10 växtbaserade kosttillskott som kan vara Messing med dina p-piller | BurnbrightLove.com

10 växtbaserade kosttillskott som kan vara Messing med dina p-piller

10 växtbaserade kosttillskott som kan vara Messing med dina p-piller

Som en sexuellt aktiv kvinna som har varit på preventivmedel sedan hon var 17, jag har gjort det min verksamhet att veta vilka saker skulle kunna hämma mina preventivmedel. Vissa saker bara inte blanda; men medan antidepressiva medel och antibiotika är allmänt kända för att interagera negativt med BC, blev jag chockad över att höra att vissa växtbaserade kompletterar också bråka med integritet preventivmedel.

Melatonin

En naturlig hormon som utsöndras av tallkottkörteln i hjärnan, uppmuntrar melatonin sömn. Vissa människor som upplever problem med att somna eller att sova kan välja att ta syntetiska melatonin i ett piller eller gummy form men detta kan störa familjeplaneringen. Orala preventivmedel öka den naturliga mängden av melatonin kroppen gör, så när de kombineras med syntetisk melatonin, kunde effektiviteten av födelsekontroll potentiellt äventyras på grund av för mycket melatonin produktionen.

load...

Varför 2017 kan bli det år av manliga preventivmedel

Johannesört

Det är en naturligt förekommande ört känd för att åtgärda humörstörningar såsom måttlig depression, men det har nyligen gått in i rampljuset för sin hantering av preventivmedel. Eftersom orala preventivmedel och johannesört är båda absorberas genom samma enzym-vägen belägen i levern, SJW minskar mängden av piller som är absorberad, därför sänka dess effektivitet.

Soy

Många vänder sig till sojabönor som en holistisk behandling för polycystiskt ovariesyndrom, en hormonell rubbning som orsakar äggstockarna att förstora och utveckla cystor. Detta beror på sojabönor består av föreningar - som kallas fytoöstrogener - som simulerar rollen av östrogen. Låter bra, förutom att undergång imitera östrogen är att den ersätter den naturliga produktionen av östrogen. Detta kan leda till infertilitet, bröstcancer och minskad libido.

load...

Lakrits

Taken för att hjälpa otaliga frågor i matsmältningssystemet, såsom halsbränna, magsår, inflammation och infektion, har naturlig lakrits många nyttiga användningsområden. Men kvinnor på preventivmedel bör vara försiktiga med sina nackdelar, nämligen att de föreningar i lakritsrot störa könshormon productionin äggstockarna och kan orsaka graviditet.

Vi är ett steg närmare att få p-piller utan recept

Röd klöver

Rödklöver har en stor repertoar av krämpor kan lindra, inklusive PMS, respiratoriska problem, cancer, benskörhet, högt kolesterol och mycket mer. Men också innehåller fytoöstrogener, som arbetar mot den naturliga reproduktionscykel och därför kunde null den önskade effekten av p-piller.

Dong quai

Det är känt som ”kvinnliga ginseng” och sägs vara bra för att behandla PMS, kramper och även oregelbundna perioder. Liksom andra kosttillskott som ingår i denna lista har dong quai östrogen-esque effekter på kroppen, vilket gör att omarbeta den naturliga brunstcykel.

Wild yam

Även wild yam har hyllats som en fertilitets stimulator och ”bota” för besvär som vaginal torrhet, PMS och mensvärk, har det funnits de senaste forsknings utveckling som anser användningen av vilda jams kosttillskott osäkra att blanda med p-piller. Även om inte visat, är det tänkt att wild yam negativt kan påverka preventivmedel, vilket gör det ineffektivt, eftersom det innehåller alltför höga halter av progesteron.

Kostfiber

Slippery alm, guargummi, psyllium, havre och vetekli, linfrö olja - dessa är alla vanliga typer av kostfiber som påverkar absorptionen av OCP. Dessa fibrer orsaka pillret som skall digereras snabbare, interferera med dess naturliga cykel av absorption. När mindre av p-piller absorberas, är dess effektivitet avsevärt påverkas.

load...

Black snakeroot

Emmenagogues är oljor som utlöser blod Flowin bäckenet och livmodern och kan stimulera en kvinnas period. Eftersom svart snakeroot (även känd som silverax) innehåller en hög potens emmenagogues kan ta detta tillägg påverka fertiliteten och menstruation. Om inte övervakas, kan blanda preventivmedel och snakeroot orsaka en oönskad graviditet.

5 (mer!) Användningsområden för födelsekontroll som har något att göra med sex

Vitex

Känd genom sin vanligare smeknamn, chasteberry och munkpeppar är Vitex också användas av kvinnor för att behandla symptom på PMS. Vitex - frukten finns på kyska träd - modulerar nivåer genom att förhindra frisläppandet av follikelstimulerande hormon. När de kombineras med orala preventivmedel, kan det också modulera de syntetiska hormoner, påverka effektiviteten av p-piller.

Av Stephanie Osmanski

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Hur exakta är spårningsapplikationer? här är vad du borde veta

Post Hälsa

Är min period normal? använd det här diagrammet för att ta reda på det

Post Hälsa

Sophia bush stänger online kropps-shaming kultur på bästa sätt

Post Hälsa

Jag är eländig i min kropp, så jag har tyngdförlustsoperation

Post Hälsa

Vill du uppleva fler orgasmer? här är vad du ska berätta för din partner

Post Hälsa

Denna produkt kommer att revolutionera hur vi tar graviditetstester

Post Hälsa

Det är dags att prata om peehavior och blåsans hälsa

Post Hälsa

När är den bästa tiden att få din influensa skott?

Post Hälsa

Lena Dunham: Jag har fortfarande inte haft abort, men jag önskar att jag hade

Post Hälsa

Melissa floder på hur du kan stödja ögonhälsa under Oscarerna

Post Hälsa

Anledningen till att dina händer och fötter är kalla hela tiden

Post Hälsa

Kreativ 8-flytta partner träning med band och bollar