Varför tandfen gav bara mitt barn ett kvartal | BurnbrightLove.com

Varför tandfen gav bara mitt barn ett kvartal

Varför tandfen gav bara mitt barn ett kvartal

Min 6-åriga son förlorade sin första barn tand förra månaden.

Min man och jag hade aldrig talat med honom om tandfen - han är vår äldsta, så det var det första förlorade tand för oss också. Men senare på kvällen, frågade han om hon var verklig och om hon skulle göra ett framträdande medan han sov. Precis som när han frågade om Santa Claus, vi satte bollen i hans hov.

Har föräldrar förlorat sina sinnen när det gäller tandfen?

”Ja, gör youthink tandfen är verklig, kompis?”

Han ansåg det. "Jag antar. Kanske hon skulle kunna vara.”

"OK. Tror du att hon kommer i kväll att samla in din tand och lämnar dig något?”

”Ja, jag tror det”, sade han. ”Om jag lägger det under min kudde.”

Vi lämnade det på det - om han ville tro på tandfen, han kunde. Vi hittade en liten behållare för honom att sätta sin tand och han stoppade den innanför hans örngott som vi föreslagit (så det kan vara lätt att hitta av - ahem - whomeverwas samla det).

load...

Senare på natten, smet jag in i hans rum och ersatte tand med en fjärdedel. Det kändes sött nostalgisk. Jag minns spänningen i att vakna upp på morgonen för att finna att cool, glänsande metall mynt under min kudde i stället för en underlig utseende liten tand. Jag minns hamstring myntet bort i min spargris, skaka upp förändringen i och försöka gissa hur mycket pengar hade samlats. Jag minns vickar mina andra halv lösa tänder runt, tänker på chokladkaka eller paket tuggummi jag kunde köpa en gång några fler tänder föll ut.

En fjärdedel av en tand. Jag har aldrig ens övervägas annat belopp. Och när min son vaknade nästa dag var han onekligen nöjd.

"Mamma! Titta vad tandfen förde mig!”Skrek han och log brett och blinkande den nya gapet mellan tänderna. Han höll kvartalet med honom under frukost, sedan lägga undan i sina besparingar rutan.

load...

"Det var lätt", tänkte jag. Inget drama. Inget krångel. Jag behövde inte oroa sig för kodning varje gång han förlorade en tand, eftersom jag alltid haft kvartal runt. Denna fas i livet skulle inte göra mycket av en buckla i mitt förstånd eller min plånbok.

Det var inte förrän dagar senare att tvivel smugit sig in. En familjemedlem gav honom en dollar för den förlorade tanden, och min son såg på det konstigt, som om han hade ingen aning om hans tand kan vara värt en dollar. Min mamma retade mig vänligt. ”Du är precis som din mormor”, sade hon. ”En fjärdedel var hennes nuvarande takten också.”

Plötsligt verkade det som berättelser om vad och hur mycket tandfen skulle dela ut för förlorade tänder var överallt. Facebook-vänner diskuterade om det belopp - vad det nu var - bör åtföljas av ett litet tecken eller gåva. En radio discjockey skämtade om frenetiskt söker efter en $ 10 bill vid 4:00 på väg till jobbet, kommer upp kort med endast $ 3 i singel och stärkande för sonens besvikelse. En vän till familjen som arbetade som lärare sade några av hennes elever rapporterade emot $ 20 varje gång en av sina mjölktänder föll ut.

Jag tänkte, "$ 20 ?! Skojar du?"

Hur Prata med dina barn om pengar

Jag vill inte göra detta till en debatt om hur mycket pengar är lämpligt för en låtsaslek fairy för att ge ett barn för sina mjölktänder. Uppenbarligen finns det inga fastställda regler när personen ger ut pengarna inte ens existerar. Generellt försöker jag komma ihåg att alla familjer är olika; så länge någon föräldraskap påverkar bara dem och deras barn, det är verkligen inte min plats att interject min åsikt.

