6 sätt eteriska oljor kan allvarligt skada dig | BurnbrightLove.com

6 sätt eteriska oljor kan allvarligt skada dig

6 sätt eteriska oljor kan allvarligt skada dig

Eteriska oljor har funnits ganska mycket för evigt, men nyligen de har en renässans av slag. På senare tid har våra sociala medier flöden blivit översvämmade med vänner och familj att rekommendera ett märke av eteriska oljor eller annan, hävdar de doftande bota-overaller är svaret på allt som ails oss. Och ja, eteriska oljor är (för det mesta) alla fysiska och de har några beprövade fördelar - men det betyder inte att de inte har farliga element till dem också.

Här är några riktlinjer att tänka på innan du tar Internets ord för det och använda eteriska oljor på dig själv, dina barn eller dina husdjur.

1. Missfärgning av huden, brännande och sår

Vissa eteriska oljor kan leda till att du brinna i solljuset. Innan du beger dig ut till stranden eller till ett solarium, se till att du inte har ett foto Oilon huden. Reaktionerna kan variera från missfärgning till sipprar brännskador. Har din vän säljer oljor nämna det? Fotosensibiliserande oljor inkluderar, men är inte begränsade till:

load...
 • Bergamott eterisk olja
 • Eterisk citronolja
 • Lime eterisk olja
 • Kummin eterisk olja
Mer: 15 Mindful sätt att göra Stress Ta en vandring

2. Risk för barn och gravida kvinnor

Barn, gravida kvinnor och ammande kvinnor bör använda extrem försiktighet. När man arbetar med spädbarn, barn, gravida kvinnor och ammande kvinnor bör oljor vara kraftigt utspätt - som en procent av eterisk olja på ett säkert transportör olja, som kokosolja. Rosmarin och Spike lavendel bör aldrig usedon gravida kvinnor, även utspädd. Använd inte oljor alls på barn under ett års ålder. Din säkraste satsningen är att hålla sig till produkter tillverkade speciellt för barn och gravida kvinnor istället för att göra något på egen hand eller med hjälp av outspädda oljor. Riksförbundet för Holistic Aromaterapi rekommenderar att gravida kvinnor undviker följande oljor, bland annat:

load...
 • Sage eterisk olja
 • Gråbo eterisk olja
 • Dragon eterisk olja
 • Winter eterisk olja

3. Hudirritation och klåda

En droppe pepparmyntsolja på nacken kan hjälpa en huvudvärk - eller det kan orsaka allvarlig hudirritation. Många oljor irritera huden när de appliceras outspätt. Gör en liten fläck test före kursval oljor på huden, även när de är utspädd i en återfuktande transportör olja. Förutsätt inte att varje olje är säkert att vända sig direkt till din hud. Dessa är bara några oljor som kan orsaka hudirritation:

 • Lemongrass eterisk olja
 • Kanel blad eterisk olja
 • Citronella eterisk olja
 • Bay eterisk olja

4. Fara för små sällskapsdjur

Eteriska oljor är inte säker för husdjur. Om du äger en mycket stor djur, som en häst, inte försöka använda eteriska oljor på ditt husdjur. Använd endast eteriska oljeprodukter under överinseende av din veterinär.

Hur Yoga hjälper till att behandla min Vaginism

5. Farliga interaktioner med tidigare villkor

Även andas vissa oljor kan orsaka biverkningar för personer med hälsoproblem. Använd inte oljor på personer med tidigare villkor som astma eller hjärtproblem om du arbetar med en utbildad aromatherapist. Aromaterapi utbildning innebär 200 timmar eller mer av klasser och inkluderar studerar kemi och läkemedelsinteraktioner. Ta inte din väns ord för det bara för att de säljer oljor.

6. Sjukdom eller dödsfall vid förtäring

Riktigt allvarliga eterisk olja entusiaster tar oljor oralt. Detta är inte något en vanlig eterisk olja fläkt bör försöka. Oljor som vinruta och vinter kan vara dödligt vid förtäring. Några giftiga oilscan orsaka missfall vid förtäring. Andra kan bli mycket irriterande när de har hållits på hyllan för länge. Hoppa oral användning om du använder oljor under överinseende av en läkare eller sjuksköterska.

load...

Var inte rädd för att använda eteriska oljor, men använd dem klokt. Håll alltid oljor utom räckhåll för barn. Behandla dem som du skulle någon typ av medicin. Forskning några eteriska oljor och blandningar innan du använder dem - som med droger, oljor har olika kemiska smink och olika potentiella biverkningar. Om du är nervös, börjar helt enkelt med en diffusor. Du kan njuta av många av fördelarna med eteriska oljor utan att behöva använda dem direkt på kroppen.

Överraskande positiva hälsoeffekterna av vårstädning Enligt en läkare

Relaterade nyheter


Post Hälsa

5 bästa skor för plattfotade löpare

Post Hälsa

5 skäl till att ditt barn är hungrig hela tiden

Post Hälsa

Hur farligt är UV-lamporna i nagelsalonger, egentligen?

Post Hälsa

Sarahahs psykiska hälsoeffekt

Post Hälsa

Finns det några hälsofördelar med lotusfödsel?

Post Hälsa

Störande ökning av spädbarn Födda med syfilis

Post Hälsa

Vad Chelsea Clinton vill att alla unga kvinnor i Amerika ska veta

Post Hälsa

Vad orsakar grå hår och vad händer när jag plockar dem?

Post Hälsa

7 viktiga saker som dina fötter skulle kunna berätta om din hälsa

Post Hälsa

Varför faller allergier alltid på dig

Post Hälsa

Fda godkänner hemma bröstcancer screening test - men det finns en fångst

Post Hälsa

Min period blodproppar har förvärrats med åldern