40 års omsorg om andra hjälpte mig att återhämta sig från en koma | BurnbrightLove.com

40 års omsorg om andra hjälpte mig att återhämta sig från en koma

40 års omsorg om andra hjälpte mig att återhämta sig från en koma

Min första tanke var att jag var fastbunden. Jag var livrädd när jag insåg att jag kunde bara flytta mitt huvud. Plötsligt slog det mig att jag var på ett sjukhus, men kunde inte komma ihåg varför. Jag försökte prata, men inget ljud kom ut.

Slutligen gjorde jag ögonkontakt med min ex-make Ross. Han berättade att efter min dubbla knäkirurgi jag hade utvecklat andnings och njursvikt, tillsammans med sepsis, och hade varit i koma i flera veckor. Läkarna trodde inte att jag skulle göra det. Jag lade det i chock som jag mindes den dagen jag hade gått till sjukhuset för operation nästan en månad innan.

6 saker jag har lärt från att vara min mors vårdgivare

load...

Förverkligandet av min situation slog mig med full kraft. För 40 år, hade jag varit en vårdgivare. Jag hade tagit hand om båda mina föräldrar, två av mina söner, min man när han hade sina slag och min mor-in-law, och nu kunde jag inte ens vända sig i sängen.

Hur skulle jag ta hand om min 6-åriga son om jag inte ens kunde sitta upp? Skulle jag förlora honom? Jag var rädd. Hur länge skulle jag vara här? Var detta permanent? Vem skulle ta hand om mig?

Dagen kom när en ambulans flyttade mig till ett vårdhem för långtidsvård, även om jag var bara i min tidiga 50-talet. Jag bad att åka hem till min son i stället.

Hur cancer förändrar vårdgivare

load...

Jag försökte vara kooperativ eftersom jag visste vad det var som att ha en svår person att ta hand om; min far var alkoholist och vägrade att sluta röka, även om han behövde syre.

Men det var svårt - maten var alltid kallt och grov och jag vägrade att äta. Jag hatade att vara beroende av andra för alla mina grundläggande behov. Jag kände att jag inte hade någon kontroll över någonting.

Att vara en vårdgivare själv, jag visste min situation var hopplös om jag förbättrats fysiskt. Jag försökte att flytta varje sekund jag var vaken. Jag bad hela tiden att Gud skulle hela mig så jag kunde gå hem. Jag hade två hjärtformade stress bollar som Ross hade placerats i mina händer den dagen jag kom på vårdhem som jag försökte pressa tiden. Till slut, jag hade rörelse i mina händer och sedan mina armar. Jag lärde mig att prata igen. Jag var fast besluten att bli bättre så jag kunde gå hem.

Dagar drog ut på tiden och ännu ingen fick mig ur sängen. Jag visste av erfarenhet att om du inte använder dina muskler du förlorar dem. Jag såg läkaren och även om jag hade gjort framsteg, sade han att jag inte kunde gå hem. Jag tappade det. Jag började skrika på personalen om att inte få mig ur sängen. De berättade att de inte har en stol de kände sig säker att sätta mig i. Jag skrek högre frågar varför de tog mig om de inte har utrustning för att ta hand om mig ordentligt.

Jag var inte att få sjukgymnastik, så jag bestämde att jag skulle hem i slutet av månaden om läkaren släppte mig eller inte. Ross gick med på att bli min vårdgivare och började förbereda en plats för mig. Vi var gifta i 30 år och fortfarande älskade varandra trots att vi hade skilt tre år tidigare. Jag var tacksam.

load...

Vårdgivare utbrändhet: 5 tips för att stanna jordad

Ross kom till vårdhem och lärt sig att ta hand om min trakeotomi för att förhindra infektion. Jag gick hem i slutet av februari efter att ha varit där i tre månader. Jag försökte göra så mycket som jag kunde för mig att göra det lättare för Ross. Jag tog över hemundervisning vår son eftersom jag kunde använda mina armar och händer igen.

Jag var fast besluten att göra framsteg. Jag visste vad man ska göra för att förbättra min förmåga att ta hand om mig själv från att vara en vårdgivare alla dessa år, inklusive försöker hålla en positiv attityd. Jag tror att en vårdgivare gjorde mig mer samarbetsvillig än jag skulle ha varit hade jag inte känt hur det är att ta hand om andra människor. Jag utnyttjas för timmar varje dag och till slut hade tillräcklig styrka för att gå ca 8 fot utan hjälp.

Det har varit 10 månader sedan jag kom ut ur vårdhem. Jag måste fortfarande arbeta med att stå upp rakare när jag försöker att gå, och jag får svag snabbt, men min uthållighet förbättras stadigt. Min ex-make har utvecklat nya hälsofrågor sedan jag kom hem, och nu är jag på en plats där jag kan göra vissa saker för att hjälpa honom igen. Jag är också en plats där jag kan, för det mesta, ta hand om min son själv.

Jag tror att arbeta som vårdare så länge gav mig de verktyg och förhållningssätt för att förbättra min situation och lära sig att ta hand om mig själv - och andra - igen. Jag förväntar mig en fullständig återhämtning.

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur hittar nya mammor tid att träna? Tips: De använder sin bebis som en vikt

Post Hälsa

En sammanfattning av alla vägar som dina hälsorättigheter har äventyrats i veckan

Post Hälsa

Nej, min period är inte faktiskt magisk, tack så mycket

Post Hälsa

8 periodiga modeprodukter du kommer att vilja snapa upp i höst

Post Hälsa

Barndomscancerbehandlingar kan faktiskt påverka en överlevandes framtida sexliv

Post Hälsa

Varför vårdgivare inte bör glömma självvård

Post Hälsa

Ja, ditt pubic hår kan påverka din hälsa

Post Hälsa

Vad är Rapunzel syndrom, och varför kan det vara dödligt?

Post Hälsa

Vad är normalt - och inte normalt - under en massage?

Post Hälsa

Välsignade gåvor bör du inte ge någon som arbetar med infertilitet

Post Hälsa

Dessa organisationer hjälper människor att bekosta kostnaden för IVF

Post Hälsa

Dessa före träningsprodukter kommer att vrida upp din fettförbränning