10 sätt att vara en stor trans Ally | BurnbrightLove.com

10 sätt att vara en stor trans Ally

10 sätt att vara en stor trans Ally

Mot bakgrund av vår politiska verklighet behöver vi aktivism och allierade nu mer än någonsin.

Ända sedan invigningen har jag skurmedel internet söka efter sätt att vara den bästa bundsförvant jag kan vara till Latino och mexikanska amerikaner, invandrare, flyktingar, kvinnor av färg och så vidare. Men jag hade ett ögonblick glömt att jag, en bipolär funktionshindrade trans man, desperat behöver också vissa allierade just nu. Särskilt efter nyheten om ”religionsfrihet” verkställande order kom till min kännedom.

Jag har blivit ombedd otaliga gånger den senaste månaden om hur man ska vara bäst trans bundsförvant i dessa aktuella tider. Efter begrunda det i veckor, jag fast på 10 åtgärder från allierade till trans folk som kan göra en enorm skillnad just nu. Oavsett vilken en eller fåtal åtgärder du väljer att följa upp med under de kommande veckorna är enormt uppskattat. Eftersom ingen handling av medkänsla eller aktivism är för liten.

load...

Fråga alla sina pronomen

En del av öva är en trans bundsförvant är att förstå att en persons utseende eller kön presentation inte alltid visar sin könsidentitet och därför deras köns pronomen. En bra tumregel är att be alla vad deras pronomen är. Det bästa scenariot: Ditt kön avvikande eller trans vän känner sig respekterade och validerats av dig. Värsta fall: En Cisperson vän okunnig till trans frågor ser på dig rolig.

8 saker transpersoner är sjuka hörsel

Dela länkar om köns expansiva identiteter på sociala medier

Sprid ordet om frågor som rör trans samhället samt begreppet genus flytbarhet genom att berätta historier från trans vänliga publikationer som Vardags Feminismand anläggningen. Eftersom historier som dessa framkallar ofta några utmanande svar från mer nära sinnade människor, är det bäst att skapa en buffert mellan gemenskapen och transphobes genom utbildning av allierade.

load...

Hållas informerad

Var uppmärksam på publikationer, hashtags och nyheter om transfrågor och våld. Komma med uppmärksamhet till tragedier i samhället samt de människor som direkt berörs av våld. Så ofta, namn som Jazz Alford och Keyonna Blakeney gå oredovisade grund av bristande mediebevakning av mordet på trans kvinnor. Säg deras namn, och få andra att säga deras namn också.

Dessutom, ring din lokala representanter och protestera mot väntande religionsfrihet proposition (som skulle legalisera diskriminering mot HBT-personer) och andra order som kan påverka samhället.

Utbilda dig på den terminologi

Spika ner skillnaden mellan ”sex delas vid födseln”, ”könsidentitet” och ”gender presentation.” Lär skillnaderna mellan ”icke-binär”, ”Agender” och ”demigirl.” Bekanta dig med lämpliga och olämpliga samtal ha med trans folks (till exempel, frågar om pronomen är bra, men att fråga om könsorgan och köns bekräftar kirurgi är sätt häftig). Det bästa sättet att vara stödjande av det trans samhälle är inte att tvinga dem att översättaren av hela samhället erfarenhet. Allas resan är verkligen annorlunda, och det finns massor att lära sig om varje individ. Men när det kommer till frågor av nyfikenhet och / eller om definitioner, bara google det! Förmedla denna visdom till dina cis vänner.

Volontär din tid

Anmäl dig för att vara en operatör för Transline, en trans centrerad krisledningen. Eller ansöka om att bli en hotline operatör för The Trevor Project, en organisation som syftar till att förhindra självmord i alla LGBTQIA + ungdomar. Om att ta krissamtal är inte din sak, sedan överväga att donera till The Trevor Project, GLAAD eller National Center for Trans Equality.