Men $ 20? Är det verkligen förväntan 2017? Jag måste vara särskilt gammaldags, eftersom det verkar allvarligt friendly. De flesta barnen kommer att förlora 20 mjölktänder under sin barndom. Det är $ 400 totalt. Det finns inget sätt att min sons munfull små gula tänder är värt $ 400. Han är inte ens göra något för att tjäna pengar, som att få bra betyg eller slutföra sysslor. Tänderna kommer bokstavligen att falla ur hans mun utan ansträngning från hans sida alls.

load...

Dessutom har vi tre barn. Jag är inte beredd, ekonomiskt eller på annat sätt, att spendera $ 1200 under de kommande åren för det mesta obetydliga rite av barndomen passage.

Kanske är det mig. Kanske glömde att justera för inflation. Det hasbeen cirka 25 år sedan jag först besök av tandfen. Men även $ 5 eller $ 10 känns brant för mig. Det känns också konstigt opersonliga, som tandfen är bara en osynlig bankomat, dra papper räkningar av en mekanisk låda i någon form av formell transaktion. Var är magi i det?

Höger: magi. Det är precis vad jag försökte hålla fast vid när jag gav min son en fjärdedel för hans tand: lite magi. Det var magiskt att jag hade mindes från när jag var liten - känslan av att upptäcka dessa silvermynt under min kudde i gryningen och släppa dem, en efter en, i min spargris. Mysteriet med en sak magiskt förvandlas till en annan.

När min son beslutat att, ja, han trodde att tandfen skulle komma när han sov för att ta bort sin baby tand och ersätta det med något annat, jag var glada att presentera honom med ett litet tecken i utbyte mot sin tro. Det handlade inte om pengarna. Det handlade om den magiska av att vara ett barn. Att säga ja till saker du inte förstår. Att välja att sätta en liten tilltro till någon som du aldrig har träffat. Upptäckten att en taggig liten tand kan förvandlas till något nytt och spännande natten om du tror på det tillräckligt hårt.

Jag bryr mig inte hur mycket folk ger sina barn när deras mjölktänderna faller ut. Varje familj bor med sina egna budget, filosofier och förväntningar. Men jag kommer inte att gå sönder över min tandfen rollspel, speciellt när min son tittade på den enskilt kvartal som om det vore en av de bästa överraskningar i världen.

25 Hilariously ärliga Noter till tandfen från Kids

Jag kommer att erkänna dock att nästa gång han förlorar en tand, kan jag ge honom lite mer än 25 cent. Kanske nästa gång, jag ska ge honom en hel dollar. Men bara i kvartal, eftersom du inte kan höra papper räkningar klingande i en spargris, och var är det magiska i det?

Relaterade nyheter


Post Föräldraskap

Beyoncé & tvillingarna lämnade äntligen sjukhuset, men de gick inte hem

Post Föräldraskap

Hur hjälper du ditt barn genom midjåriga skolans nedgång

Post Föräldraskap

Har mitt barn ljög för mig om att dricka och droger?

Post Föräldraskap

Hatch kids pratar om genusidentitet - och det ska vi också

Post Föräldraskap

Chrissy teigen är OK med dotter luna kärlek till pommes frites

Post Föräldraskap

4 tacksägelsehantverk som är så enkla att göra

Post Föräldraskap

Mamma kanaler chewbacca under arbetet

Post Föräldraskap

Serena Williams kommer tillbaka till tennis 5 månader efter födseln

Post Föräldraskap

Den här mammen skämdes efter att hennes barn med ADHD kastade ett tantrum - och det är inte okej

Post Föräldraskap

Ivanka Trump avslöjade hennes PPD-kamp på dr. ozs show

Post Föräldraskap

7 löjligt lätta halloween kostymer med bara ett lakan

Post Föräldraskap

Varför behöver du hålla dina sjuka barn hemma