Är det möjligt för vårt hår att skada? | BurnbrightLove.com

Är det möjligt för vårt hår att skada?

Är det möjligt för vårt hår att skada?

Min dotter är ständigt talar om för mig håret gör ont varje kväll när hon tar ut sin hästsvans och vi kör en kam genom den. Hon beskriver känslan som typ av bra, men är säker på att det är hennes hår som är ont och vill att jag ska gnida sin hårbotten. Jag vet hur det känns, som jag har känt det när jag har haft en riktigt tight hög hästsvans i hela dagen, men det påverkar inte mig som det påverkar henne. I själva verket tror jag inte känner något obehag när jag har mitt hår upp i en normal hästsvans eller slarvig knut hela dagen.

Våra nattliga samtal påminner mig alltid av mina favorit episod av Sex and the Citywhen Charlotte talar om hur hon har dejtat sedan hon var 15 och fortfarande väntar på mannen i hennes drömmar att sopa henne utanför hennes fötter. Hennes episka linje, "Var är han mitt hår gör ont,?" Är alltför relatable av ett annat skäl, men tar upp frågan: Kan håret faktiskt skada?

Vad orsakar Grått hår & Vad händer när jag plocka dem?

load...

Vi vet när vi får en frisyr som vi inte är i smärta, men vad ger oss en känsla av att någonstans mellan våra rötter och hårbotten, svär vi vårt hår kan skada?

Dr. Wade Cooper, en neurolog och chef för huvudvärk och neuropatisk smärta program vid University of Michigan, säger vår "hästsvans huvudvärk syndrome" kommer från att ha en känslig hårbotten och är en sjukdom som inte påverkar alla.

I en artikel av Haley Otman forMichigan hälsa, säger Cooper att det är "faktiskt en riktig huvudvärk sjukdom. Det påverkar inte alla, men en tätt drog tillbaka frisyr kan vara riktigt obehagligt för dem som den påverkar."

Känna smärta efter att ha tagit loss är en form allodyni "en normal stimulans som tolkas som smärta" Cooper säger.

load...

Hur mycket Håravfall är normalt?

”The hårstrået själv och håret utanför ditt huvud är inte smärtkänslig, men hårbotten de är inbäddade i har en hel del smärtkänsliga nerver runt den” Cooper berättar Michigan Health. ”Om en hästsvans drar tillbaka på hårsäckarna, kan det irritera en känslig hårbotten.”

Cooper varnar om du är benägna att huvudvärk, dina hästsvansar är mer benägna att vara irriterande och orsaka smärta. Det bästa sättet att förhindra irritation är att välja lös upp-dos i stället för snäva frisyrer som kan orsaka huvudvärk. Cooper tillägger att stress och inte få tillräckligt med sömn kan lägga till en känslig hårbotten.

Och om du kan ta loss - även om det är bara några minuter - du kan få lindring.

SheKnowsspoke med Stephanie Johnson, en licensierad frisör som specialiserat sig på färg och hårförlängningar. Hon förklarar när vi har vårt hår upp, är roten sträcks och "nerverna känner det."

Johnson tillägger också att om vi fortsätter att dra vårt hår tillbaka för hårt eller använda clip-in extensions, kan vi orsaka skada. "Dessa hårsäckar ropar till dig att bara ge upp och de lät håret gå och kommer inte att producera mer Det är så mekaniska skador orsakar håravfall hos vissa kvinnor", säger hon - något vi alla vill undvika.

10 saker håret berättar om din hälsa

Så medan håret faktiskt inte kan skada, obehag vi känner på vår hårbotten när någon drar vårt hår, när det är i en hästsvans hela dagen eller huvudvärk vi får är alla verkliga känslor - känsligheten är bara kommer från hårbotten, inte håret själv.

load...

Vi måste vara försiktig med oss ​​när något ont och uppmärksamma, eftersom det är en signal att något är fel - och vårt hår är inget undantag.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Vi behöver prata om moderskap för personer med funktionshinder

Post Hälsa

Cannabis hjälper menstruationskramper och nej, du behöver inte bli hög

Post Hälsa

Ja, du kan ha sex medan du är på din tid

Post Hälsa

Hur forskningen bakom hormonbehandling kan misslyckas med menopausala kvinnor

Post Hälsa

Lindsey Graham använde debunked video för att göra ett ärende mot planerat föräldraskap

Post Hälsa

Kan ett menstruellt blodprov hjälpa till att upptäcka sjukdomar?

Post Hälsa

Dorothy Hamill på vad som har förändrats om konståkning sedan hon tävlade

Post Hälsa

Barndomscancerbehandlingar kan faktiskt påverka en överlevandes framtida sexliv

Post Hälsa

Vaginal östrogen inte kopplad till cancer eller hjärtsjukdom

Post Hälsa

Slutligen - läppstift för din Labia som limmar dig stängd under din period

Post Hälsa

Activism trötthet och den mentala efterlevnaden av alla dessa marscher

Post Hälsa

Här är vad alla dessa SPF-betyg verkligen betyder