4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande | BurnbrightLove.com

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

4 sätt att göra ditt kontor mer inkluderande

Det är 2017 och vi lämnar patriarkatet bakom (sakta men säkert). Medan större rörelser som januari kvinno mars underströk hur kvinnor organiserar att ta sin monter på paraply frågor kända, det finns fortfarande mycket arbete att göra på dag till dag realiteter.

Ett utrymme speciellt där arbete kan göras är faktiskt på jobbet. Oavsett om du är en junior anställd eller VD för ditt eget företag, det finns olika sätt att skapa en inkluderande miljö, mästare en persons reproduktiv hälsa behov och ge andra att tala om frågor som är viktiga för dem.

Erbjuder gratis menstruationsprodukter, inga frågor

Massor av företag lager sina badrum med menstruations produkter, men ofta på bekostnad av en fjärdedel eller två. Tyvärr multiplicerar det kvartalet snabbt under loppet av en menstruationscykel. Den liten kostnad per menstruationsprodukt i arbetet är toppen av ett isberg på en större fråga - en menstruerande individ kan spendera uppskattningsvis $ 18,000on menstruations produkter under hela deras livstid.

load...

Step Up Your Period aktivism genom att förespråka för Menstrual Education

I själva verket har de höga kostnaderna för produkter och lyxskatt i samband med dem har lett till lagstiftning som menstruations Equity för alla Actand de gemensamma Cents Tax Reform Act, som stöder öka tillgången till menstruationsprodukter för alla. Särskilt fokuserar lagstiftningen på att göra dessa produkter tillgängliga för mer utsatta samhällen - som människor som lever i skyddsrum.

Efter kostym på en företagsövergripande nivå och erbjuda produkter gratis kan bidra till att skapa en mer beboelig miljö för dem som arbetar för dig.

”Jag tror att de fria menstruationsprodukter är en riktigt fin touch om du någonsin har externa personer på din arbetsplats också, [inklusive] kunder, klienter, sökande, etc.”, förklarar Laura Gluhanich, chef för samhället i Everwise.

load...

Förespråkare för könsneutrala badrum

I mars 2016 guvernören i North Carolina, Pat McCrory undertecknade Offentliga anläggningar integritet och Security Act, som utlöste vanliga nyhetsbevakningen av vad vi vet i dag som "trans badrummet debatt." I oktober 2016 enades Högsta domstolen att höra ett fall från Gavin Grimm, en 17-årig trans manlig student från Virginia som förbjöds från att använda pojk toaletten i skolan. Samtalet kring ämnet har bara blivit mer framträdande sedan dess.

Enligt OBS, är stora företag som Starbucks, Barnes & Noble och Target genomföra könsneutrala badrum i sina skyltfönster.

För att göra det lilla extra, utmana ditt företag att göra badrummet upplevelsen en inkluderande en och hålla sig till ord som är könsneutrala. Till exempel, styra bort från att tala i genus binärer som ”mina damer och herrar”, ”pojkar och flickor”, ”han eller hon” osv Anta könsneutral vokabulär - ”de, dem, deras” - för att hänvisa till människor, speciellt om du inte vet sin könsidentitet och pronomen önskemål. Det finns mer än två könen - och de som du arbetar med som inte identifierar sig med en binär kön kommer att märka hur din språkförändringar.

Tillåta distansarbete

Erbjuder alternativet för distansarbete skulle kunna vara ett kostnadseffektivt alternativ för alla företag. När man tittar på anledningar till att människor kan missa arbete regelbundet är en topp orsak som kan komma att tänka på närvaron av hälsofrågor.

Enligt Journal of Managed Care och special Pharmacy, personer med endometrios är mer benägna att missa arbete på grund av deras symptom.

Många företag över hela världen - i Storbritannien, Italien, Indiaand mer - har börjat erbjuda menstruations ledighet eller obetald eller betalas månadsvis ledighet en anställd kan ta på grund av menstruation. Medan perioden symptomen varierar från person till person, kan denna policy stor nytta dem med allvarliga medicinska tillstånd som endometrios och polycystiskt ovariesyndrom.

load...

Var flexibel med scheman och tid off

Betald ledighet är en reproduktiv rättvisa fråga. I en intervju med Forbes, Werkfounders Anna Auerbach och Annie Dean insisterar ”flexibilitet är framtiden för feminism”, eftersom mödrar behöver flexibilitet för att lyckas professionellt.

Moneyexplains stora tekniska företag, inklusive Amazon, Apple och Facebook, genomför generös familjeledighet politik. Till exempel Adobe erbjuder 26 veckors betald pappaledighet. Snabb Companyalso rapporterar Netflix, Evernote och Linkedin erbjuder obegränsad ”ta vad du behöver” semester för de anställda.

Tyvärr ofta avgör arbetskraft lagstiftning vad företagens ledighet program kommer att se ut. Enligt den oberoende, har USA fortfarande en av de värsta mammaledighet politik i världen, lämnar nya amerikanska mödrar extremt sårbara för ekonomiska svårigheter som de uppfostra barn.

Mobbning: Det är inte bara en lekplats problem - det som händer på jobbet

”När en kvinna behöver - eller väljer - att ta tre till sex månader genom att sy ihop förmåner, funktionshinder eller obetald tid, och endast partners har eller väljer att ta två veckor, det är en ganska brutal set-up”, tillägger Tessa Petrich en ledarskap och tränare.

Av Danielle Corcione

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Varför tända en eld i ditt hem är mysigt, men inte så hälsosamt

Post Hälsa

Den här appen hjälper dig att behärska att gå ner på din partner - en slicka åt gången

Post Hälsa

Jag kan inte ha sex - det är därför

Post Hälsa

Räknar man med kalorier?

Post Hälsa

Mammas oanvändbara hjärntumör avlägsnades, nu är hon cancerfri

Post Hälsa

Villkoret som ger en baby under orkaner är ännu svårare

Post Hälsa

5 fakta om vaginer du behöver veta nu

Post Hälsa

Slutligen, några yoga retreats som inte kostar en arm och ett ben

Post Hälsa

Bakom ökningen av alkoholism hos kvinnor

Post Hälsa

Amning efter en c-sektion kan hjälpa till att lindra smärta

Post Hälsa

Vilka mammor och döttrar vill berätta för varandra om reproduktiv hälsa

Post Hälsa

Den otroligt bisarra saken som några gravida människor längtar efter