7 riskfaktorer för hjärtsjukdomar och hur man skyddar dig mot dem | BurnbrightLove.com

7 riskfaktorer för hjärtsjukdomar och hur man skyddar dig mot dem

7 riskfaktorer för hjärtsjukdomar och hur man skyddar dig mot dem

Vi associerar normalt hjärtsjukdom med äldre eller personer som är födda med en medfödd sjukdom, men den linjen att tänka kan faktiskt vara dödligt.

Hjärt konton sjukdoms för nästan 801 tusen dödsfall (det är ungefär en på 3 personer) i USA varje år, enligt American Heart Associations 2017 siffror. Omkring 2200 amerikaner dör av hjärt-kärlsjukdom varje dag (i genomsnitt en död var 40 sekunder), och hjärt-kärlsjukdomar hävdar fler liv varje år än alla former av cancer och kroniska nedre luftvägssjukdom i kombination. Cirka 92.100.000 vuxna amerikaner lever med någon form av hjärt-kärlsjukdom - och vissa kanske inte ens vet det.

Nej, hjärt-kärlsjukdom inte bara för de gamla, och American Heart Association rekommenderar att du börjar att bedöma dina riskfaktorer och vidta förebyggande åtgärder så tidigt som 20-årsåldern. Du kan inte ändra riskfaktorer såsom ålder, kön, ras och ärftlighet, men du kan göra något åt ​​följande sju faktorer relaterade till livsstil.

5 saker du behöver veta om ätstörningar och ditt hjärta

load...

Riskfaktor nr 1: Rökning

Röka cigaretter toppar listan som den viktigaste förebyggas viktig riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom. Och inte bara gör röka göra skada på din hälsa, skadar din passiv rökning icke-rökare, inklusive spädbarn och barn. Enligt American Heart Association, det finns nästan 440.000 rökningsrelaterade dödsfall varje år. I stället för att bli en av de dödliga statistiken engagera sig i ett rökavvänjningsprogram - du kommer att minska din egen risk för hjärtsjukdom samt bidra till att förbättra hälsan hos dina nära och kära.

Riskfaktor nr 2: inaktivitet

Forskning har visat att uppnå bara en måttlig kondition kan minska risken för hjärtsjukdomar och förlänga ditt liv. Vidare, att få minst 30 minuters fysisk aktivitet de flesta dagar i veckan kan hjälpa till att sänka blodtrycket, lägre kolesterol och hålla din vikt på en hälsosam nivå - alla faktorer för att förbättra din hjärthälsa. Gör din 30 minuter kul - ta din hund på en promenad, spela i parken med barnen, träffa en vän på gymmet för en fitness klass - så du är mer benägna att göra motion till en vana. Om det behövs börja långsamt med 10 minuter om dagen och gradvis bygga upp din uthållighet upp för att nå 30 minuter. Du kommer att må bättre, ser bättre ut och förbättra kvaliteten - och längd - av ditt liv.

load...

Riskfaktor nr 3: Diet

Efter en hälsosam kost kommer att minska risken för hjärtsjukdomar genom att sänka ditt kolesterol och blodtryck samt hjälpa dig att behålla en hälsosam vikt. Var noga med din kost innehåller frukt, grönsaker, fullkorn, magert protein, magra mejeriprodukter, nötter, frön, baljväxter och hälsosamma fetter som omega-3 och enkelomättat fett. Undvik mat med högt mättade och transfetter och begränsa ditt intag av snabbmat eller förädlade livsmedel. Anslut med en dietist eller nutritionist att utforma ett hälsosamt - men läckra och tillfredsställande - diet plan som kommer att minska risken för hjärtsjukdomar och förbättra din hälsa.

BRCA testning inte är helt gå att svara på alla dina bröstcancer Frågor

Riskfaktor nr 4: Stress

Stress på en viss nivå är en daglig del av livet. Hur du hanterar stress, dock gör en betydande skillnad i hur stress påverkar din hälsa och din risk för hjärtsjukdomar. Om du hantera stress genom att äta för mycket, röka, dricka i överskott eller försumma din hälsa på andra sätt, du sätter dig i riskzonen för viktökning, högt blodtryck, högt kolesterol och hjärtinfarkt eller stroke. Att lära sig att hantera stress eller minska din dagliga stressfaktorer kan hjälpa dig att göra hälsosamma beslut livsstil och förbättra kvaliteten på ditt liv.

Riskfaktor nr 5: Alkoholkonsumtion

Även ett glas vin om dagen har associerats med hjärthälsa, överdrift kan faktiskt öka din risk för hjärtinfarkt eller stroke. Dricka för mycket alkohol höjer blodtrycket, tillägger tomma kalorier till din diet, kan bidra till fetma och gör att förlora vikt svårare. Om du dricker, begränsa sig till en drink om dagen. Hålla i minnet att en dryck definieras som 1-1 / 2 fluid ounces (fl oz) av 80-bevis sprit (såsom bourbon, whisky, vodka, gin, etc), en fluid ounce av 100-proof sprit, 4 fluid ounces vin eller 12 fluid ounces av öl. Om du inte dricker, inte starta. Och om du är gravid, inte dricker någon alkohol alls.

load...

Riskfaktor nr 6: Blodtryck

Högt blodtryck, även kallad högt blodtryck, är den enskilt största riskfaktorn för stroke. Stroke är nr 3 killer och en av de främsta orsakerna till handikapp i USA. Enkla sätt att sänka blodtrycket är: sänka salt eller natriumintaget, motion, sluta röka, inte dricka mer än en drink en dag och hantera din stress. Tala med din läkare om andra sätt att sänka blodtrycket, och om de föreskrivna, ta dina mediciner enligt anvisningarna.

Riskfaktor nr 7: Kolesterol

Förhöjt kolesterol sätter dig på en ökad risk för hjärtsjukdomar och stroke. En hälsosam livsstil inklusive motion och en näringsrik kost som minskar ditt intag av mättat fett, transfetter och kolesterol (i livsmedel som du äter) kan sänka din kolesterolhalten i blodet. Dessutom, om motion och kost är inte ensam effektivt att sänka kolesterolvärdet (din totalkolesterol bör vara mindre än 200 mg / dl), kan du behöva ta kolesterolsänkande medicin. Se din läkare för att få ett blodprov för att fastställa dina kolesterolnivåer och skapa en handlingsplan för att hjälpa dig att sänka den om dina siffror är höga.

5 sätt att hålla din vagina friska

Innan du går, ta en titt bildspel nedan.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

8 periodiga modeprodukter du kommer att vilja snapa upp i höst

Post Hälsa

Trumps hälsovårdsplan har passerat huset - och det är fruktansvärda nyheter för kvinnor

Post Hälsa

Hur återfödda kläder uppfinnar mode för queercrip-personer

Post Hälsa

Vad du behöver veta om marijuana och din sexuella och reproduktiva hälsa

Post Hälsa

7 symtom som kan indikera din period kommer

Post Hälsa

Internet går galet över en gammal historia om periodens smärta och hjärtattacker

Post Hälsa

Förstå klumparna och stötarna i dina bröst

Post Hälsa

Allt du behöver veta om osteopeni

Post Hälsa

Vad är Yoni ägg & varför kan de vara farliga?

Post Hälsa

Därför är fler kvinnor drabbade av astma än män

Post Hälsa

När ska man utföra spindelbitbehandling hemma - och när man ska ringa 911

Post Hälsa

Efter virusfoto diskuterar Cheyann shaw hur äggstockscancer påverkar hennes fertilitet