Allt du behöver veta om kroppsdysmorfisk störning | BurnbrightLove.com

Allt du behöver veta om kroppsdysmorfisk störning

Allt du behöver veta om kroppsdysmorfisk störning

Dysmorfofobi är ett tvångssyndrom relaterad sjukdom där individer ser sig annorlunda än världen ser dem.

De som bor med BDD (vilket är cirka 2 procent av den allmänna befolkningen) tenderar att vara överdrivet upptagen med obefintliga eller mycket små upplevda brister i sina framträdanden. De engagera även repetitiva tvångsmässiga beteenden kring dessa upplevda brister i ett försök att rätta till problemet. BDD skiljer sig från ätstörningar i att det inte är mat-fokuserad. Även ohälsosamma och tvångs matvanor kan vara ett symptom på BDD, är i fokus för sjukdomen på kroppen och inte på födointaget.

Hur svarta skådespelare och artister gav mig hopp växer upp under segregation

I likhet med andra utseenderelaterade sjukdomar, personer med BDD har ofta mycket låg självkänsla och är på en hög risk för självmord, har cirka 80 procent av personer med BDD rapporterade självmordstankar. BDD drabbar både män och kvinnor lika, även om män har ofta specifika ansiktsdysmorfi relaterat till sina muskler medan kvinnor är mer benägna att vara inriktad på deras vikt eller specifika kroppsdelar.

load...

BDD kan manifestera på många sätt, från tvångs tweezing regelbundet kosmetisk kirurgi.

Jag talade med två kvinnor som lever med BDD om sina erfarenheter. Den första, Bailey, är en barnflicka i hennes sena 20-talet och har haft BDD sedan hon var tonåring.

Black History Month är ett sätt för oss att fira vår kultur

”Min mamma satte mig på en diet när jag var 14 år gammal,” Bailey berättade. ”Nu ser jag i spegeln varje dag och rita cirklar runt de delar av min kropp som är fett och enorma. Jag är [för närvarande] den tunnaste jag någonsin varit i mitt liv och jag [fortfarande] tillbringar mycket tid att suga i magen framför spegeln undrar när jag ser någon tunn.”

load...

BDD påverkar varje del av Bailey liv, från hennes umgänge med henne sexliv.

”Jag lät inte mina partners se mig helt naken tills jag var 25”, förklarar Bailey. ”Jag slutade bara suga i magen under sex förra året. Mina föräldrar tog mig till en läkare när jag var 14 eftersom jag var bokstavligen skära förhårdnader av mina fötter med en sax. När jag går in i ett rum, jag titta runt och se om jag den största kvinnan i den. Sen om jag eller jag inte, jag rangordna mig. Hur långt är jag från att vara den tyngsta. Varje dag jag bor i en kropp som ser annorlunda ut för alla andra.”

Audrey, lärare även i hennes sena 20-talet, har haft en liknande erfarenhet med BDD.

”Jag fick gjorde narr av en hel del när jag var yngre för att vara knubbig, nerdy, Goth” Audrey säger. ”Jag var en picky eater och vegetarian och min pappa sa att jag var tvungen att titta på vad jag åt. Nu, om jag äter någon form av skräpmat, känner jag verkligen skyldig om det. Och jag alltid, alltid titta på menyer och har en idé om vad jag ska beställa i förväg. Jag hade en gång en panikattack eftersom jag trodde att jag ville äta hade massor av smör och grädde och jag visste att jag inte kunde / borde inte äta det. Jag har fortfarande en irrationell rädsla för smör. Jag håller aldrig i huset.”

Kan vi skylla riktigt svarta studenter som vill segregerade college bostäder?

Audrey och Bailey båda gå i terapi. För Audrey det kommer upp, men det är inte i fokus för hennes sessioner. Hon har alltid känt att det här sättet att tänka var oordnad. Bailey, å andra sidan, hade en annorlunda upplevelse.

”Jag har varit i behandling i det förflutna, men aldrig övervägt BDD en del av min psykiska sjukdomar tills de senaste par åren,” Bailey förklarar. ”Jag trodde bantning och oro kroppen var något allwomen erfarna och besatt över. Det var inte förrän jag var i terapi för två år sedan att min terapeut påpekade för mig att jag hade en skev bild av mig själv.”

Som jag insvept båda intervjuer, de två kvinnorna summeras sina erfarenheter med sjukdomen i nästan exakt samma sätt, ”Varje dag jag bor i en kropp som ser annorlunda ut för alla andra.”

load...

Om du kämpar med eller tror att du kan ha BDD, kan du få hjälp här.

Av Hannah Rimm

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Här är vad som hände efter att han berättade att perioderna var brutna

Post Hälsa

Julianne hough öppnar sig om hur en diagnos ändrat sitt liv

Post Hälsa

Dessa hem träningsprogram kommer helt förändra hur du tränar

Post Hälsa

5 tips för att undvika nagelinfektion under din nästa pedikyr

Post Hälsa

Chrissy teigen blir verklig om hennes kamp med alkohol

Post Hälsa

Min inkompetenta livmoderhals tvingade mig på sängstöd - och att revurdera mitt liv

Post Hälsa

Räknar man med kalorier?

Post Hälsa

7 enkla rutinförändringar som kan ge dig en friskare hud

Post Hälsa

Det kan finnas ett nytt sätt att förhindra fosterskador och missfall

Post Hälsa

Jag födde vid 39: det var därför jag valde att bli inducerad

Post Hälsa

Varför snarkar vi, och hur kan vi stoppa det?

Post Hälsa

Dessa instagrammer vill ändra hur du tänker på kön