5 skäl att ringa det slutar med din gynekolog | BurnbrightLove.com

5 skäl att ringa det slutar med din gynekolog

5 skäl att ringa det slutar med din gynekolog

Inte må bra om din gynekolog? Du kanske vill söka upp en annan läkare. Hur vet du när det är dags att gå skilda vägar eller om du bara ska stanna kvar?

Linda Childers, en frilansande skribent från Kalifornien, hade redan ett litet barn när hon blev gravid igen. Som hennes andra trimestern började märkte hon att hon inte vinner mycket i vikt. Hon frågade henne förlossningsläkare för en ultraljudsundersökning, som täcktes av hennes försäkring.

"Min läkare inte lyssnar" 8 kvinnor berätta sina skrämmande historier

”Han sade att inte behövdes och att allt var bra”, minns Childers. ”Tre veckor senare fortsatte jag att känna sig som något var fel och att denna andra graviditet var helt annorlunda.”

Hon såg en väns läkare, som gav henne en ultraljud och fick reda på embryot hade dött. Att läkare planeras en D & C omedelbart och berättade Childers hon skulle ha avvecklas blödningen om hon inte hade kommit in och fick reda på graviditeten.

load...

”Den lärdom jag lärt mig från detta, och vad jag har sagt vänner, är att lita på din intuition, och om något inte känns rätt, få en second opinion”, Childers säger.

Medan de röda flaggorna var uppenbart för Childers, de är inte alltid uppenbart. Här är några skäl att överväga delnings sätt med din gyno.

Du är inte på samma sida

”Patienter bör göra vad gör dem bekväma”, säger Dr Carolyn Thompson, en Nashville-baserade OB-GYN. I vissa fall kan din personlighet inte mesh, vilket är tillräckligt för en anledning att överväga att lämna en praxis eller byta läkare.

”Om en kvinna känner trepidations av något slag med sin GYN leverantör överföra praxis är proaktiv, frisk och kommer att lägga grunden för en positiv och trevlig framtida hälsa erfarenhet”, säger Dr Risa Klein, en barnmorska och OB-GYN från New York. ”Att ta hand om livmoderhalscancer, reproduktiv och bröst hälsa bör vara en ge upplevelse för alla kvinnor.”

load...

Jag är glad min OB sluta i mitten av min graviditet

Du kan inte vara öppen

Likaså om du är orolig att föra upp känsliga ämnen på grund av rädsla för dom, som skulle kunna avveckla försämrar din hälsa.

”Kvinnor vill känna vårdas med ett genuint intresse,” Klein förklarar. ”Kvinnor vill känna hört och stöds inte utmanas av att uttrycka sina idéer, rädsla eller oro.”

”När en läkare, barnmorska eller allmänläkare kommer att undersöka dina privata delar, behöver en kvinna att känna sig trygga, tillfreds och som hon är en individ snarare än en platta av kött på tentan bordet,” Klein tillägger. ”Att ha en bra säng sätt gör skillnad.”

Din tid är inte respekteras

Andra skäl för att ge din doc den hiva-ho? ”Patienter ska vara på jakt efter desorganisation i läkaren och / eller personal” Thompson råder. Se till kontoret och tentamen rummen är rena. Läkaren bör vara respektfull och välpreparerade. Väntetider bör ligga inom din komfort nivå. Några av oss är OK att vänta en timme för att se doc vi älskar; andra inte, och det är inget fel med att dela från din vårdgivare av någon anledning som du väljer.

Du känner sig övergivna

Ingenting suger mer än en reproduktiv nödsituation - särskilt om du inte kan få tillgång till läkare. Oavsett om du misstänker att en UVI eller blev skadad under sex, bör din leverantör skyndsamt besvara förfrågningar mellan besöken. Och om du vill komma in för ett besök, bör du kunna få en tid inom en rimlig tid. Om läkaren verkar ducka dina samtal, kan det vara dags att komma ut ur Dodge.

Du känner oerhörd

Att ha en leverantör som lyssnar och inte stressa du är nyckeln. Kate Catlin Payne, en kommunikations professionell från Raleigh, North Carolina, var i 20-årsåldern när hon frågade om genetisk testning baserad på hennes familj historia av bröstcancer.

Efter hennes examen, läkaren redan handen på dörrhandtaget för att lämna innan frågar om Payne hade några frågor. Hon frågade om testning och läkaren sa att de kunde ställa upp blod arbete på väg ut.

load...

”Jag klädde, vänster och gick aldrig tillbaka”, säger Payne, som avvecklas gå till en ny gynekolog. Att läkare rekommenderade hon genomgår genetisk testning och kämpade med sin försäkringsgivare för att säkra testning. Payne testade positivt för en bröstcancer mutation, så den nya gynekolog sätta henne i kontakt med en specialist för att genomföra regelbundna mammografi.

”Mindre än två år senare, vid en ålder av 31, sju veckor innan mitt bröllop, jag fick diagnosen bröstcancer”, Payne säger. ”Vi gjorde så tidigt som möjligt fånga.”

Jag vill skjuta min OB

Hon krediter hennes val att ändra sin gynekolog med att rädda hennes liv.

”Om jag inte hade bytt läkare, jag kanske aldrig har testats,” Payne tillägger.

Av Kristen Fischer

Relaterade nyheter


Post Hälsa

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Post Hälsa

Vad är Yoni ägg & varför kan de vara farliga?

Post Hälsa

Anledningen till att dina händer och fötter är kalla hela tiden

Post Hälsa

Hur tv bildar hur vi tittar på perioder

Post Hälsa

Om du har dessa 7 symtom är det dags att se en urolog

Post Hälsa

7 enkla rutinförändringar som kan ge dig en friskare hud

Post Hälsa

Att jobba med en danskarriär gjorde mig självmedveten om min period

Post Hälsa

7 solskyddsmytor du behöver sluta tro på nu

Post Hälsa

Kan mindfulness gynna ditt sexliv?

Post Hälsa

Hur obamacare och medicaid räddar mitt liv varje dag

Post Hälsa

Hur tom prisbekräftelsen kan påverka din tillgång till preventivmedel

Post Hälsa

Ska vi vara mer oroade över delstorlek eller vad vi äter?