad OB-GYNs vill kvinnor veta om endometrios

Denna nya vägledning hjälpa läkarna vara mer vaksam för att förstå hur endometrios manifest och påverkar patienter samt hur man korrekt att ta itu med patienternas behov och smärtlindring. Detta inkluderar överväger hur endometrios symptom kan påverka inte bara fertilitet, men vardagliga aktiviteter och att det kan ta en vägtull på patientens totala livskvalitet.

load...

Endometrios uppstår när vävnaden som linjer livmodern finns i andra delar av kroppen. I detta fall kan fodret skapa en rad olika hälsofrågor, som täcker andra viktiga kroppsdelar såsom äggstockar, äggledare eller urinblåsan. Det kan även ökad smärta med vardagliga aktiviteter som att sitta eller motion, men det kan också påverka hur individen kan njuta av och delta i kön.

John Guillebaud, professor vid University College London, studerar reproduktiv hälsa. Han påpekade att det är viktigt att inte ta period smärta lätt, enligt Quartz, som anger att ”period kramper kan vara lika illa som att ha en hjärtattack. Män får inte det och det har inte fått den centrala den bör ha. Jag tror att det är något som bör tas om hand, liksom allt annat i medicin.”

Julianne Hough berättar om sin kamp med endometrios

För dem som är osäkra på om de kunde ha endometrios, är det viktigt att ta del av symptomen på din tid. Möjliga symtom är kronisk bäcken obehag, extremt smärtsamma perioder och smärta under tarmrörelser eller under eller efter sex. Om du upplever någon av dessa, är det viktigt att nå ut till en vårdgivare för att bekräfta om dessa är tecken på endometrios.

Av Cameron Glover

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Anledningen till att dina händer och fötter är kalla hela tiden

Post Hälsa

Vilka mammor och döttrar vill berätta för varandra om reproduktiv hälsa

Post Hälsa

Är det dags att tänka på hur vi hanterar latexallergier?

Post Hälsa

Så här såg dessa kvinnor ett negativt graviditetstest

Post Hälsa

Oklahoma lawmaker: kvinnor är värdar och behöver tillstånd för abort

Post Hälsa

Låt oss prata om förstoppning under graviditeten

Post Hälsa

De bästa postpartum träningspasserna för varje typ av förlossning

Post Hälsa

Nej, planerat föräldraskap använder fortfarande inte federala medel för aborter

Post Hälsa

När orgasmer och sexuell upphetsning ger dig huvudvärk

Post Hälsa

Activism trötthet och den mentala efterlevnaden av alla dessa marscher

Post Hälsa

När jag insåg att jag blev utsatt för sexuella övergrepp som barn, var det allt förnuftigt

Post Hälsa

Varför time travel -behandling kan vara nyckeln till behandling av demens