En trans pappa berättar hur det är att visa upp på La Leche League

Ropa fall av trans

Deltar inte när dina vänner skratta åt ”en man i en klänning”, och förklara för dem hur detta beteende är skadligt. Fråga dina vänner som låtsas välmenande chock när de ser en AMAB individ utföra en perfekt bevingad öga eller markera om deras interntrans hindrar dem från att se att ÄFAB folk inte äger skönhet. Rätta dina vänner när de misgender någon. Deltagande i aktiv allyship med omsorg och avsikten är oändligt uppskattas av transpersoner det påverkar.

load...

Misgender aldrig dina vänner

Gå ur vägen för att korrekt kön dina vänner och anpassa sig till pronomen som är nya för dig i din egen tid. Gör aldrig någon att känna sig skyldig om hur svårt det är att använda eller komma ihåg sina pronomen. När du glider upp, kan det definitivt känna pinsamt och tvinga dig inte vill ta mycket mer uppmärksamhet åt den. Men som någon som har misgendered många gånger, kan jag säga att många transpersoner föredra om du bara korrigera sig själv då och där. Ansvar, oavsett slipups, betyder allt. Detta gäller när personen inte är runt eller när du är ensam och - noga med att alltid använda en väns pronomen och valt namn.

Använd inkluderande språk

Inkludera transpersoner i din feministiska utrymmen genom att undvika köns språk. ”ge kvinnor” och ”kvinnliga orgasm” kan kännas ganska utestängande och isolera köns avvikande folk samt trans män och kvinnor. Om det är absolut nödvändigt, använda mer flytande termer som ”manligt” och ”AMAB” (tilldelas man vid födseln) eller ”kvinnliga” och ”AFAB” (tilldelat kvinna vid födseln).

Utöka din idé om ojämlikhet mellan könen

I vita cis feministiska kretsar, ojämlikhet mellan könen och sexism oftast diskuteras som förtryck från Cisperson män placeras på Cisperson kvinnor. Även om detta verkligen existerar och förtjänar utrymme för samtal, det finns många fler förtryckande könsdynamik på spel. Att vara en stor trans allierad, skulle det vara viktigt för dig att veta hur cis kvinnor förtrycker transpersoner, hur trans män trans kvinnor, hur trans män och kvinnor kan förtrycker kön avvikande människor förtrycker och hur trans kvinnor i färg uthärda mest förtryck. Som feminist och en trans bundsförvant, det enda sättet att arbeta mot verklig jämställdhet genom att förstå alla dessa saker.

Boy Scouts Reverse Tranpolitik - men vad tog dem så länge?

Bekräfta fluiditet egen kön

Validera inom dig alla kön flytbarhet du någonsin känt. Experimentera med vad look eller etiketten känns rätt. Oavsett hur du identifiera, även om du alltid identifiera som cis, frigöra sig från köns begränsningar på samma sätt som du befria andra att se en mer neutral bild av dig själv. Vad du ser kan överraska dig eller det kanske inte överraska dig alls - så länge du stannar medveten om köns variationer i varje människa, kan du alltid förståelse för könsidentiteter andras.

Genom Meg Zulch

Relaterade nyheter


Post Hälsa

Sårallergier är verkliga och kan göra det svårare att bli gravid

Post Hälsa

5 saker du behöver veta om armhålan

Post Hälsa

Nej, analsex är inte lösningen för detta medicinska problem

Post Hälsa

Ätningsstörningsdiagnoser är uppe för kvinnor i 40- och 50-talen

Post Hälsa

7 solskyddsmytor du behöver sluta tro på nu

Post Hälsa

Om du har ett etikproblem, kommer du att lösa det (eller åtminstone försöka hjälpa)

Post Hälsa

8 stabilitet boll övningar som inte crunches

Post Hälsa

Vad är normala biverkningar efter att ha tagit planen b-piller?

Post Hälsa

Debbie reynolds stroke framhäver symtomskillnader hos kvinnor

Post Hälsa

Mina barn kan komma i kontakt med min kroniska sjukdom

Post Hälsa

Vad ska man göra om man får något fast i din vagina

Post Hälsa

Den epidural sanningen - direkt från en anestesiolog