Vilka är de bästa (och värsta) fiskarterna att äta under graviditeten? | BurnbrightLove.com

Vilka är de bästa (och värsta) fiskarterna att äta under graviditeten?

Vilka är de bästa (och värsta) fiskarterna att äta under graviditeten?

I åratal har kvinnor fått rådet att undvika fisk hög i kvicksilver under graviditeten, men de officiella riktlinjer inte ge råd om vilken fisk var mest farliga.

På 18 januari publicerade FDA sin lista över vilken fisk är säkrast att äta under pregnancyand vad som kan orsaka mest skada det ofödda barnet. Det vill säga, vi får höra, dess "slutliga råd." Ja, FDA lika trött att försöka lista ut vad gravida kvinnor bör äta som vi alla är.

Kan en mamma blodtryck förutsäga könet på sitt barn?

I själva verket är det faktiskt ganska mycket identisk med "utkast råd" 2014, men nu är olika typer av fisk delas in i tre praktiska kategorier med en enkel referens diagram. Huruvida detta är faktiskt "sista råd" återstår att se. Saker förändras. (Det var inte förrän på 1960-talet att gravida rökare fick veta att deras vana kanske inte har den bästa effekten på sina barn.)

load...

Hur som helst, de tre kategorier av fisk i förhållande till graviditet - även gäller för kvinnor i fertil ålder (cirka 16 till 49 år), ammande kvinnor och barn - är: bästa valen (äta två till tre portioner per vecka), bra val (äta en portion per vecka) och val för att undvika (fisk som innehåller de högsta nivåerna av kvicksilver.)

Valen till undvika fisk är makrill, marlin, atlantisk soldatfisk, svärdfisk, tegelabborre från Mexikanska golfen och storögd tonfisk. Lyckligtvis finns gott om amerikanska skumt favoriter ingår i bästa val listan, inklusive krabba, lax, räkor och konserverad tonfisk.

Kasta en baby "Strö" för en förväntar mamma som redan har barn

load...

Enligt FDA, 50 procent av gravida kvinnor åt mindre än 2 uns av fisk per vecka, vilket är mycket mindre än de rekommenderade två till tre portioner (ungefär 8 till 12 ounces) per vecka.

Förra året två studier backas upp rekommendationerna. Forskning som finansieras av regeringen i Spanien fann att äta mer fisk under pregnancywas kopplade till bättre fostrets hjärna hälsa. Äta tre till fyra portioner fisk per vecka var kopplad till en ökning av IQ 2.8.

Och en japansk studie föreslog att äta fisk med måtta under graviditeten skulle bidra till att förbättra tillväxten av en bebis braindue effekterna av omega-6 och omega-3 fettsyror.

Tar mikro tillskott under graviditeten kan leda till smartare barn

Så, om du är gravid eller hoppas på att bli gravid, se till att du äter mer fisk från de bästa listan val. (Och låt oss hoppas att dessa graviditet cravings inkluderar inte något på de val för att undvika listan, eller det kan vara en tuff nio månader.)

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Klimatförändringar: agera och hitta hopp som familj

Post Föräldraskap

10 färgglada fallhantverk som du inte redan har gjort med dina barn

Post Föräldraskap

Serena williams dotter är tandvård - & hela familjen är eländig

Post Föräldraskap

Skapa ditt eget skratta minnessaker med hemlagade handprint ornament

Post Föräldraskap

Keshia riddare pulliam inlägg foto av ny bebis tjej (fötter)

Post Föräldraskap

Ärligt företag påminner om babypulver

Post Föräldraskap

Min bror har autism - det här är vad det känns som att vara hans syster

Post Föräldraskap

Blåhvalens självmordsutmaning är inget skämt

Post Föräldraskap

Designer baby namn för en mycket fashionabel baby

Post Föräldraskap

Jag missade en bra tid med mina barn på grund av tvätt

Post Föräldraskap

Amal Clooney är eller är inte gravid med George Clooney sin perfekta avkomma

Post Föräldraskap

Ja, tonårss hjärnor får dem att göra dumma skit - men det finns hopp